Η διακοπή που θα κρίνει τα πάντα

Ο Κώστας Κεφαλογιάννης γράφει για την επαγγελματική νίκη του ΠΑΟΚ κόντρα στον Λεβαδειακό, τη διαιτησία του Παππά και τη διακοπή-βάλσαμο.

Η διακοπή που θα κρίνει τα πάντα

Το παιχνίδι στη Λιβαδειά ήταν άσχημο, σκληρό, με τσαμπουκάδες, ξύλο, τον ΠΑΟΚ να τελειώνει με άμυνα ανάγκης, σκασμένος και τελικά νικητής χάρη στην τύχη του, την αστοχία των γηπεδούχων και την δική του επιθετική ποιότητα (δηλαδή τον Φακούντο Περέιρα).

Ο Δικέφαλος κατάφερε για δεύτερη φορά φέτος (το έκανε και στο Παγκρήτιο) να ελέγξει το ρυθμό δίχως να ρισκάρει με πίεση ψηλά, να βρει δυο γκολ, να μην κινδυνεύσει και να μοιάζει έτοιμος για αυτό που έγραφα μετά τον αγώνα στους Ζωσιμάδες ότι δεν ξέρει πώς να παίρνει: Μια επαγγελματική νίκη. Όλα αυτά μέχρι το 2-1. Διότι μετά, ο εκνευρισμός, το άγχος, η αλλαγή του Βίτορ, τα πολλά σφυρίγματα, αρκούσαν για να εξελιχθεί το διαφαινόμενο εύκολο διπλό σε ροντέο.

Την πίεση που άσκησε στο τελευταίο εικοσάλεπτο ο Λεβαδειακός, την ασκεί συνήθως στους αντιπάλους της η Ρεάλ στο "Μπερναμπέου". Ο Παππάς έπαιξε ρόλο σε αυτό. Κυρίως όμως έπαιξε ρόλο η πλήρης απώλεια ψυχραιμίας των φιλοξενουμένων που έβγαλαν στο χορτάρι φοβερή τσαπουτσαλιά, νευρικότητα, βιασύνη, σαν να μην έβλεπαν την ώρα να τελειώσει ο αγώνας, να έρθει η διακοπή δίχως άλλες απώλειες, με τον ΠΑΟΚ στην κορυφή. Ο Άι Βασίλης (ή η Παναγιά) τους έκανε τη χάρη...

Και κάπως έτσι ο Δικέφαλος, ακριβώς στο σημείο που ξέμεινε εντελώς από βενζίνη και λύσεις (τη δεδομένη στιγμή έχει εκτός Βίτορ, Τζαβέλλα, Κατσικά, Γλύκο, Μακ, Τζιόλη, αν ακολουθούσε παιχνίδι θα έπαιζε στόπερ ο τρίτος τερματοφύλακας ο Γιακουμής...), βρήκε μπροστά την πολυπόθητη διακοπή που είχε απόλυτη ανάγκη. Μόνο που δεν μιλάμε για μια απλή διακοπή.

Οι επόμενες δεκαπέντε, είκοσι μέρες, ενδεχομένως να κρίνουν τελικά ολόκληρη τη χρονιά του ΠΑΟΚ. Οι ποδοσφαιριστές δεν έχουν τίποτα περισσότερο να κάνουν από το να ξεκουραστούν (δίχως να πλακωθούν στους κουραμπιέδες). Όλοι οι υπόλοιποι εντούτοις, Άγγελος, Βρύζας, Αγγελίδης και ο Ιβάν Σαββιδης φυσικά, οφείλουν να δουλέψουν ακόμα περισσότερο. Από τη δική τους δουλειά και ευστοχία θα εξαρτηθεί αν η απροσδόκητη πρωτιά του Δικεφάλου στο φινάλε του 2014 θα έχει κάποιο νόημα τον Μάιο του 2015.

Διαβάστε ακόμη:

Λεβαδειακός-ΠΑΟΚ 1-2

Επεισόδιο Παπαδόπουλου-Αναστασιάδη

Γιατί αρπάχτηκαν Αναστασιάδης-Παπαδόπουλος

Αναστασιάδης: "Δεν θα μας σκοτώσουν"

Ο πανηγυρισμός του Τζαβέλλα

Στα χέρια Μάντζιος-Τζαβέλλας

News 24/7

24MEDIA NETWORK