Ποιος κόουτς θα φύγει πρώτος από τους "Big 4";

Θα κρατήσει ο Μαρινάκης τον Μπέντο; Θα δικαιωθεί ο Σαββίδης με τον Ιβιτς; Ο σίγουρος Ουζουνίδης, ο προσωρινός Χιμένεθ κι ο Λουτσέσκου που είναι σταντ-μπάι. Ο Κώστας Καίσαρης βάζει κάτω τα δεδομένα και δίνει τις απαντήσεις για τα βαριά προπονητικά ονόματα της Super League.

Ποιος κόουτς θα φύγει πρώτος από τους "Big 4";

ΠΑΟΥΛΟ Μπέντο, Μαρίνος Ουζουνίδης, Βλάνταν Ίβιτς, Μανόλο Χιμένεθ (με βαθμολογική σειρά). Τι πιθανότητες έχουν για να συνεχίσουν και την επόμενη περίοδο; Κανε με προφήτη, να σε κάνω πλούσιο. Την απάντηση θα την δώσουν τα αποτελέσματα. Κι αν όσοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, έκαναν σωστές προβλέψεις οι εταιρίες στοιχημάτων θα είχαν κλείσει κι αυτοί θα ήταν πλούσιοι. Για να ζουν να βασιλεύουν οι Εταιρίες, πάει να πει ότι συμβαίνει το αντίθετο. Αυτό ωστόσο δεν μας εμποδίζει, να βάλουμε κάτω τα δεδομένα και να κάνουμε μία κατ' αρχήν εκτίμηση:

ΜΠΕΝΤΟ: Τα συν είναι γνωστά (Πρώτος και βέβαιος πρωταθλητής. Τρεις νίκες στα ντέρμπι, στους "32" του Γιουρόπα, ανάδειξη νέων ποδοσφαιριστών). Γνωστά και τα μείον: Μέτριο ποδόσφαιρο σε πολλά ματς και αγχωτικές νίκες. Προβλήματα στη διαχείριση του ρόστερ. Η διοίκηση τα βλέπει και τα ξέρει, αλλά να μην ξεχνάμε ότι ο Μπέντο είναι γιΑ εφέτος ο τρίτος κατά σειρά προπονητής. Θέμα να αντικατασταθεί πριν το τέλος της σεζόν είναι εξαιρετικά δύσκολο να προκύψει. Σ' αυτή τη περίπτωση, ποιoς θα τον αντικαταστήσει; Ο Μαρινάκης διώχνει προπονητές, αλλά ποτέ δεν έχει πάει σε λύσεις πχ Τάκη Λεμονή και δεν πρόκειται να πάει και τώρα.

Ο Μπέντο θα κριθεί στο Κύπελλο, στο Γιουρόπα και στα τρία εκτός έδρας ντέρμπι. Θα πρέπει ωστόσο να λάβουμε υπόψη, ότι τα τελευταία χρόνια ο Ολυμπιακός κατά κανόνα δεν κάνει καλό δεύτερο γύρο. Έχοντας ξεφύγει στη βαθμολογία οι ποδοσφαιριστές χαλαρώνουν. Στη διοίκηση εκτιμούν το σοβαρό προφίλ του, την πειθαρχία που έχει επιβάλει στα αποδυτήρια, έστω κι αν έχουν δημιουργηθεί και κόντρες, αλλά και την εμπιστοσύνη που περιβάλει τα νέα αστεράκια της ομάδας. Πιθανότητες παραμονής: 50%.

ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ: Ο Εβρίτης τεχνικός όπως τον αποκαλούν οι αθλητικογράφοι, είναι τυχερός-άτυχος. Άτυχος, γιατί παρέλαβε καμμένη γη. Μία ομάδα διαλυμένη από κάθε άποψη. Τυχερός, γιατί ό,τι και να γίνει, μέχρι το τέλος της σεζόν, δεν πρόκειται να του ζητηθούν ευθύνες. Ήδη τα δείγματα της δουλειάς του, κάτω από τις εξαιρετικά δύσκολες αυτές συνθήκες, είναι θετικά. Ό,τι και να κάνει ο Παναθηναϊκός στο Κύπελλο και στα πλέι-οφ, θέμα Ουζουνίδη δεν πρόκειται να υπάρξει. Η στήριξή του, για τον Αλαφούζο, είναι μονόδρομος. Πιθανότητες παραμονής: 100%.

ΙΒΙΤΣ: Καημό τον έχει ο Ιβάν Σαββίδης να βγάλει έναν προπονητή. Στήριξε τον Ίβιτς μετά το κάζο απο τον Ατρόμητο, στην Τούμπα και δικαιώθηκε. Η ομάδα βελτιώθηκε και με το διπλό επί της Φιορεντίνα ρεφάρισε την εντός έδρας ήττα από τη Καραμπάχ. Όσο περνάει ο χρόνος, ο Ίβιτς κερδίζει πόντους. Τα δύσκολα ωστόσο είναι μπροστά. Το Κύπελλο, η δεύτερη θέση και πρωτιά στα πλέι οφς. Ο Σαββίδης δεν διώχνει εύκολα τους προπονητές. Κάνει υπομονή. Ο Δώνης έφυγε στις 29 Απριλίου, ο Στέφενς στις 2 Μαρτίου, ο Αναστασιάδης στις 16 Μαρτίου κι ο Τούντορ στις 9 Μαρτίου. Πολύ περισσότερο θα στηρίξει τον Ίβιτς που είναι 100% προσωπική του επιλογή. Πιθανότητες παραμονής: 80%.

ΧΙΜΕΝΕΘ: Στη πιάτσα είναι γνωστό, ότι ο Μελισσανίδης έχει συμφωνήσει από τώρα με τον Λουτσέσκου της Ξάνθης για την επόμενη περίοδο. Για τα υπόλοιπο της σεζόν έψαχνε τη καλύτερη δυνατή λύση και επέλεξε τον Μανόλο Χιμένεθ. Και στο ποδόσφαιρο, όμως, ποτέ μην πεις ποτέ. Ο Ισπανός ξεκίνησε με δύο νίκες σε πρωτάθλημα και Κύπελλο,αλλά ακόμα είναι νωρίς. Βασικός στόχος τα πλέι-οφ. Κι ακολούθως το Κύπελλο. Αν μείνει η ΑΕΚ, έξω από τη τετράδα των πλέι-οφ, δεν το συζητάμε. Αν πάρει όμως το Κύπελλο, πως θα τον διώξουνε; Ο μπουκ δίνουν την ΑΕΚ για κατάκτηση 5,5. Κι αυτά, είναι πάνω-κάτω, τα ποσοστά του Χιμένεθ για να ανατρέψει τα δεδομένα και να φάει στη στροφή τον Λουτσέσκου: Πιθανότητες παραμονής: 20%.

Στο τραγούδι της ημέρας, Buddy Guy-B.B.King και Stay Around A Litlle Longer

News 24/7

24MEDIA NETWORK