Δεν μπορεί το παλικάρι

Ο Κώστας Κεφαλογιάννης γράφει για το χάλι του Δικεφάλου, για τον ακρωτηριασμό του Άγγελο Αναστασιάδη, ζητά την παραίτηση του Ζήση Βρύζα και το γ@@@@@@ο το διπλό στο Καραϊσκάκη.

Δεν μπορεί το παλικάρι

Χωρίς περιττές εισαγωγές: Ο ΠΑΟΚ από το "Καραϊσκάκης" κι έπειτα είναι μια από τις χειρότερες ομάδες της κατηγορίας. Κυριολεκτώ. Κανείς από όσους τον έχουν φιλοδωρήσει με τρία γκολ και πάνω δεν έχει κερδίσει άλλον αντίπαλο τόσο εύκολα και καθαρά όσο τους Θεσσαλονικείς. Και άπαντες έχουν ζοριστεί στα υπόλοιπα παιχνίδια τους σαφώς περισσότερο απ΄ ότι ζορίστηκαν απέναντι στον Δικέφαλο.

Ο ΠΑΟΚ από το "Καραϊσκάκης" κι έπειτα, είναι επίσης ένας από τους χειρότερους ΠΑΟΚ που θυμάμαι στη ζωή μου. Ούτε τη χρονιά των "σαρδελών" του Σάντος η εικόνα του δεν υπήρξε τόσο αποκαρδιωτική όσο το "Γεντί Κουλέ" και το Περιστέρι πρωτίστως αλλά και την Ξάνθη, τα Γιάννενα, την Τρίπολη. Ο Αστέρας προηγήθηκε 3-0 στο ημίχρονο και μετά έκανε συντήρηση. Ο Ατρόμητος στο τελευταίο δεκάλεπτο το γύρισε στο fair play απέναντι στα ψυχολογικά πτώματα που είχε απέναντι του. Ο φιλότιμος και μαχητικός ΟΦΗ, ο οποίος παρά το πάθος, έχασε και από τον Ολυμπιακό και από τον Παναθηναϊκό στο "Γεντί Κουλέ", μόνο και μόνο από τη δεδομένη και τεράστια διαφορά ποιότητας, στον Δικέφαλο εύκολα έβαζε και τέταρτο γκολ.

Ακρωτηριασμός

Δεν έχω πρόχειρα τα στατιστικά αλλά είμαι έτοιμος να στοιχηματίσω ότι ο απολογισμός 1 νίκη (Καλλονή με 2-1) και πέντε ήττες (Ξάνθη 2-4, Γιάννενα 0-3, Αστέρας 0-3, ΟΦΗ 1-3, Ατρόμητος 0-4) με απολογισμό τερμάτων 5 -18, στους εκτός έδρας αγώνες του τελευταίου διμήνου αποτελεί κάποιου είδους αρνητικό ρεκόρ στην ιστορία του συλλόγου.

Ακόμη και οι αριθμοί εντούτοις δεν αρκούν για να περιγράψουν επακριβώς το τρέχων χάλι του ΠΑΟΚ. Ο οποίος, ναι κόντρα στον Ατρόμητο ήταν και άτυχος διότι έλεγχε το παιχνίδι μέχρι να δεχτεί γκολ σε εντελώς ψόφια φάση και εν συνεχεία να χάσει τον Κλάους με δικαιολογημένη δεύτερη κίτρινη (έως και απευθείας κόκκινη σήκωνε το μαρκάρισμα του εκτός φόρμας και εμφανώς εκνευρισμένου αρχηγού της ομάδας) και ανύπαρκτη πρώτη, πλην όμως ο τρόπος που διαλύθηκε μετά το 2-0 δείχνει ότι η αρρώστια έχει φτάσει μέχρι το μεδούλι. Όταν νεοφερμένοι και μπαρουτοκαπνισμένοι παίκτες όπως ο Νομπόα και ο Ρικάρντο Κόστα μοιάζουν με παικτάκια μπροστά στον Δημούτσο και τον Ούμπιδες (δίχως ίχνος υποτίμησης), δεν αρκούν πλέον ημίμετρα και μετριοπαθείς θεραπείες. Χρειάζεται ακρωτηριασμός.

Το γ@@@@νο διπλό!

Ακρωτηριασμός κατ΄αρχήν από τον Άγγελο Αναστασιάδη και τις νοοτροπίες του. Το ευχέλαιο δεν είναι τρόπος προετοιμασίας και η Παναγιά δεν κάνει για βοηθός προπονητή. Όχι σε ένα club με σοβαρές φιλοδοξίες. Σας προκαλώ να μου πείτε ποιος άλλος προπονητής θα είχε παρουσιάσει επί δυο και πλέον μήνες τέτοιο περιφερόμενο αίσχος και δεν θα του απαγορεύονταν δια παντός η είσοδος στη Θεσσαλονίκη. Κι όμως, ο Άγγελος έχει ακόμα προσωπικούς οπαδούς που θεωρούν ότι δεν φταίει. Είναι να τρελαίνεσαι!

