Το θέμα Μπέντο άνοιξε πριν από τη σέντρα...

Ο Κώστας Καίσαρης είδε τα ματς της Πέμπτης και γράφει για τους τρεις προπονητές: Τις ευθύνες του Μπέντο, την καμμένη Γη που βρήκε ο Μαρίνος Ουζουνίδης και την απειρία του Ίβιτς.

Το θέμα Μπέντο άνοιξε πριν από τη σέντρα...
bento ivic ouzounidis

ΣΧΕΔΟΝ έξι ώρες ποδόσφαιρο την Πέμπτη, χωρίς να γίνουμε σοφότεροι. Δεν είδαμε κάτι διαφορετικό από ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Δεν μάθαμε κάτι το καινούργιο. Και γι' αυτό ακριβώς, οι αθλητικογράφοι, υποχρεώνονται να επαναλαμβάνουν τα ίδια και τα ίδια.

ΓΙΑ μένα το θέμα-Μπέντο στον Ολυμπιακό είχε ξεκινήσει μία μέρα πριν το παιχνίδι στη Λευκωσία. Την Τετάρτη, στη συνέντευξη-Τύπου. Αυτό που είπε, "δεν θα είναι αποτυχία η δεύτερη θέση", δεν έχει ξαναγίνει. Δεν έχει προηγούμενο.

Όταν ο προπονητής δεν βάζει σαν στόχο τη νίκη και μόνο τη νίκη, όταν μάλιστα θέλει τους τρεις βαθμούς για να τερματίσει πρώτος, τι θα κάνει ο ποδοσφαιριστής; Όταν μάλιστα δεν τίθεται θέμα πρόκρισης, εύκολο είναι να χαλαρώσει και να το ρίξει στο χαβαλέ. Και με τη Μπαρτσελόνα να παίζεις, στο Καμπ Νου, δεν το λες αυτό.

Πολύ περισσότερο με τον ΑΠΟΕΛ. Για τον προπονητή, είτε με τη Κωλοπετινίτσα παίζει, είτε με τη Ρεάλ, το κάθε ματς είναι προετοιμασία για πόλεμο. Το να επικαλείσαι από πριν δικαιολογίες, για το ενδεχόμενα αρνητικό αποτέλεσμα, είναι και απαγορευτικό και καταστροφικό. Σαφώς και δεν φταίει ο Μπέντο, που κοιτάγανε τη μπάλα στη φάση του ένα-μηδέν, οι δύο στόπερ.

Τέτοιο γκολ ούτε ο ΑΟ Μυκόνου δεν τρώει, με τον αέρα στο γήπεδο στον Κόρφο, στα οκτώ μποφόρ. Οι ευθύνες του Πορτογάλου στη διαχείριση του ρόστερ είναι (γνωστές και) τεράστιες. Σαφώς κι ο Ολυμπιακός δεν διαθέτει το έμψυχο υλικό των προηγούμενων χρόνων. Αυτό το ξέρουμε. Δεν περιμέναμε το ματς στη Κύπρο, να το μάθουμε.

Δεν του είπε κανείς του Μπέντο μ' αυτό το υλικό να κερδίσει τη Γιουβέντους και την Ατλέτικο Μαδρίτης. Την Αστάνα, τον ΑΠΟΕΛ και τους Γιούνγκ Μπόυς είχε στον όμιλο. Όταν με αυτούς τους αντιπάλους, κάνεις οκτώ πόντους είναι ευθύνη προπονητή. Όταν η μία από τις δύο, όλες κι όλες νίκες που έχει κάνει η Λάρισα στο πρωτάθλημα είναι επί του Ολυμπιακού, όταν φρακάρεις με την Κέρκυρα μέσα στο Καραϊσκάκης, είναι ευθύνη προπονητή.

