Μήπως η ΑΕΚ πρέπει να πάει στη Ριζούπουλη;

Ο Κώστας Καίσαρης αφήνει στην άκρη τον Αραβίδη και τον Κωστάρα. Εστιάζει στο άδειο ΟΑΚΑ ,στην απογοήτευση του κόσμου της ΑΕΚ και ρίχνει την ιδέα της Ριζούπολης.

Μήπως η ΑΕΚ πρέπει να πάει στη Ριζούπουλη;

Ο Αραβίδης έκανε το έγκλημα να αποβληθεί. Ο βοηθός Κωστάρας εκανε το έγκλημα να μην σηκώσει τη σημαία στο οφ σάιντ γκολ της ισοφάρισης του ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Μελισσανίδης έκανε ντου την επομένη στα γραφεία της ΕΠΟ και η άδεια για το γήπεδο είναι πιό κοντα από ποτέ.

Καλά Χριστούγεννα κι ευτυχισμένος ο καινούργιος χρόνος. Κάπως έτσι φτάνουμε στη κοινοτοπία για το δέντρο και το δάσος. Τα δέντρα στη προκειμένη περίπτωση είναι ο Αραβίδης κι ο βοηθός. Συμβαίνει το απρόοπτο στο ποδόσφαιρο. Στο αμέσως προηγούμενο παιχνίδι ήταν ο Λεβαδειακός που είχε μείνει από το 17' με δέκα. Δανεικά είναι αυτά στη μπάλα. Εστω κι αν η αποβολή του γκολκίπερ του Κομποτιακού ήταν ποδοσφαιρική, ενώ η εν ψυχρώ κεφάλια του Αραβίδη δεν συμβαίνει ούτε στο "πέντε επί πέντε".

Το ότι έπαιζε όμως η ΑΕΚ με παίκτη λιγότερο δεν δικαιολογεί οτι στα τελευταία λεπτά ο ΠΑΣ Γιάννινα την έβαλε στα δίχτια. Κι εν πάση περιπτώσει, είτε με έντεκα παιζει η ΑΕΚ είτε με δέκα αποτέλεσμα να κρατήσει ο Μοράις δεν μπορεί.

ΟΙ ΙΣΧΥΡΟΙ ΔΕΝ ΦΩΝΑΖΟΥΝ

Το γκολ της ισοφάρισης βέβαια ήταν οφ σάιντ. Με τον Μελισσανίδη την άλλη μέρα το πρωί να τρέχει στο Πάρκο Γουδή. Ότι δηλαδή "εγώ είμαι εδώ κι όποιος τολμήσει ας ξανακουμπήσει την ΑΕΚ". Συνηθίζονται αυτά κι έχουν πέραση στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Δεν συνάδουν ωστόσο με το προφίλ που ο ίδιος θέλει να συντηρήσει. Του μάγκα και του νταή που καθαρίζει και που δεν τολμάει να πειράξει κανείς. Οι αδύνατοι είναι που φωνάζουν και διαμαρτύρονται. Οι ισχυροί όχι.

Μ' αυτά και μ' αυτά χάθηκε το δέντρο που λέγαμε:

-ΟΤΙ η ΑΕΚ στις πρώτες δώδεκα αγωνιστικές έχει πέντε νίκες.

-ΟΤΙ είναι στη πέμπτη θέση της βαθμολογίας, έντεκα βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό κι έναν πίσω από τον Πανιώνιο. Σε μιά σεζόν που είχαν γίνει σούπερ μεταγραφές και η ομάδα θα χτύπαγε στα ίσα το πρωτάθλημα. Και τελικά,λες κι ο χρόνος σταμάτησε στις 17 Μαΐου. Από τον Τελικό του Κυπέλλου και μετά τίποτα. Όλα στραβά κι ανάποδα. Τι θα είχε αλλάξει, αν δεν είχε μετρήσει το γκολ του ΠΑΣ Γιάννινα;

