Τρέχει ο Κοντονής για να μπαλώσει την γκάφα!

ΤΡΕΧΕΙ και δεν φτάνει ο Σταύρος Κοντονής να μπαλώσει τη γκάφα με την Επιτροπή Εξομάλυνσης που έχει εγκατασταθεί παράνομα στα γραφεία της ΕΠΟ. Ο Κώστας Καίσαρης μετά το αποκλειστικό ρεπορτάζ της Τετάρτης επιστρέφει σήμερα με νέες αποκαλύψεις και αποκρυπτογραφεί τις διαστάσεις της υπόθεσης...

Τρέχει ο Κοντονής για να μπαλώσει την γκάφα!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

ΠΛΗΡΗΣ επιβεβαίωση του αποκλειστικού ρεπορτάζ του Contra.gr ότι η περιβόητη Επιτροπή Εξομάλυνσης, που έχει εγκατασταθεί στα γραφεία ΕΠΟ είναι στον αέρα. Στερείται νομιμοποίησης, μπορεί να διαχειρίζεται μόνο ποδοσφαιρικά θέματα και τα μέλη της δεν έχουν δικαίωμα να εκπροσωπούν, την Ομοσπονδία. Γεγονός που υποχρέωσε τον Σταύρο Κοντονή να καταθέσει άρον-αρον τροπολογία στη Βουλή προκειμένου να την νομιμοποιήσει. Με τη σχετική αιτιολογική έκθεση να βρίθει απο ανακρίβειες και ψέματα:

1) Ότι, η μη συμμόρφωση της ΕΠΟ, θα οδηγήσει στον αποκλεισμό των Ελληνικών ομάδων, συμπεριλαμβανομένης και της Εθνικής απο τις διεθνείς διοργανώσεις. Ουδέν ψευδέστερον. Η Επιτροπή μπορεί για την ελληνική νομοθεσία να είναι ανυπόστατη (άρα παράνομη) αλλά σήμερα Πέμπτη, τρεις ελληνικές ομάδες παίζουν στο Γιουρόπα Λιγκ.

Αν ίσχυε ο ισχυρισμός του Υφ. Αθλητισμού και με δεδομένο ότι η Επιτροπή είναι ήδη στον αέρα και δεν έχει νομιμοποιηθεί, η ΦΙΦΑ θα έπρεπε να είχε ήδη αποκλείσει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Όπως γράψαμε όμως και στο προηγούμενο αποκλειστικό ρεπορτάζ στο Contra.gr, ποδοσφαιρικά δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα. Η Επιτροπή έχει κάθε δικαίωμα να λειτουργεί, εσωτερικά την ΕΠΟ (ορισμοί παιχνιδιών, διαιτητών, πειθαρχικών επιτροπών κλπ). Το πρόβλημα της Επιτροπής, μέχρι να νομιμοποιηθεί, είναι ότι δεν μπορεί να εκπροσωπεί αστικά την ΕΠΟ, αφού κανένα μελος της, δεν έχει δικαίωμα υπογραφής.

2) Ότι, ο ίδιος με επιστολή του στη ΦΙΦΑ, στις 9 Αυγούστου, είχε ζητήσει την παρέμβασή της. Επίσης ουδέν ψευδέστερον. Ο Σταύρος Κοντονής πράγματι είχε στείλει επιστολή, την οποία όμως η ΦΙΦΑ είχε αγνοήσει. Η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία παρενέβη δύο μήνες αργότερα. Και για άλλο λόγο. Όταν έγινε δεκτή η προσφυγή του Βίκτωρα Μητρόπουλου απο το Διαιτητικό Δικαστήριο. Που έκρινε ότι οι εκλογές της ΕΠΟ πρέπει να γίνουν σύμφωνα με το Νόμο-Ορφανού κι όχι όπως προβλέπει το Καταστατικό της Ομοσπονδίας. Κάτι που αντίκειται στο Καταστατικό της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. Διαδικασία που είναι γνωστή και στις πέτρες κι ο Υφ.Αθλητισμού θέλει να αγνοεί προκειμένου να παραπλανήσει τη Βουλή. Αν άλλωστε επρόκειτο για πρωτοβουλία Κοντονή, η Τροπολογία θα ήταν έτοιμη και δεν θα έτρεχε να τα μπαλώσει εκ των υστέρων.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ όμως απο τις φαντασιώσεις του Υφ.Αθλητισμου το θέμα δεν είναι τόσο απλό. Αν ήταν απλό άλλωστε η Τροπολογία αυτή θα είχε ήδη κατατεθεί. Η ΕΠΟ, όπως γράψαμε και στο προηγούμενο ρεπορτάζ, δεν είναι ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ. Να διορίζει ο αρμόδιος Υπουργός τη διοίκηση. Η ΕΠΟ είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου. Το διοικητικό συμβούλιό της σύμφωνα με το Νόμο, είτε εκλέγεται απο τη γενική συνέλευση είτε διορίζεται απο τα αρμόδια δικαστήρια (Πρωτοδικείο, Ειρηνοδικείο). Απο πουθενά δεν προκύπτει ότι έχει αυτή την αρμοδιότητα η Βουλή. Χαρακτηριστική είναι η σχετική διατύπωση στην Τροπολογία:

"Η Επιτροπή Εξομάλυνσης υποκαθιστά το ΔΣ της ΕΠΟ κατά παρέκκλιση των καταστατικών διατάξεών της αλλά και του Νόμου". Πως μπορεί όμως η Βουλή να νομοθετήσει κόντρα σε Νόμο και σε καταστατική διάταξη ΝΠΙΔ; Κι αυτό είναι ένα ζήτημα που θα προκύψει όταν η Τροπολογία φτάσει να συζητηθεί. Πέρα λοιπόν απο την προχειρότητα και την τσαπατσουλιά υπάρχει και ζήτημα ουσίας. Αν έστω και μία Ποδοσφαιρική Ένωση (που έχει έννομο συμφέρον) προσφύγει στα δικαστήρια και τα τινάξει όλα στον αέρα. Προς το παρών πάντως η Επιτροπή συνεχίζει να είναι ανυπόστατη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Γιατί η Επιτροπή Εξομάλυνσης είναι παράνομη
Ο Κοντονής κατέθεσε τροπολογία για την "Επιτροπή Εξομάλυνσης"

News 24/7

24MEDIA NETWORK