ΣΧΕΤΙΚΑ με τον Παναθηναϊκό, στο ματς με τη Θέλτα ένα στατιστικό στοιχείο τα λέει όλα: Η κατοχή στο 61-39 υπέρ των Ισπανών. Σ' ένα παιχνίδι που η Θέλτα έχει ανοίξει το σκορ από το 4ο λεπτό, οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού ήταν θεατές.

Ούτε τη δυνατότητα να παίξουν ποδόσφαιρο είχαν, ούτε τη διάθεση. Ακόμα και σήμερα, κυριαρχεί η άποψη ότι το πρόβλημα στους πράσινους ήταν η κακή διαχείριση του Στραματσόνι και μόνο.

Με την επισήμανση ότι ο Ιταλός διέπρεψε (με τις επιλογές του) σαν τεχνικός διευθυντής. Προσωπικά μάλλον σαν καμμένη Γη βλέπω αυτό που παρέλαβε ο Έλληνας τεχνικός. Αν ισχύει το αντίθετο, ποιος είναι ο δεύτερος στόπερ μετά τον Μολέδο, (που κι αυτός κοίταγε στο πρώτο γκολ της Θέλτα);

Προφανώς ο Κουτρουμπής. Ποιος είναι ο δεύτερος κυνηγός μετά τον Μπεργκ; Ο Ιμπάρμπο; Ο Εμποκού; Ο Ρινάλντι; Ο ταλαιπωρημένος Λέτο; Που είναι ο διαφημισμένος Λεντέσμα; Ποιοι είναι οι τρεις-τέσσερις καλοί ποδοσφαιριστές που έφερε ο Ιταλός στις 19 συνολικά μεταγραφές που έκανε μέσα σε έξι μήνες; Ο Παναθηναϊκός έχει πολύ ανήφορο κι ο Ουζουνίδης πολύ δουλειά μπροστά του.

ΕΥΛΟΓΑ τα χαμόγελα στον ΠΑΟΚ από τη νίκη-πρόκριση επί της Σλόβαν. Το ότι ο αντίπαλος ήταν στα μέτρα του, δεν λέει τίποτα. Όταν στο ίδιο γήπεδο, σ' έχει κερδίσει η Καραμπάχ, όταν σου έχει γυρίσει το 3-1 σε 3-4 ο Ατρόμητος, όταν στο αμέσως προηγούμενο παιχνίδι στη Λεωφόρο, έχασες με κάτω τα χέρια, τα πόδια είναι βαριά.

Όλοι σηκώσανε κεφάλι στον ΠΑΟΚ: Διοίκηση, κόσμος, προπονητής, ποδοσφαιριστές. Θετικό, ότι την Κυριακή ακολουθεί ένα, επίσης, θεωρητικά εύκολο παιχνίδι, καθώς ο Πλατανιάς, δεν είναι στα καλύτερά του. Κι αυτό είναι που έχει ανάγκη η ομάδα. Ένα σερί θετικών αποτελεσμάτων, ένα σερί καλών εμφανίσεων. Να αλλάξει το κλίμα, να ανέβει η ψυχολογία.

Είναι θέμα προπονητή, να έχει η ομάδα διάρκεια και σταθερότητα στην απόδοσή της. Είναι θέμα προπονητή, η σωστή διαχείριση. Σαφώς και υπάρχουν θέματα. Λείπει το εύκολο γκολ, λείπουν στα χαφ και στην επίθεση οι ένας-δύο ποδοσφαιριστές με προσωπικότητα που θα κάνουν τη διαφορά. Αυτά, όμως, δεν δικαιολογούν την 11η θέση στη βαθμολογία. Ακόμα κι αν δεν είχε τους -3 βαθμούς ο ΠΑΟΚ, 8ος θα ήταν, κάτω από Ξάνθη και Πανιώνιο. Κι αυτό, είναι καθαρά θέμα αδυναμίας και απειρίας του Βλάνταν Ίβιτς.

Στο τραγούδι της ημέρας Rolling Stones και Fool To Cry

News 24/7

24MEDIA NETWORK