Ο Μπέντο είναι τυχερός!

O Κώστας Καίσαρης βάζει στο ζύγι τον Πάουλο Μπέντο: Δεν βλέπει εξέλιξη και βελτίωση στον Ολυμπιακό και θεωρεί οτι το μέλλον του Πορτογάλου θα κριθεί από τα αποτελέσματα. Το ποια θα είναι αυτά θα το δούμε. Ο Ολυμπιακός πάντως έχει και τα τρία ντέρμπι εκτός έδρας στο 2ο γύρο!

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ EUROKINISSI SPORTS

Δεδομένο είναι, ότι στον Ολυμπιακό, θα κάνουν καλέςγιορτές.Οπως είναι δεδομένο επίσης ,ότι με το νέο έτος, όταν θα ξαναρχίσουν, οι αγωνιστικές υποχρεώσεις, θα ξανάρχίσει κι η κουβέντα για τον Πάουλο Μπέντο.Το +9 από τον δεύτερο στο πρωτάθλημα και η πρόκριση στους "32" του Γιουρόπα, είναι αναμφίβολα ένας σούπερ ικανοποιητικός απολογισμός για τον Πορτογάλο τεχνικό.

Αυτή είναι η μία πλευρά του νομίσματος και η ουσιαστική. Ταυτόχρονα υπάρχει και η δεύτερη: Η εικόνα της ομάδας. Όλη αυτή η κουβέντα λοιπόν,εντοπίζεται και περιορίζεται σε μία και μοναδική ερώτηση:

Η καλή αναμφίβολα πορεία του Ολυμπιακού, σε τι ποσοστό πιστώνεται στο ρόστερ και σε το ποσοστό στη δουλειά του προπονητή; Είναι στο 50-50, η μήπως η παλάντζα γέρνει σε μία πλευρά;Κι αν γέρνει,ποιά είναι αυτή;

Προσωπικά δεν θα έβαζα καλό βαθμό στον Πορτογάλο. Δεν μηδενίζω τη δουλειά του, δεν μηδενίζω τη προσφορά του, αλλά με το υλικό που έχει στα χέρια του, σαφώς και θα μπορούσε να παρουσιάσει κάτι καλύτερο. Βαρέθηκα να διαβάζω και να ακούω τους αθλητικογράφους να λένε ότι ο Μπέντο, έχει τις αρχές του και τις εμμονές του, κι είναι αποφασισμένος να ζήσει η να πεθάνει μ αυτές. Λόγια του αέρα.

Όλοι οι προπονητές έχουν εμμονές. Οι εμμονές έχουν αξία, όταν είναι σωστές. Αν είναι λάθος, είναι καταστροφικές. Το οτι δεν τις πληρώνει ο Ολυμπιακός, έχει να κάνει με την τεράστια διαφορά δυναμικότητας απέναντι στους αντιπάλους του

Ο Μπέντο είναι κατ αρχήν τυχερός. Πολύ τυχερός. Στα δύο από τα τρία σημαντικά παιχνίδια του πρωταθλήματος, βρήκε απέναντι του,δυο προπονητές της πλάκας, που κατέβασαν στο Καραισκάκης δύο ομάδες της πλάκας. Που του έδωσαν τα παιχνίδια στο πιάτο. ΑΕΚ και Παναθηναϊκός έτσι η αλλιώς υστερούν στο ρόστερ. Οι επιλογές Κετσπάγια και Στραματσόνι τους αποτελείωσαν.

Η ΑΕΚ ούτε ήξερε τι έπαιζε. Ο Στραματσόνι ( πέρα απ όλα τα άλλα) απέναντι σε Μποτία, Ντα Κόστα κατέβηκε με σέντερ φορ τον παλαίμαχο Λέτο. Αν οι σέντερ μπακ είναι αργοί κι ο αντίπαλος σέντερ φορ περπατάει, είναι προφανές ποιός θα κερδίσει τις μονομαχίες. Δύο ντέρμπι, δύο 3-0 δια περιπάτου δύ 3-0 και οι κόκκινοι πήραν φόρα