Όσες ολιγωρίες κι αν υπήρξαν από τη διοίκηση και το καλοκαίρι και το χειμώνα, και τις έχουμε επισημάνει όλοι, το ρόστερ του ΠΑΟΚ δεν δικαιολογεί την συνεχιζόμενη ξεφτίλα. Ας σταματήσουν λοιπόν και τα τελευταία "Αγγελόσκυλα" να κάνουν το μαύρο – άσπρο και ας παραδεχτούν την πραγματικότητα. Ως πότε θα στεκόμαστε στο παρά φύσιν καλό ξεκίνημα (που μας ξεγέλασε προς στιγμήν όλους, mea culpa), κι εκείνο το γα...νο το διπλό στον Πειραιά για να αναμασάμε το παραμύθι του "καλύτερου Έλληνα προπονητή"; Ο άνθρωπος έχει ξεπεραστεί από τις απαιτήσεις του σύγχρονου συλλογικού ποδοσφαίρου και αντί να το αντιληφθεί μόνος του, επιμένει εμμονικά σε πρακτικές, αντιλήψεις, συμπεριφορές και διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού εκατό χρόνια πίσω! Με πιο απλά λόγια δεν μπορεί το παλικάρι, όπως θα το έθετε κι ο ίδιος. Η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη, εκτός κι αν οι ποδοσφαιριστές το ρίξουν στην αυτοδιαχείριση και σωθεί κάπως η σεζόν.

Βρύζας, Ιβάν, κόσμος

Αλλά πλέον χρειάζεται ακρωτηριασμός από οτιδήποτε λειτουργεί σαν άλλοθι για τη μιζέρια και τη φαγωμάρα στο εσωτερικό του ΠΑΟΚ. Εσωτερικό, εννοώ και τους οπαδούς. Κοινώς, ήρθε η ώρα να φύγει και ο Ζήσης Βρύζας, Όχι επειδή έχει διαπράξει τα αμαρτήματα που του φορτώνουν οι οπαδοί (τα πάντα όλα δηλαδή). Κατά τη γνώμη μου, με τα στραβά του και τα καλά του, το πρόσημο της παρουσίας του στην ΠΑΕ σε διάφορα πόστα παραμένει θετικό. Πλην όμως και στη δική του περίπτωση η κατάσταση έχει φτάσει στο μη παρέκει. Προκαλεί διχόνοια, αρνητική ενέργεια, ένταση και θυμό, ακόμα και χωρίς να φταίει. Δεν βλέπω , με τον ίδιο αλλά και όλα τα πρόσωπα της εποχής Ζαγοράκη εντός ΠΑΕ, πώς ο ΠΑΟΚ θα φτάσει κάποτε στην πολυπόθητη επιτυχία. Η αρνητική ενέργεια παίζει κι αυτή ρόλο στο ποδόσφαιρο και ο Βρύζας έχει φορτωθεί με τόνους τέτοιας.

Για τις ευθύνες του Ιβάν Σαββίδη, υπαρκτές και μεγάλες, δεν χρειάζονται να πούμε πολλά. Έχουν αναλυθεί κατά καιρούς επαρκώς, νομίζω. Ας κάνει τουλάχιστον ο μεγαλομέτοχος το αυτονόητο τώρα προτού χάσει ακόμα και την ...είσοδο στα πλέι – οφ : Ας δεχτεί την (υφιστάμενη ή όχι?) παραίτηση Αναστασιάδη και ας δημιουργήσει επιτέλους το κατάλληλο οργανωτικό και διοικητικό πλαίσιο ώστε του χρόνου τέτοια εποχή να μην ψάχνει και πάλι προπονητή.

Και όσο για τον κόσμο; Πολλοί θα πουν ότι είναι ο μόνος αθώος. Εγώ θα πω ότι αποτελεί ένας από τους βασικότερους και διαχρονικότερους λόγους που ο ΠΑΟΚ δεν ξεκολλάει με τίποτα από τη χρυσή μετριότητα. Αλλά αυτό είναι ένα άλλο άρθρο που θα γραφτεί πολύ σύντομα...

Διαβάστε ακόμη

Τσάρλυ: Έγινε επικίνδυνος ο Αναστασιάδης

Επίθεση από οπαδούς δέχθηκε ο Βρύζας, αποδοκιμασίες στο αεροδρόμιο, ΜΑΤ στην Τούμπα!

Ατρόμητος - ΠΑΟΚ 4-0 (VIDEOS)

Αναστασιάδης: "Δεν παρατάω την ομάδα, μίλησα με τον Σαββίδη και πάμε μέχρι το καλοκαίρι"

News 24/7

24MEDIA NETWORK