Μήπως τα είπε για να φύγει;

Ο Κώστας Καίσαρης,"ξαναδιαβάζει" τις δηλώσεις του Πάουλο Μπέντο στη Τούμπα και διερωτάται: Μήπως, τα είπε επίτηδες, για να προκαλέσει την απόλυσητου; Γιατί ο Πορτογάλος γνώριζε πολύ ότι μ' αυτά που είπε θα έβαζε το κεφάλι του στον ντορβά. Και η "αλήθεια" των λεγομένων του για Ιντέγε - Μιλιβόγιεβιτς.

Μήπως τα είπε για να φύγει;

ΜΗΠΩΣ ήθελε να την κάνει; Μήπως κούνησε το τάβλι για να βγει από τη δύσκολη θέση; Περί του Πάουλο Μπέντο ο λόγος και της δήλωσής του,"είμαστε άλλη ομάδα, χωρίς Μιλιβόγεβιτς-Ιντέγε. Εμείς αποδυναμωθήκαμε, ο αντίπαλος ενισχύθηκε". Κι ο πρόεδρος του ΑΟ Τραχανοπλαγιάς να τ' ακούσει αυτά, θα τον έχει σχολάσει τον προπονητή μέσα σε δέκα λεπτά. Και πολλές ήτανε, οι δώδεκα ώρες, που άντεξε ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Ο Μπέντο πλέον δεν έχει κανένα πρόβλημα. Θα έχει να λέει, ότι άφησε την ομάδα, μέσα σε όλους τους στόχους της: Πρώτη (με διαφορά) στο πρωτάθλημα, στους "4" του Κυπέλλου και στους "16" του Γιουρόπα. Και θα πάρει όλα τα λεφτά του μέχρι το τέλος της σεζόν. Το πρόβλημα από τούδε και στο εξής θα το έχει (μόνο) ο Ολυμπιακός. Οι προπονητές ποτέ δεν μιλούν στην τύχη. Ξέρουν, πολύ καλά, τι λένε, πώς το λένε, και πότε το λένε. Ο Μπέντο ήξερε πολύ καλά ότι μ' αυτά που είπε μετά το 2-0 της Τούμπας, έβαζε το κεφάλι του στον ντορβά.

Να δεχτούμε, λοιπόν, ότι πράγματι, ο Ολυμπιακός, χωρίς Μιλιβόγεβιτς και Ιντέγε είναι άλλη ομάδα. Κι ο Πανιώνιος χωρίς (Ανσαριφάρντ)-Ρισβάνη-Μασούντ-Μπεν και με τον αναπληρωματικό γκολκίπερ, άλλη ομάδα, ήτανε στο Καραϊσκάκης. Και δεν κέρδισε ούτε τον Εθνικό ούτε την Προοδευτική. Τον Ολυμπιακό, του Πάουλο Μπέντο κέρδισε.

ΠΑΜΕ παρακάτω και υποβάλλουμε την ερώτηση. Βγαίνουν 21 παιχνίδια σε 73 μέρες; Αυτό το σερί θα συμπληρώσει ο Ολυμπιακός την Κυριακή 19/3 στη Λεωφόρο. Ήταν ποτέ δυνατόν να βγει αυτό το σερί, με 16 άντε 18 ποδοσφαιριστές; Τους 14 που παίξανε στη Τούμπα, τον Ντε Λα Μπέγια, τον Ντα Κόστα τον Βιάνα και τον Μπουχαλάκη. Άλλοι για τον Μπέντο δεν υπήρχανε.

Την περασμένη Δευτέρα (27/2) διατύπωνα, εδώ στο Contra, την επιφύλαξη, για το αν θα αντέξει το ρόστερ του Ολυμπιακού, στο πρόγραμμα-φωτιά. Καταλήγοντας, ότι θα φανεί στο χειροκρότημα. Το σχοινί, άντεξε τη Πέμπτη στο Περιστέρι, αλλά έσπασε τη Κυριακή το βράδυ στη Τούμπα. Άλλο παιχνίδι το ένα, άλλο το άλλο. Άλλα τα κυβικά του Ατρόμητου κι άλλα του ΠΑΟΚ. Κι αν έμενε ο Μπέντο, τους ίδιους θα έβαζε, τη Πέμπτη με τη Μπεσίκτας.

Όπως και στο ντέρμπι με τη ΑΕΚ, έτσι και στη Τούμπα, μόλις έγινε το 1-0 ο ερυθρόλευκος διακόπτης κατέβηκε: Μπλακ-άουτ. Κι επειδή ο ΠΑΟΚ είναι σαφώς, καλύτερη ομάδα από τη ΑΕΚ, σε επτά λεπτά έγινε το 2-0 και σχόλασε ο γάμος.

