Τον ξεγράφεις (αυτόν) τον Παναθηναϊκό;

Ο Κώστας Καίσαρης ξεκινάει από τον Θουκυδίδη και το 3-0 της Σταντάρ στη Λεωφόρο. Κάνει μία στάση στον Θόδωρο Θεοδωρίδη, συνεχίζει με τον Παναθηναϊό τον έχουν τρελάνει οι διαμαρτυρίες και καταλήγει στο ντέρμπι της Κυριακής και στον Κώστα Μητσοτάκη. Ολα σ' ένα, νοικοκυρεμένα.

Τον ξεγράφεις (αυτόν) τον Παναθηναϊκό;
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

ΤΟΝ ξεγράφεις τον Παναθηναϊκό για το ντέρμπι στο Καραισκάκης; Δύσκολο. Στη μπάλα έχουν γίνει τα πάντα. Μέχρι κι ο μουγγός έχει μιλήσει. Ο Θουκυδίδης έχει δύο σχετικές αναφορές. Μία στο κουμ-καν, όταν ένας μουγγός τράβηξε σφήνα το επτά σπαθί, είπε "έγινα" και κατέβασε τα φύλλα του. Κι άλλη μία, στο ποδόσφαιρο. Όταν ένας άλλος μουγγός πετάχτηκε και φώναξε "γκολ". Και δεν θα πω, ότι ο Παναθηναϊκός έχει βαριά φανέλα. Ο Παναθηναϊκός έχει πράγματι βαριά φανέλα. Ο Ιμπάρμπο το ξέρει; Επειδή δεν του δόθηκε ένα φάουλ, με τη Σταντάρ αντί να γυρίσει πίσω και να κυνηγήσει τον παίκτη που του πήρε τη μπάλα, έτρεξε με χίλια στον βοηθό. Οι φανέλες παραμένουν βαριές όταν στις ομάδες υπάρχει συνέχεια. Με είκοσι σχεδόν ποδοσφαιριστές να μην έχουν συμπληρώσει χρόνο, για ποιον Παναθηναϊκό μιλάμε; Για ομάδα, του Στραματσόνι αναμφίβολα, ναι. Για Παναθηναϊκός όχι.

Κι όταν μάλιστα κάποια στιγμή ο Ιταλός γυρίσει στην πατρίδα του, η ομάδα που έχει φτιάξει θα μείνει εδώ αμανάτι. Για Παναθηναϊκός πράγματι υπάρχουν πέντε ποδοσφαιριστές: Αναμφίβολα ο Ζέκα. Ο Μπεργκ που δεν θα παίξει. Ο Λετο που έχει κουράγια για να προσπαθήσει να παίξει για ένα ημίχρονο, βαριά-βαριά εξήντα λεπτα. Ο Στιλ που ό,τι πάει μέσα γράφει κι ο Κουτρουμπής. Οι περισσότεροι απ'όλους τους άλλους δείχνουν περαστικοί. Όλες σχεδόν οι ομάδες αλλάζουν τους ποδοσφαιριστές σαν πουκάμισα, άλλα στον Παναθηναϊκό με τον Στραματσόνι παράγινε.

ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ Η ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

ΠΡΙΝ όμως φτάσουμε στην Κυριακή, να γυρίσουμε για λίγο στη Πέμπτη. Τελικά, αυτή τη φορά, δεν έφταιγε ο Θόδωρος Θεοδωρίδης. Στους ρεπόρτερς του Παναθηναϊκού και λοιπούς σχολιαστές, έπεσε σιγή ασυρμάτου. Οι δικαιολογίες άλλωστε δεν έχουν μακρά διάρκεια ζωής. Ανέκαθεν ήταν μιας χρήσεως. Τι να πεις άλλωστε και τι να απαντήσεις στην στατιστική υπηρεσία; Οτι το 0-3 είναι η πιο βαριά ευρωπαϊκή εντός έδρας για τον Παναθηναϊκό. Ό,τι η Σταντάρ έγινε Άγιαξ και Μπαρτσελόνα που επίσης έχουν κερδίσει τους πράσινους με το ίδιο σκορ. Ότι ο Παναθηναϊκός συμπλήρωσε 1.444 μέρες χωρίς νίκη σε Ομίλους. Ότι ο Παναθηναϊκός παραμένει σταθερά πίσω απο τον Αστέρα Τρίπολης στην Ευρωπαϊκή βαθμολογία.

