Το... καθάρισε ο "κοντός"

Ο Κώστας Καίσαρης γράφει για την ποιότητα και το ταλέντο του Αραούχο. Για το γκολ που κυλάει στις φλέβες του Αργεντινού και τον ΠΑΟΚ που έχασε για τέταρτη φορά στη σεζόν στην Αθήνα.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΕΚ - ΠΑΟΚ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΕΚ - ΠΑΟΚ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Γκάρι Λίνεκερ είναι που έχει πει " στο ποδόσφαιρο παίζουν έντεκα εναντίον έντεκα και στο τέλος κερδίζουν οι Γερμανοί". Τη Κυριακή στο ΟΑΚΑ έπαιξαν ΑΕΚ-ΠΑΟΚ κι αυτός που ήξερε να βάλει τη μπάλα στα δίχτυα, ήταν ο Σέρχιο Αραούχο .Όποιος δει τα highlight του ματς θα βρει έξι (τουλάχιστον) σημαντικές ευκαιρίες για γκολ. Πέντε για την ΑΕΚ, μία γιατον ΠΑΟΚ:

7': Ο Γιόχανσον ξεμαρκάριστος λίγο έξω από τη μικρή περιοχή σουτάρειάουτ.

27': Τετ-α-τετ ο Αιντάρεβιτς πάει να σκοράρει με λόμπα, διώχνει ο Γλύκος.

45+': Ο Κρέσπο από πολύ κοντά μέσα στη περιοχή δεν σουτάρει γρήγορα και τον προλαβαίνει με προβολήο Γκάλο.

50': Ο Μάνταλος πλασάρει πάνω στον Γλύκο.

75': Ο Βάργκας βγαίνει μόνος φάτσα με τον Γλύκο, αργεί και τον κόβει ο Βαρέλα.

77': Ο Βάργκας ξεμαρκάριστος σε καλή θέση σουτάρει άουτ.

Έξι "καθαρές" ευκαιρίες, με τους επιθετικούς να είναι ξεμαρκάριστοι, φάτσα με τα δύχτια. Ούτε μία δεν έγινε γκολ. Γιατί όπως έχει πει ο Πεπ Γκουαρδιόλα "το γκολ πληρώνεται". Η ΑΕΚ πλήρωσε για να νοικιάσει για έξι μήνες τον Αραούχο και βρήκε το γκολ. Αυτή η μισοριξιά το έχει το γκολ.

Έχει τη τεχνική για να κουμαντάρει τη μπάλα μέσα στη περιοχή και να εκτελέσει γρήγορα και σωστά. Στο πρώτο γκολ κερδίζει τη μπάλα με το γόνατο και σουτάρει με τη μία στη γωνία, λες και είχε σημαδέψει από χθες.

Ήταν δεν ήταν το πρώτο λεπτό του ματς. Για ογδόντα πέντε λεπτά στη συνέχεια,έγινε ένα από τα καλύτερα ντέρμπι. Η ΑΕΚ κυριάρχησε έβγαλε πολλές φάσεις για γκολ, αλλά δεύτερο δεν έβαλε. Το γκολ ήρθε και πάλι από τον κοντοπούτανο.

Όταν στο 85' βρέθηκε με τη μπάλα στα πόδια, χωρίς κάποιος αντίπαλος να τον μαρκάρει, η,να του κλείνει το χώρο, ζωγράφισε το 2-0. Η ΑΕΚ έκανε πολύ καλύτερο παιχνίδι από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, που είχε κερδίσει μ ένα γκολ από από σπόντα.

Αν δεν είχε όμως τον Αραούχο, αυτή η εξαιρετική εμφάνιση, ίσως είχε μείνει στο μηδέν. Δύο γκολ 100% προσωπικά. Δύο γκολ, από τη ποιότητα και το ταλέντο του Αργεντίνου. Ο Χιμένεθ διάβασε σωστά το ματς, η ομάδα του κυριάρχησε και στο "έντεκα εναντίον έντεκα",αλλά αυτός που έκανε τη διαφορά ήταν ο Αραούχο (Σημαντικό για τον ίδιο το γκολ του Αραβίδη όταν το ματς είχε κριθεί).

Ο ΠΑΟΚ συμπλήρωσε το αρνητικό "τρία στα τρία",στα ντέρμπι στην Αθήνα. Στο "Καραισκάκης" το πάλεψε, ισοφαρίστηκε με αυτογκόλ του Βαρέλα κι έχασε από τη κεφαλιά του Μιλιβόγεβιτς στις καθυστερήσεις.

Στο 0-1 της Λεωφόρου είχε αναστήσει τον Παναθηναϊκό. Στο 0-3 από την ΑΕΚ ηττήθηκε κατά κράτός. Ενώ έχασε και από τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη. Ένα θέμα που θα πρέπει να απασχολήσει τον Ίβιτς ενόψει των ημιτελικών του Κυπέλλου και των πλέι-οφ. Όταν (εκτός απροόπτου) θα κατέβει στη Αθήνα τέσσερις ακόμα φορές.

News 24/7

24MEDIA NETWORK