Κι επειδή το μετά Χριστό προφήτης, δεν λέει, να θυμίσω τι έγραφα, αμέσως μετά το 1-0 του Πανιωνίου στο Καραϊσκάκης για το ρόστερ του Ολυμπιακού (όπως το είχε περιορίσει ο Μπέντο):

- Πίσω από τους δύο βασικούς εξτρέμ, Σεμπά-Ελιονούσι, υπάρχει μόνο ο 20χρονος Μανθάτης.

- Στα χαφ, πίσω από Μάρτιν-Φορτούνη υπάρχει ο 20χρονος Ανδρούτσος.

-Σέντερ φορ, πίσω από τον Ανσαριφάρντ υπάρχει ο Καρντόσο που δεν βάζει γκολ ούτε από σπόντα.

ΣΤΡΑΒΩΝΕΙ το ματς στην Τούμπα, όπως είχε στραβώσει και στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ. Ποιες ήταν οι εναλλακτικές λύσεις από το πάγκο για να φρεσκαριστεί η ενδεκάδα στο μεσοεπιθετικό κομμάτι; Ο Μάρτιν που προερχόταν από τραυματισμό και οι Μανθάτης-Καρντόσο. Δέκα ημίχρονα να παίζεις στη Τούμπα με Μανθάτη και Καρντόσο, παιχνίδι δεν γυρίζεις. Κι όχι δεν το γύρισε, αλλά ούτε φάση έκανε μετά το 2-0 ο Ολυμπιακός. Όπως δεν είχε κάνει και μετά το 1-0 της ΑΕΚ.

ΜΕΓΑΛΗ κουβέντα έγινε (και καλώς έγινε) για τους Μιλιβόγεβιτς-Ιντέγε που έφυγαν στη μέση της σεζόν. Σημαντική απώλεια ο Σέρβος, αλλά και προσωπική άποψη του υπογράφοντος: Δεν έχασε τρία ματς σερί ο Ολυμπιακός επειδή δεν είχε τον Μιλιβόγεβιτς. Αλλού είναι το πρόβλημα.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τον Ιντέγε και όσο ήταν ο Νιγηριανός στην Ελλάδα, έναν στράικερ είχε ο Ολυμπιακός. Και τώρα που έφυγε, ένα σέντερ-φορ υπάρχει. Ο Καρντόσο ως αναπληρωματικός ήταν και είναι, ωσεί παρών.

ΝΑ ΤΟ ξαναπάμε άλλη μία: Υπήρχαν για τον Μπέντο μόνο οι πέντε βασικοί στις θέσεις των μεσοεπιθετικών, οι Μάρτινς,Φορτούνης, Σεμπά, Ανσαριφάρντ, Ελιονούσι. Είναι δυνατόν αυτοί οι πέντε ποδοσφαιριστές να παίζουν συνεχώς, δύο φορές την εβδομάδα για δυόμιση μήνες; Είναι δυνατόν, όταν στραβώνει ένα εκτός έδρας ντέρμπι, να το γυρίσουν ο Ανδρούτσος κι ο Μανθάτης; Η απάντηση έχει ήδη δοθεί.

ΕΠΙΛΟΓΗ του Πάολο Μπέντο ήταν να βάλει στο περιθώριο τους Τσόρι -Μαρίν, όπως και τον Καμπιάσο. Αυτός αποφάσιζε, αυτός αναλάμβανε και την ευθύνη. Το αν η ομάδα του θα είχε καλύτερα αποτελέσματα, αν τους είχε δώσει χρόνο συμμετοχής στις τρεις συνεχόμενες ήττες, είναι κάτι που δεν θα το μάθουμε ποτέ. Και για να είμαστε δίκαιοι, δεν μπορούμε να ξέρουμε, επίσης, αν ο Ολυμπιακός με αυτούς στην ενδεκάδα, θα είχε κάνει τα δίπλα με Οσμανλισπόρ και Ατρόμητο. Αυτό όμως που είδαμε (πέρα από τα αποτελέσματα) είναι ότι αυτή η πεντάδα των βασικών, παίζοντας συνεχώς Κυριακή-Πέμπτη-Κυριακή, έχει σκάσει. Το σχοινί (που λέγαμε) έσπασε στην Τουμπα.

Και μέσα σε έντεκα ημέρες, θα ξανατεντωθεί άλλες άλλες τέσσερις φορές: Τη Πέμπτη (9/3 ) με τη Μπεσίκτας, Κυριακή (9/3) με τον Ατρόμητο, Πέμπτη (16/3) στη ρεβάνς με την Μπεσίκτας και Κυριακή (19/3) στη Λεωφόρο. Μιλάμε για 21 παιχνίδια σε 73 μέρες. O Μπέντο, πάντως, ησύχασε...

News 24/7

24MEDIA NETWORK