Είμαστε όλοι ΑΕΚ

Ο Κώστας Κεφαλογιάννης παραθέτει μια σειρά από λόγους για να υποστηρίξει κάποιος την ΑΕΚ στον προημιτελικό του κυπέλλου με τον Ολυμπιακό.

Είμαστε όλοι ΑΕΚ

Είμαστε όλοι ΑΕΚ! Εντάξει, όχι όλοι, υποθέτω ο Τάκης Τσουκάλας δεν είναι ΑΕΚ, αλλά όσοι δεν έχουν στενή οπαδική σχέση με τον Ολυμπιακό σχεδόν σίγουρα υποστηρίζουν την Ένωση στον προημιτελικό του ΟΑΚΑ. Όχι μόνο για μερικούς προφανείς λόγους (τους οποίους οι πρόσφατες ιστορίες με τις αναβολές και τις μεταθέσεις αγώνων ήρθαν απλώς να υπογραμμίσουν) ούτε επειδή η μισή Ελλάδα διαθέτει αντι-ολυμπιακά αισθήματα (όπως αρέσει στους Ολυμπιακούς να πιστεύουν, δίχως να αναρωτιούνται γιατί συμβαίνει κάτι τέτοιο). Αλλά κυρίως διότι τυχόν πρόκριση της ΑΕΚ θα έχει μερικά ξεκάθαρα ποδοσφαιρικά οφέλη.

Η χρονιά τελειώνει τον Μάρτιο

Κατ΄αρχήν για το ίδιο το κύπελλο. Οι Άγγλοι που έχουν αναγάγει το ποδοσφαιρικό μάρκετινγκ σε επιστήμη (αρκεί η ανάγνωση των ποσών της καινούργιας τηλεοπτικής συμφωνίας σχετικά με τα δικαιώματα της Πρέμιερ Λιγκ για να προκαλέσει σκοτοδίνη στον μέσο Έλληνα παράγοντα) δεν έχουν αλλάξει το φορμάτ του κυπέλλου εδώ και αιώνες! Κι ας μην είναι εμπορικό με την κλασσική έννοια του όρου, εφόσον δεν εξασφαλίζει την παρουσία μεγάλων ονομάτων στον τελικό. Κι ωστόσο όλος ο κόσμος εξακολουθεί να αγοράζει και να παρακολουθεί και τη διοργάνωση και κυρίως το μεγάλο φινάλε της στο πάντα κατάμεστο «Γουέμπλεϊ». Όποιοι κι αν παίζουν. Η επιβράβευση της σταθερότητας και της υψηλής ποιότητας - υποτίθεται πώς – έρχεται μέσα από το πρωτάθλημα. Το κύπελλο επιβραβεύει τη χαρά του απρόβλεπτου. Εμείς φυσικά το έχουμε ξεχάσει. Όπως και πολλά άλλα. Κι ωστόσο φέτος έχουμε ήδη δυο ομάδες της Football League και την Ξάνθη στην τετράδα. Τυχόν πρόκριση του Ολυμπιακού, κατά τη γνώμη μου, «σκοτώνει» αμέσως την όποια αγωνία για τη συνέχεια. Τυχόν πρόκριση της ΑΕΚ, αφήνει τα πάντα ανοιχτά.

Και καθώς το πρωτάθλημα, εφόσον δεν επιστραφούν οι βαθμοί της πρόσφατης τιμωρίας στον Παναθηναϊκό έχει ήδη κριθεί, με τους «ερυθρόλευκους» στην τετράδα η ποδοσφαιρική χρονιά τελειώνει από τον Μάρτιο.

Τιμωρία της αλαζονείας

Κι έπειτα υπάρχει κι ένας ακόμα λόγος που θα ήθελα να προκριθεί η ΑΕΚ (και το καταθέτω ευθαρσώς δίχως πολιτικές ορθότητες και με πλήρη γνώση των «γαλλικών» που θα ακολουθήσουν). Κατά τη γνώμη μου ο σημαντικότερος: Να τιμωρηθεί η αλαζονεία του Ολυμπιακού. Μιλάω μόνο για τις ποδοσφαιρικές επιλογές της διοίκησης και για τίποτα άλλο. Όπως έχω γράψει πολλές φορές, ο Βαγγέλης Μαρινάκης κινήθηκε το περασμένο καλοκαίρι με την σιγουριά του ανθρώπου που δεν έχει αντίπαλο στην Ελλάδα. Και ενώ αποδείχθηκε περίτρανα ότι τελικά είχε (και εννοώ φυσικά τον Παναθηναϊκό), πιθανή κατάκτηση και το κυπέλλου θα τον δικαιώσει. Εντάξει, ζορίστηκε λίγο περισσότερο από όσο περίμενε, αναγκάστηκε να διώξει τον Μίτσελ, άκουσε και λίγη γκρίνια από την κερκίδα, αλλά επί της ουσίας ούτε γάτα, ούτε ζημιά. Ενώ αποκλεισμός από την ΑΕΚ του Δημήτρη Μελισσανίδη θα πονέσει πολύ το γόητρο του προέδρου του Ολυμπιακού και ενδεχομένως να τον υποχρεώσει να δει τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση. Κάτι που οι φιέστες του Μαΐου τον εμποδίζουν προφανώς να κάνει.

Νομίζω ότι αν δεν υπήρχε η ΑΕΚ απέναντι, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, αρκετοί οπαδοί του Ολυμπιακού δεν θα χαλιόταν αν ερχόταν ένας αποκλεισμός. Όπως δεν θα χαλαστούν αν στην τετράδα αποκλειστούν π.χ. από την Ξάνθη.

Διότι και οι ίδιοι γνωρίζουν ότι ο φετινός Ολυμπιακός δεν αξίζει νταμπλ.

Διαβάστε ακόμη:

Η απόλυτη σύγκριση ΑΕΚ και Ολυμπιακού (INFOGRAPHIC)

Συνέντευξη του Νάτσο Σκόκο στο Contra.gr: "Νίκη και μόνο νίκη"

Νταρμπισάιρ στο Contra.gr: "Το γκολ κόντρα στην ΑΕΚ το βλέπω συνέχεια στο κινητό μου!"

News 24/7

24MEDIA NETWORK