Θα φανεί στο χειροκρότημα

Ο Κώστας Καίσαρης βάζει κάτω το πρόγραμμα - φωτιά του Ολυμπιακού,γράφει για τους 36ρηδες και 37ρηδες που έχει παροπλίσει ο Μπέντο, τους 20ρηδες που εμπιστεύεται και διερωτάται αν θα αντέξει το σχοινί. Για να διαπιστώσει ότι αυτό, όπως λέει και το τραγούδι, θα φανεί στο χειροκρότημα.

ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÏÓÖÐ - ÏÓÌÁÍËÉÓÐÏÑ / EUROPA LEAGUE / OLYMPIAKOS - OSMANLISPOR (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports)
ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÏÓÖÐ - ÏÓÌÁÍËÉÓÐÏÑ / EUROPA LEAGUE / OLYMPIAKOS - OSMANLISPOR (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Η Σμύρνη μάνα καίγεται. Η Νέα Σμύρνη για την ακρίβεια πανηγυρίζει. Και στον Πειραιά πήρανε φωτιά τα μπατζάκια τους. Από τα ωσαννά γιαΠάουλο Μπέντο, στα γιούχα. Από τα μπράβο και τα εύγε για τα τρία τεμάχια στην Άγκυρα, στον πούλο. Και το μαγκανοπήγαδο συνεχίζεται:

- Με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι τη Πέμπτη (2/3) για το Κύπελλο.

- Τη Κυριακή (5/3) στη Τούμπα.

- Τη Πέμπτη (9/3) με τη Μπεσίκτας στο Καραϊσκάκης.

- Τη Κυριακή (12/3) με τον Ατρόμητο στο Καραϊσκάκης.

- Τη Πέμπτη (16/3) τη ρεβάνς με τη Μπεσίκτας.

- Τη Κυριακή (19/3) στη Λεωφόρο.

Έξι ματς, σε 17 μέρες. Ένα νοκ άουτ για το Κύπελλο, δύο εκτός έδρας ντέρμπι, δύο για το Γιουρόπα. Έχει ο Ολυμπιακός το ρόστερ για να αντέξει αυτό το ζόρι; Κι όταν μάλιστα, είναι ήδη επιβαρυμένος, από έναν ιδιαίτερα επίπονο πρόγραμμα: Δεκαπέντε παιχνίδια στις τελευταίες 53 μέρες. Η απάντηση θα δοθεί στο γήπεδο. Τα δεδομένα όμως προβληματίζουν. Και τα κάνουμε πενηνταράκια:

- Πίσω από τους δύο βασικούς εξτρέμ Σεμπά-Ελιονούσι, υπάρχει μόνο ο 20χρονος Μανθάτης.

- Σέντερ φορ πίσω από τον Ανσαριφάρντ υπάρχει ο Καρντόσο που δεν βάζει γκολ ούτε από σπόντα.(Όταν ύστερα απο σουτ του Ανδρούτσου με τον Πανιώνιο, η μπάλα βρήκε απάνω του και στη συνέχεια στο δοκάρι.)

- Στα χαφ, πίσω από Μάρτιν-Φορτούνη υπάρχει ο 20χρονος Ανδρούτσος. Και πίσω από το νεαρό Ρέτσο στη θέση "εξι", ο Ρομαό.

Αντέχει αυτό το ρόστερ στα έξι δύσκολα παιχνίδια σε δυόμιση εβδομάδες; Κάνε με προφήτη να σε κάνω πλούσιο. Το αντικειμενικό πρόβλημα για τον Μπέντο, είναι ότι έχασε στη μέση της σεζόν, τις δύο κολώνες της ομάδας στα χάφ και στην επίθεση. Τον Ιντέγιε, που αντικαταστάθηκε από τον Ανσαριφάρντ και τον Μιλιβόγιεβιτς που προσπαθεί να αντικαταστήσει εκ των έσω.

