Ολυμπιακός - ΑΕΚ - ΕΠΟ, στην ίδια ομάδα

Τρεις δικηγόροι, παίζουν μπάλα στον... Σόλωνα. Ο ένας του Ολυμπιακού. Ο άλλος, πριν λίγες μέρες, έγινε ο Νο1 στην ΠΑΕ ΑΕΚ. Ο τρίτος διορίστηκε από τη ΦΙΦΑ σαν ο Νο2 στην Επιτροπή Εξομάλυνσης, της ΕΠΟ. Ο Κώστας Καίσαρης έχει τα ονόματα και την άκρως ενδαφέρουσα ιστορία.

Ολυμπιακός - ΑΕΚ - ΕΠΟ, στην ίδια ομάδα

Ο ΕΝΑΣ είναι του Ολυμπιακού. Ο άλλος, της ΑΕΚ. Ο τρίτος,της ΕΠΟ. Ποιος μπορεί να αναγνωρίσει τρεις από τους εικονιζόμενους (ερασιτέχνες) ποδοσφαιριστές;

Και οι τρεις είναι στη πίσω σειρά των όρθιων. Ο πρώτος από δεξιά και αρχηγός της ομάδας, το δεξί της μπακ. Με άριστη φυσική κατάσταση, πάνω-κάτω, όλη τη πλευρά. Ο άλλος, δεύτερος από αριστερά ο πιο ψηλός. Εξάρι, μποξ-του-μποξ .Πριν βάλλει κιλά ανεβοκατέβαινε και πάταγε και τις δυο περιοχές. Δίπλα από τον ψηλό,στα δεξιά του, με την ασπρόμαυρη φανέλα, ο βασικός γκολκίπερ της ομάδας. Ψύχραιμος και σταθερός, από τους πρωταγωνιστές της μεγάλης νίκης της στον Τελικό του πανελλήνιου πρωταθλήματος το καλοκαίρι...

Πρόκειται για κυρίους, που το πρωί είναι με κοστούμι, άσπρο πουκάμισο και γραβάτα. Δικηγόροι Αθήνας απαξάπαντες γαρ. Τα απογεύματα,μια δυο φορές την εβδομάδα, φοράνε κοντό παντελονάκι και ποδοσφαιρικά παπούτσια. Παίζουν μπάλα.... Με την ομάδα Σόλων, στο πανελλήνιο πρωτάθλημα των δικηγόρων....

Ολυμπιακός - ΑΕΚ - ΕΠΟ, στην ίδια ομάδα

Έχουμε και λέμε: ο κύριος με περιβραχιόνιο στην άκρη δεξιά είναι ο Αργύρης Λίβας. Δικηγόρος πολλών ομάδων και εσχάτως και του Ολυμπιακού. Ο ψηλός που λέγαμε, δεύτερος από δεξιά, είναι ο Μηνάς Λυσάνδρου. Μάχιμος δικηγόρος αθλητικών υποθέσεων μέχρι πριν λίγες μέρες όταν και ανέλαβε γενικός διευθυντής της ΠΑΕ ΑΕΚ. Αντί του Αλέξη Δέδε που αποχώρησε για την ΕΠΟ. Ο γκολκίπερ αριστερά από τον Λυσάνδρου είναι ο Νίκος Μπάρτζης. Δικηγόρος κι αυτός, ο οποίος εδώ και δέκα μέρες με απόφαση της ΦΙΦΑ, είναι ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Εξομάλυνσης.

Πόσο μικρός είναι ο κόσμος; Η φωτογραφία είναι πριν δυο περίπου χρόνια. Ο Αργύρης Λιβας αποχώρησε απο τον Σόλωνα και συνέχισε στην ομαδα του Δράκοντα. Μετα το περιστατικό με τους πυροβολισμούς, εκτελεί χρέη προπονητή της. Και σιγά σιγά είναι έτοιμος να επανέλθει. Μπάρτζης και Λυσάνδρου συνεχίζουν στον Σόλωνα, αν κι ο δεύτερος έχει πάρει κάποια κιλά και δεν είναι αυτός που ήτανε.

Ολυμπιακός - ΑΕΚ - ΕΠΟ, στην ίδια ομάδα

Για την ιστορία : η πρώτη ομάδα των Αθηναίων δικηγόρων ιδρύθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 90. Ηταν ο "Δημοσθένης" με τον Βασίλη Γκαγκάτση, τον Αλέξη Κούγια και στη συνέχεια τον Αργυρή Λίβα. Με τη πρώτη διάσπαση αυτοί που αποχώρησαν από τον Δημοσθένη, με επικεφαλής τον Λίβα φτιάξανε τον Σόλωνα. Στη δεύτερη διάσπαση φτιάχτηκε ο Δράκοντας.

Στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα μετέχουν πάνω από 30 ομάδες με τις πέντε απ αυτές ,να είναι αθηναϊκές. Η κάθε γηπεδούχος ομάδα, έχει την υποχρέωση να εξασφαλίσει διαιτητή. Που είναι κάποιος βετεράνος. Παιχνίδια της ομάδας της Τρίπολης σφύριζε ο Μποροβήλος. Ο Δημοσθένης είχε τον Γιάννη Σπάθα, τον πατέρα του Ηλία. Άντε να τον κερδίσεις. Στον Τελικό του περυσινού πρωταθλήματος που έγινε τον Ιούλιο στη Χαλκίδα, ο Σόλων των Μπάρτζη - Λυσάνδρου κέρδισε τον Δράκοντα του Αργυρή Λίβα 3-2 και το σήκωσε.

News 24/7

24MEDIA NETWORK