Η ΑΕΚ θα είχε δύο βαθμούς ακόμα και θα ήταν δευτέρη μαζί με τη Ξάνθη και τον Παναθηναϊκό. Αν αυτό είναι αρκετό, πάσο. Δεν είχε κανείς την απαίτηση με το μπάτζετ που διαθέτει η ΑΕΚ να κάνει πρωταθλητισμό. Η ΑΕΚ είχε την υποχρέωση, στη δεύτερη σεζόν της στη Super League να βελτιωθεί. Να εξελιχθεί. Να γίνει καλύτερη ως ομάδα. Πώς να γίνει όμως αυτό, όταν σ' 1,5 χρόνο,έχει αλλάξει πέντε προπονητές, (μη συμπεριλαμβανομένου του Παναγιωταρά);

Κι όταν ενώ πέρυσι η επιλογή μετά τον Δέλλα ήταν ο Πογιέτ από την Αγγλία κι εφέτος μετά τον Κετσπάγια ο Μοράις που είχε φτάσει για να βρει δουλειά μέχρι την Αφρική, την Υεμένη και τη Σαουδική Αραβία.

-Η αγωνιστική μετριότητα έχει σαν αποτέλεσμα την απογοήτευση του κόσμου. Το γήπεδο στο ματς με τα Γιάννινα ήταν άδειο. Με τους οργανωμένους να μπαίνουν κατά κανόνα με ντου και τα φτηνά εισιτήρια να είναι στα πέντε και δέκα γιούρο. Ναι, ήταν Δευτέρα. Ναι, έκανε κρύο. Ναι υπάρχει κρίση και τα εισιτήρια σε όλα τα γήπεδα πέφτουν. Πέρα από το κρύο όμως, έχει κρυώσει ο κόσμος της ΑΕΚ. Η κατάκτηση του Κυπέλλου είχε ανεβάσει τον πήχυ των προσδοκιών.

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΗ ΡΙΖΟΥΠΟΛΗ

Τα καλύτερα όμως δεν ήρθαν. Τη σεζόν που η ΑΕΚ έπαιξε στη Γ' Εθνική τα διαρκείας ήταν 12.885. Πέρυσι ο μέσος όρος εισιτηρίων ηταν 11.591. Εφέτος,χωρίς ενα ντέρμπι στο ΟΑΚΑ ο μέσος όρος πριν από το ματς της Δευτέρας ήταν στις 7.142 εισιτήρια. Κι όσους βρέθηκαν στο γήπεδο με τον ΠΑΣ να μιλούν για χίλια άτομα στις εξέδρες. Το να πάει η ΑΕΚ στη Ριζούπολη ίσως είναι κάτι που ενδεχόμενα θα μπορούσαν να εξετάσουν.

Τα πλεονεκτήματα είναι πολλά:

-ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ οικονομικό όφελος από τη μείωση των εξόδων.

-Η ΟΜΑΔΑ θα επιστρέψει κοντά στη φυσική έδρα και στον κόσμο της.

-Η ΡΙΖΟΥΠΟΛΗ σε αντίθεση με το ΟΑΚΑ είναι γήπεδο. Είναι έδρα. Με δέκα χιλιάδες κόσμο θα είναι γεμάτη. Αν τα ματς με Ηρακλή, Πανιώνιο, Ατρόμητο, Γιάννινα είχαν γίνει στη Ριζούπολη θα είχαν χαθεί οκτώ βαθμοί;

-ΟΙ απώλειες από τις εισπράξεις στα μεγάλα παιχνίδια δεν θα είναι σοβαρές. Η χωρητικότητα της Ριζούπολης είναι 14.000. Γήπεδο δίπλα στη Φιλαδέλφεια που θα τραβήξει πολύ περισσότερο κόσμο από τις 7.000 που είναι τώρα ο μέσος όρος στο ΟΑΚΑ. Το να κόβει η ΑΕΚ δύο -τρεις φορές το χρόνο στα ντέρμπι 30.000 εισιτήρια δεν κάνει διαφορά.

Στο τραγούδι της ημέρας, Muddy Waters και Rolling Stones στο Mannis Boy:

News 24/7

24MEDIA NETWORK