Υπάρχει όμως και το γνωστό υποκειμενικό θέμα. Οτι έχει απορρίψει τους Τσόρι, Καμπιάσο, Μαρίν. Κι αν οι δύο Αργεντίνοι είναι στη δύση της καριέρας τους, ο Μαρίν είναι 28 ετών. Κι όταν πίσω από τους δύο βασικούς σου εξτρέμ υπάρχει μόνο ο Μανθάτης, έχεις τη πολυτέλεια να τον κρατάς παροπλισμένο;

Έναν ποδοσφαιριστή με εμπειρία και με αποδεδειγμένη ικανότητα να παίξει την μπάλα, ή ,να την αλλάξει σε κλειστούς χώρους. Καταλαβαίνεις, ότι κάθε φορά που (θα) γκελάρει ο Ολυμπιακός, η κουβέντα στην εξέδρα και στα δημοσιογραφικά γραφεία, θα πηγαίνει στους απόντες. Είναι κάτι που έχω γράψει εδώ και τριάντα χρόνια: Όταν μία ομάδα δεν κερδίζει, οι καλύτεροι ποδοσφαιριστές είναι αυτοί που δεν παίζουνε :"Αν έπαιζε αυτός,αν έπαιζε εκείνος".

Αντίθετα, κανείς δεν λέει, ότι αν ο Μπέντο είχε βάλει τον έμπειρο Καμπιάσο με την Οσμανλισπόρ, δεν θα είχε γίνει από την ενέργεια του Ανδρούτσου, το 2-0 που κλείδωσε τη πρόκριση. Κακά τα ψέματα. Καμιά ομάδα στον κόσμο δεν στηρίζεται σε 36χρονους όπως ο Τσόρι και σε 37χρονους, όπως ο Καμπιάσο. Κι επί της αρχής, ο Μπέντο, έχει εκατό-μηδέν δίκιο, που έχει σαν πρώτη επιλογή τους νέους. Η ένσταση έχει να κάνει ότι μιλάμε γιά το ελληνικό πρωτάθλημα.

Πού ακόμα κι ένας 36χρονος με την ποιότητα του Τσόρι, μπορεί για είκοσι-τριάντα λεπτά, να κάνει τη διαφορά. Μιλάμε σε παιχνίδια στο Καραϊσκάκης με την Κέρκυρα ,τον Ατρόμητο, τον Πανιώνιο, που ο Ολυμπιακός γκέλαρε επειδή έμεινε στο μηδέν. Όταν ο αντίπαλος στο τέλος κλείνεται στη περιοχή του να μην ψάχνεις το γκολ με τυφλές σέντρες, αλλά να έχεις έναν ποδοσφαιριστή που μπορεί να παίξει ορθόδοξα.

Δύσκολο αν όχι αδύνατο να αλλάξει ο Μπέντο κάτω από τη πίεση της ήττας με τον Πανιώνιο. Κι είναι επίσης δύσκολο ποδοσφαιριστές 36 και 37 χρονών, ύστερα από τόση μεγάλη αποχή και χωρίς ρυθμό, να μπουν με τη μία στα βαθιά.

Ταυτόχρονα όμως, δεν είναιεύκολο ν' αντέξουν οι ίδιοι και οι ίδιοι, αυτή την εξάδα των δύσκολων σερί παιχνιδιών Κυριακή - Πέμπτη - Κυριακή. Οψόμεθα.

Το "αντικειμενικό" που λέγαμε το πήρε απάνω του, ο Βαγγέλης Μαρινάκης, με τη δήλωση-στήριξης σε προπονητή και ποδοσφαιριστές. Αυτός δεν είπε "όχι" στη πώληση Μιλιβόγιεβιτς - Ιντέγιε, αυτός πήρε και την ευθύνη. Το να μη σκοράρει όμως το υπόλοιπο ρόστερ κόντρα σε Ατρόμητο-Πανιώνιο στο Καραϊσκάκης και να μην κάνει φάση με την ΑΕΚ, είναι "υποκειμενικό" και αφορά τον προπονητή.

Και δεν είναι ότι δεν βάζεις γκολ. Είναι το ποδόσφαιρο που (δεν) παίζεις. Την Κυριακή με τον Πανιώνιο έγινε ρεκόρ (58 ) στις σέντρες. Από κει και πέρα, στον Ολυμπιακό, (με δεδομένο ότι είναι μέσα σε όλους τους στόχους τους), μπορούν να λένε αυτό που έχει πει η Λίνα Νικολακοπούλου: "Είμαστε ακόμα ζωντανοί".Το αν θα αντέξει το σχοινί, θα φανεί στο χειροκρότημα.

Στo τραγούδι της ημέρας, 17 Hippies & Frau von Ungefahr:

News 24/7

24MEDIA NETWORK