Έργο Αναστασιάδη

Ο Κώστας Κεφαλογιάννης γράφει για το διπλό του Παναιτωλικού στην Τούμπα, τα λάθη του Αναστασιάδη και αναζητά μία συγγνώμη για το "φιλικό" του α' γύρου.

Έργο Αναστασιάδη

Ο ΠΑΟΚ έχασε από τον Παναιτωλικό επειδή ο προπονητής του δεν διάβασε καλά το παιχνίδι. Ορισμένα πράγματα είναι τόσο απλά που εξηγούνται μέσα σε λίγες λέξεις.

Οι Αγρινιώτες διαθέτουν μια από τις καλύτερα οργανωμένες ομάδες στην κατηγορία, ειδικά αμυντικά. Για να διασπάσεις την άμυνα τους χρειάζεται, μεταξύ άλλων και παίκτες που να μπορούν να πάνε σε προσωπικές ενέργειες και να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις. Ο ΠΑΟΚ έχει έναν τέτοιο στο ρόστερ του: Τον Ρόμπερτ Μακ. Ο οποίος στο πρώτο ημίχρονο έμεινε στον πάγκο με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι, που βρέθηκαν νωρίς πίσω στο σκορ χωρίς να χάσουν 45 λεπτά δίχως να κάνουν απολύτως τίποτα επιθετικά.

Άλλος ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο

Η διαφορά του Δικεφάλου στο πρώτο μέρος, με τη διαφορά του Δικεφάλου στο δεύτερο μέρος λέει όλα όσα χρειάζονται να ειπωθούν για την απόφαση Αναστασιάδη. Επιπλέον, όταν τελικά ο ΠΑΟΚ χάρη στη οφθαλμοφανή ποιότητα του Νομπόα και φυσικά χάρη στον Μακ, ισοφάρισε και το μομέντουμ έδειχνε ότι μπορεί να φτάσει στην ολική ανατροπή, προχώρησε σε μια ακατανόητη αλλαγή.

Ο Σαλπιγγίδης ήταν κακός αλλά θα μπορούσε, όπως συνέβη μετά, να περάσει στη θέση του ο Κίτσιου ώστε το σχήμα να μείνει ίδιο και οι "ασπρόμαυροι" να συνεχίσουν να πιέζουν. Η είσοδος του Ρικάρντο Κόστα αντιθέτως και η προσωρινή αλλαγή συστήματος μπέρδεψε εντελώς τον ΠΑΟΚ, έσπασε τον ρυθμό του και επί της ουσίας τον έκοψε πάνω στο καλύτερο. Το 2-1 στις καθυστερήσεις ήρθε σε μια στιγμή φοβερής αφέλειας για όλο τον ΠΑΟΚ, ξεκινώντας από τον Ιτάνζ, ωστόσο στην πραγματικότητα αποτελεί μια δίκαιη επιβράβευση για τον Παναιτωλικό που έπαιξε πιο σωστά και ορθολογικά από τον αντίπαλο του στην Τούμπα. Την ομάδα δηλαδή που εφάρμοσε με ακρίβεια το δικό της πλάνο, κυρίως στο πρώτο μέρος και είχε την ψυχραιμία και την ικανότητα να δεχτεί τα δώρα του Άγγελου και των παικτών του.

Δεν τέλειωσε το πρωτάθλημα

Δεν συμμερίζομαι την πεποίθηση των περισσοτέρων ότι ο Ολυμπιακός, αν χάσει βαθμούς στο δεύτερο γύρο, θα χάσει μόνο στη Λεωφόρο και στην Τούμπα. Και άρα δε συμμερίζομαι την πεποίθηση των περισσοτέρων ότι το πρωτάθλημα τελείωσε. Αρκεί βέβαια ο ΠΑΟΚ να βελτιωθεί, διότι από τη νίκη στο "Καραϊσκάκης" και μετά δεν θυμάμαι ούτε ένα παιχνίδι του που να ήταν καταφανώς ανώτερος του αντιπάλου του. Σε κάμποσα ήταν καταφανώς χειρότερος. Η παρουσία του Νομπόα μετά το πρώτο εικοσάλεπτο, η επιστροφή του Τζιόλη, η είσοδος του Ρικάρντο Κόστα και η ενδεχόμενη απόκτηση εξτρέμ, μπορούν να δώσουν στον Δικέφαλο ώθηση για μια καλή, τελική ευθεία. Μόνο που θα χρειαστεί και τη βοήθεια της μεγαλύτερης σταθεράς του από το ξεκίνημα της σεζόν. Του προπονητή του.

Υ.Γ. Όλοι εκείνοι που έλεγαν και έγραφαν μετά το ματς του πρώτου γύρου για τον "φιλικό" Παναιτωλικό των πολλών πρώην ΠΑΟΚτσήδων, νιώθουν άραγε την ανάγκη να ζητήσουν συγγνώμη; Τι σαχλαμάρες λέω, ε; Η συγγνώμη προϋποθέτει αξιοπρέπεια. Ποιος την έχασε για να την βρουν εκείνοι. Ο Παναιτωλικός πάντως όχι. Τη δική του την έχει ακόμα ακέραιη και ουδείς δικαιούται να την ακουμπήσει.

Τα γκολ του αγώνα:

Τα ΗL του αγώνα:

Διαβάστε ακόμη:

Λαϊκά δικαστήρια στην Τούμπα, "έβραζε" ο κόσμος για τον διαιτητή!

Παράπονα σε Σαββίδη! (VIDEOS)

Τα... άκουσε ο Σαλπιγγίδης

Αναστασιάδης: "Αναλαμβάνω την ευθύνη" (VIDEO)

News 24/7

24MEDIA NETWORK