Γιατί πάντα θα τρώμε ξύλο!

Ο Κώστας Κεφαλογιάννης γράφει για αυτούς που ουσιαστικά δίνουν άλλοθι στα επεισόδια και στο ξύλο και τους ζητά να μην δηλώνουν δημοσιογράφοι.

Γιατί πάντα θα τρώμε ξύλο!

Μερικές απλές και θέλω να πιστεύω αυτονόητες σκέψεις. Κάποιες τις έχω γράψει και στο παρελθόν, αλλά επανάληψη μητέρα μαθήσεως.

Δηλώνεις δημοσιογράφος και βλέπεις τις φωτοβολίδες και τα τσιμέντα που πέφτουν στο "Γεντί Κουλέ" εις βάρος της αποστολής του Παναθηναϊκού, δίχως από καθαρή τύχη να υπάρξει σοβαρός τραυματισμός. Και στην κάλυψη σου επιχειρείς συμψηφισμούς, λες "ναι έγιναν, αλλά αυτοί τότε και τότε έχουν κάνει χειρότερα και στο κάτω – κάτω ο Νίνης προκάλεσε και ο Αλαφούζος κάνει ό,τι μπορεί για να ρίξει τον ΟΦΗ". ΟΚ. Δικαίωμα σου. Αλλά δήλωσε κάτι άλλο. Δικηγορός, γιατρός, σουβλατζής, call girl, πληρωμένος οπαδός. Όχι δημοσιογράφος πάντως. Διότι δημοσιογράφος δεν είσαι.

Δηλώνεις δημοσιογράφος και βλέπεις ιπτάμενους κάδους, μεταξύ πολλών άλλων, στο κλειστό του Ρέντη. Και λες, "σιγά το πράγμα, στην Τούμπα κάθε φορά γίνεται της κολάσεως". Δήλωσε κάτι άλλο. Δημοσιογράφος δεν είσαι.

Δηλώνεις δημοσιογράφος και βλέπεις κι εσύ ιπτάμενους κάδους στο κλειστό του Ρέντη. Και λες: "Η Τούμπα τους πείραξε και μερικά ψαράκια στον πάγκο, δεν βλέπουν τα χάλια τους οι "επιστήμονες". Σόρι, φιλαράκι που στο χαλάω, αλλά δημοσιογράφος δεν είσαι.

Δημοσιογράφος είσαι όταν βλέπεις τα αίσχη, την καφρίλα, τις δολοφονικές επιθέσεις της κερκίδας με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, σε όλα τα γήπεδα. Με σημείο αναφοράς το ίδιο το γεγονός και όχι το παρελθόν ή το μέλλον. Υπήρξαν τρομερά και απαράδεκτα επεισόδια στο ντέρμπι του βόλεϊ ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ. Τελεία. Αν βάλεις κόμμα, όχι για να προσθέσεις ρεπορτάζ ή ανάλυση των συνθηκών ή έστω μια απερίφραστη και ανυπόκριτη καταδίκη του περιστατικού, αλλά για να κοτσάρεις την αντιστοιχία που βολεύει την οπαδική σου προτίμηση, τότε είσαι οτιδήποτε άλλο εκτός από δημοσιογράφος. Και απολύτως συνειδητά, ακόμα κι αν εκείνη τη στιγμή δεν το καταλαβαίνεις, νομιμοποιείς το ξύλο που θα συνεχίσουμε να τρώμε όλοι οι υπόλοιποι εξαιτίας σου. Και εξαιτίας των ομοίων σου που ατυχώς επιμένουν να δηλώνουν - και να πληρώνονται ως – δημοσιογράφοι.

Δεν έχω καμία υποχρέωση σε κάθε αναφορά μου στην διαιτητική εύνοια υπέρ του Ολυμπιακού να προσθέτω αναφορές και στη διαιτητική εύνοια που έχουν απολαύσει ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ ή η ΑΕΚ στο παρελθόν.

Δεν έχω καμία υποχρέωση σε κάθε αναφορά μου σε επεισόδια να προσθέτω αναφορές που να αποδεικνύουν ότι "όλοι τα ίδια σκατά είναι" ή ακόμα χειρότερα ότι οι "ΠΑΟΚτσήδες είναι χειρότεροι από τους Ολυμπιακούς, ποιος χέστηκε για έναν κάδο;".

Αυτό, παρότι οι αναγνώστες το απαιτούν με δεκάδες σχετικά σχόλια, δεν είναι δημοσιογραφία. Είναι δημόσιες σχέσεις.

Να λοιπόν ένα καλό επάγγελμα για σένα που σκέφτεσαι με τον συγκεκριμένο τρόπο. Να δηλώνεις PR όταν σε ρωτάνε τι επαγγέλλεσαι. Αλλά κάνε μου μια χάρη σε παρακαλώ, επειδή έφτασα 40 χρονών, έχω και την καρδιά μου και δεν αντέχω να τρέχω για να γλιτώσω τη ζωή μου: Σταμάτα να δηλώνεις δημοσιογράφος!

Διαβάστε ακόμη:

To VIDEO των επεισοδίων στο Ρέντη: Η στιγμή της ρίψης του κάδου!

Τα καλύτερα του Contra.gr:

Τσάρλυ: Επικίνδυνος Αναστασιάδης και ο Χάρα χειρότερος του Σαλπιγγίδη

EXPOSURE: Οι 20 καλύτερες φωτογραφίες της αγωνιστικής

Στέλιος Γρηγοριάδης: Η ώρα των αποφάσεων στον ΠΑΟΚ

News 24/7

24MEDIA NETWORK