Ο Ολυμπιακός έχει δώσει μέχρι τώρα,25 παιχνίδια. Δέκα για την Ευρώπη, δώδεκα για το πρωτάθλημα,τρία για το Κύπελλο. Απ' αυτά, στα 23 ήταν στο πάγκο ο Μπέντο. Οι δυσκολίες που αντιμετώπισε γνωστές και κατανοητές.Το ημερολόγιο όμως δείχνει 19 Δεκεμβρίου. Ποιά είναι η εξέλιξη του Ολυμπιακού;

Ποια είναι η βελτίωσή του, σαν ομάδα; Ας αρχίσουμε να τα μετράμε ανάποδα: Νίκη επί του Παναιτωλικού τη Κυριακή στο Καραισκάκης με τη ψυχή στο στόμα. Στα Γιάννενα, φτύνει αίμα για να κάνει το διπλο. Με δέκα παίκτες οι γηπεδούχοι, βγάζουν δυο τετ-α-τετ για να ισοφαρίσουν στις καθυστερήσεις.

Στην Κύπρο χάνει από τον ΑΠΟΕΛ με κάτω τα χέρια. Μεσολαβεί το 4-0 επί του Λεβαδειακού (που επίσης του έριξε τέσσερα ο Πανιώνιος και μέσα στη Λιβαδειά μάλιστα). Ισοπαλία0-0 με τη Κέρκυρα 0-0 στο Καραισκάκης ισοπαλία (1-1) και με τους Γιουνγκ Μπόις.

Δεν λέμε ότι όταν κερδίζει ο Ολυμπιακός κερδίζουν οι ποδοσφαιριστές κι όταν δεν κερδίζει φταίει ο Μπέντο. Λέμε ότι έχει την ομάδα στα χέρια του, τεσσερισήμισι μήνες. Κάτι όφειλε να έχει δείξει. Κάτι να βελτιώσει, κάτι να κάνει καλύτερο.

Δεν μπαίνω στη διαδικασία σχετικά με τις επιλογές του, σε ποιους ποδοσφαιριστές επιμένει και ποιούς αγνοεί. Γνωστό είναι άλλωστε,ότι, όταν μια ομάδα δεν έχει καλή απόδοση,οι καλύτεροι ποδοσφαιριστές,είναι αυτοί που δεν παίζουν: "Αν έπαιζε αυτός, αν έπαιζε εκείνος". Ας βάλει όποιους θέλει, ο όποιος προπονητής αρκεί η ομάδα του να παίζει καλό ποδόσφαιρο. Κι ο Ολυμπιακός σε σχέση με το ρόστερ που διαθέτει και με τους αντιπάλους που έχει απέναντί του,δεν είναι όπως πρέπει.

Η σεζόν είναι περίπου στη μέση. Το +9 είναι μια διαφορά ασφαλείας. Σε συνδυασμό με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι διώκτες (;) των ερυθρολεύκων. Κανείς ( άλλος ) πλέον δεν αναφέρει τη λέξη πρωτάθλημα. Υπάρχει όμως ακόμα δρόμος. Στο δεύτερο γύρο τα τρία εκτόςέδρας ντέρμπι σε ΟΑΚΑ, Τούμπα και Λεωφόρο.

Υπάρχει το Κύπελλο (αύριο Τρίτη η κλήρωση).Υπάρχουν τον Φεβρουάριο τα δυο παιχνίδια με την Οσμανλίσπορ και τον Ολυμπιακό φαβορί. Ας μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για Ελλάδα και για Ολυμπιακο. Από τον Ολυμπιακό, έχει απολυθεί ο Τιμούρ Κετσπάγια, όντας αήττητος στις 15 Σεπτεβρίου. Γιορτές καλές ο Μπέντο σίγουρα θα κάνει. Το αν θα βγάλει τη σεζόν θα εξαρτηθεί από τα αποτελέσματα.

Στο τραγούδι της ημέρας Beatles και Eleanor Rigby.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Δεν είναι μαγκιά να "αδειάζεις" παίκτη σου!

News 24/7

24MEDIA NETWORK