Είναι εμφανές οτι στον Παναθηναικό "έχουν τρελαθεί". Η διαμαρτυρία έχει γίνει τρόπος ζωής. Για όλους. Για τον Αλαφούζο. Για τη Θύρα 13. Για τους δημοσιογράφους. Για τους ποδοσφαιριστές. Για το προπονητικό τιμ. Με τον Στραματσόνι να είναι τιμωρημένος στην εξέδρα, πήρε τη σκυτάλη ο βοηθός ο Μούτσι. Που πήδαγε σε κάθε φάση σαν κατσίκι. Ακόμα κι οταν ο Εμποκού βούτηξε ξεκάθαρα. Με τον (πάντα) φιλέλληνα σπίκερ να αποφαίνεται "υπάρχει επαφή είναι πέναλτυ". Αν βέβαια κάθε επαφή αμυντικού με επιθετικό στη περιοχή, ήταν πέναλτυ, τα ματς θα τελείωναν 26-25. Και το άντερ-όβερ στο Στοίχημα, αντί για 2.5 θα ανέβαινε στο 50,5 γκολ.

- ΞΕΦΥΓΑΜΕ όμως. Σαφώς και υπάρχουν δικαιολογίες για το πατατράκ. Με μισή ομαδα έπαιξε (πράγματι) ο Παναθηναϊκός. Όλες οι δικαιολογίες όμως είναι προσχηματικές. Για τις απουσίες από κίτρινες και κόκκινες κάρτες δεν φταίνε οι διαιτητές. Φταίει η νοοτροπία και η συμπεριφορά των ποδοσφαιριστών. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Παναθηναϊκός είναι πρώτος σε κίτρινες και κόκκινες στο Γιουρόπα. (Αν εξακολουθούν να πιστεύουν οτι εξακολουθεί να φταίει ο Θ.Θεοδωριδης, πάσο). Για τις θλάσεις και τους μυϊκούς τραυματισμούς δεν φταίει η κακιά ώρα. Κάτι λάθος, έχει γινει στην καθημερινή δουλεια και στη διαχείριση. Όπως κάτι λαθος έχει γίνει κι η ομάδα απο το 60-70 και μετά σβήνει και δεν έχει δυνάμεις. Όπως είναι εμφανής η ανισομερής κατανομή στο ρόστερ.

ΟΛΑ ΛΕΝΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΗΤΟΣ

-"ΦΡΕΣΚΑ κουλούρια" όμως, φωνάζει ο κουλούρας. Την Κυριακή, στο Καραισκάκης έχει παιχνίδι. Τον ξεγραφεις τον Παναθηναϊκό; Ο άσος στο Στοίχημα έχει αρχίσει και κατρακυλάει. Απο το 1.75 που άνοιξε, μετά το Ο-3 και τον τραυματισμό του Μπεργκ πέφτει. Η απόδοσή του, για κατάκτηση του πρωταθλήματος, εχει κατρακυλήσει στο 1.27. Τον ξεγράφεις όμως τον Παναθηναϊκό; Όταν όλα λένε Ολυμπιακό: Η έδρα. Η θετική ψυχολογία. Η καλύτερη αγωνιστική κατάσταση. Οι εναλλακτικές λύσεις, απο τον πάγκο. Δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο, στο οποίο να υπερέχει ο Παναθηναικός. Όλα αυτά σε πείθουν για να ποντάρεις απάνω στον Ολυμπιακο τα ρέστα σου; Δύσκολο. Ένα ματς είναι. Δεν είναι ανίκητος ο Ολυμπιακός.

Ποιο παιχνίδι έχει κερδίσει εύκολα, αν εξαιρεθούν η Βέροια και η ΑΕΚ; Η άμυνά του, που έτσι η αλλιώς βγαζει προβλήματα, αν πιεστεί ψηλά, εύκολα κάνει το λάθος. Έχει τη δυνατότητα ο Παναθηναϊκός, να το εκμεταλλευτεί αυτο; Έχει (χωρίς τον Μπεργκ) τους ποδοσφαιριστές, που όταν θα βγουν στην κόντρα και θα τους δοθεί η ευκαιρία, να σκοράρουν; Έχει άμυνα και γκολκίπερ, που θα αντέξουν στην πίεση; Ζέκα και Λεντέσμα σε τι κατάσταση θα εμφανισθούν, προερχόμενοι απο τραυματισμούς; Πως θα ξεπεραστεί η αδυναμία της ομάδας να βγάλει 90 λεπτά σε φουλ ρυθμό; Η εξίσωση για τον Στραματσόνι είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Τα ζητήματα που καλείται να δώσει λύσεις, είναι πολλά. Οι πιθανότητες είναι ξεκάθαρα εις βάρος του. Θεωρητικά. Στην πράξη μέσα στο γήπεδο δεν είναι το ίδιο. Όπως έχει πει άλλωστε, ο Ουίλιαμ Σαίξπηρ, η ελπίδα πεθαίνει προτελευταία. Αυτός που θα πεθανει τελευταίος ειναι ο Μητσοτάκης.

Αντι για τραγουδι της ημέρας, το σάουντρακ, από την ταινία του Σταύρου Τσιώλη, ο χαμένος θησαυρός του Χουρσίτ Πασά.

News 24/7

24MEDIA NETWORK