Το κακό είναι ότι θα ξαναπαίξει

Ο Κώστας Καίσαρης με αφορμή το 2-1 του ΟΦΗ, γράφει για τη διαφορά του ποδοσφαίρου από τα μπουζούκια και τα θέατρα. Ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να κατεβάσει ρολά. Είναι υποχρεωμένος να συνεχίζει να παίζει.

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΟΦΗ - ΠΑΟ
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΟΦΗ - ΠΑΟ EUROKINISSI SPORTS

Αν μίαθεατρική παράσταση δεν τραβήξει δεν κόβει εισιτήρια το έργο κατεβαίνει. Αν ένα μπουζουξίδικο δεν έχει κόσμο δεν πάει το σχήμα κατεβάζει ρολά. Συμβαίνει μια δουλειά να πάει στράφι. Δεν είναι δυνατόν ομως, ένα μαγαζί που βαράει μύγες, να παραμένει ανοιχτό. Κι επειδή στις μπίζνες η χασούρα δεν μπορεί να είναι διαρκής κλείνει.

Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Να πεις σταματάω. Δεν παίζω άλλο. Στο ποδόσφαιρο είσαι υποχρεωμένος να πιεις το πικρό ποτήρι μέχρι και τη τελευταία σταγόνα. Το ημερολόγιο δείχνει 1η Δεκεμβρίου. Η σεζόν έχει μπροστά εξι ακόμα μήνες .Εκατόν ογδόντα μέρες. Στον Παναθηναϊκό είναι υποχρεωμένοι να παίζουν για έξι ακόμα μήνες ποδόσφαιρο.

Δεν υπάρχει η δυνατότητα, να αποσύρουν την ομάδα .Και να ξεκινήσουν από την αρχή,με όρεξη,καλή διάθεση και αισιοδοξία, στη επόμενη σεζόν. Δεν μπορεί να γίνει αυτό. Αυτή η ομάδα θα πρέπει να παίζει κάθε εβδομάδα. Και κάποιες φορές όπως τη Τετάρτη στο Ηράκλειο, δύο φορές την εβδομάδα. Μιλάμε για μαρτύριο. Για όλους: Διοίκηση, ποδοσφαιρικό τμήμα, κόσμο, δημοσιογράφους.

- Να κάνει δηλαδή ο Αλαφούζος,τι; Να αλλάξει προπονητή; Θα αλλάξει. Και τι έγινε; Θα αρχίσει (αυτή) η ομάδα να πετάει; Σοβαροί να είμαστε. Θα αλλάξει η κατάσταση με τις μεταγραφές που θα γίνουν τον Ιανουάριο; Ολοι αυτοί οι ποδοσφαιριστές,που είναι δεν είναι,ένα χρόνο στην ομάδα, τι κίνητρο θα έχουν από δω και πέρα; Ενα καλό πλασάρισμα στα πλέι-οφς;

- Να πάει ο Αλαφούζος τα Χριστούγεννα στη Νέα Υόρκη να πει στη Θύρα 13 της Αστόρια,τι; Οτι σύντομα θα έχουμε εξελίξεις με την εγκληματική οργάνωση υποβιβασμό του Ολυμπιακού και αποκλεισμό του από την Ευρώπη;

- Να πάει ο οπαδός του Παναθηναϊκού, στο γήπεδο,να δει τι; Όσες φορές πήγε εφέτος, τι είδε; Να βγουν οι οργανωμένοιστο δρόμο να φωνάξουνεναντίον ποιου; Του Βαρδινογιάννη; Της ΕΠΟ; Της Σούπερλίγκ; Του Κοντονή; Πέρυσι είχαν απέναντί τους εχθρούς. Εφέτος την έχουνεβγάλει μέχρι τώρα (μόνο) με τον Στραματσόνι. Φεύγοντας ο Ιταλός ποιόν θα έχουν απέναντί τους;

- Ο δημοσιογράφος να γράψει τι; Πέρυσι, έφταιγε ο Παππας. Εφέτος ποιός φταιει; Η Νόβα που καθυστερεί τη δόση κι είναι οι ποδοσφαιριστές απλήρωτοι; Φταίει ο Στραματσόνι και τελειώσαμε; Και μόλις φύγει ο Ιταλός θα αναστηθεί ο πεθαμένος;

- Να βγει ο Παναγοπουλοςστο ραδιόφωνο να πει τι; Κάθε φορά που βγαίνει για οτιδήποτε άλλο μιλάει, εκτός απόποδόσφαιρο. Για να λέμε πάντως και του στραβού το δίκιο, ο Παναγόπουλος έχει μάτι. Βλέπει μπροστά. Όταν επέμενε οτι δεν πρέπει να ξαναρχίσει το πρωτάθλημα, αν δεν τελεσιδικήσει η υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης (δηλαδή σε τρία χρόνια) ήξερε τι έλεγε.

Υπάρχει κανένας λόγος να κατεβαίνει στο γήπεδο και να παίζει αυτός ο Παναθηναϊκός;Αν είχε συνεχιστεί η διακοπή,ούτε από τον ΟΦΗ θα είχε χάσειούτε θα είχε μείνει στο ένα-ένα με τον Πανιώνιο. Όλα θα ήταν μιά χαρά.

Η ΛΥΣΗ λοιπόν θα ήταν να κλείσει για ένα διάστημα το μαγαζι. Αν υπήρχε αυτή η δυνατότητα, θα ήταν το καλύτερο δυνατό. Να τα βάλουν κάτω και να κάνουν εκτίμηση της κατάστασης, με ηρεμία και ψυχραιμία. Κι όχι σεσυνθήκες πίεσης .Να αξιολογήσουν το έμψυχο υλικό. Να κάνουν τη σωστή επιλογή για προπονητή με νηφαλιότητα.

Το 1-2 της Κρήτης αποτελεί πλέονπαρελθόν. Το κακό για( αυτόν) τον Παναθηναϊκό, είναι ότι έπεται και συνέχεια. Δεν κλείνει το μαγαζί. Παραμένει ανοιχτό. Τη Κυριακή είναι το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Υπάρχουν ακόμα μπροστά έξι μήνες. Και στο ποδόσφαιρο ότι σπέρνεις θερίζεις. Ο Αλαφούζος πίστεψε με κλειστά τα μάτια τον Στραματσόνι.Του έδωσε το δικαίωμανα διώξει είκοσι παίκτες και να φέρει άλλους είκοσι από δεξιά κι αριστερά. Τον στήριξε. Και πληρώνει τον λογαριασμό.

Στο τραγούδιτης ημέρας Θωμάς Κοροβίνης και Bekledim de Gelmedin

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Φεύγει ο Στραματσόνι, αλλά δεν φτάνει
Η δύσκολη "day after" και το "έγκλημα"

News 24/7

24MEDIA NETWORK