Η Γιουβέντους είναι ό,τι χρειάζεται

Ο Κώστας Κεφαλογιάννης γράφει για την επικείμενη αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Γιουβέντους στο "Γ. Καραϊσκάκης" και για την ευκαιρία των "ερυθρολεύκων" να αντιστρέψουν το κλίμα.

Η Γιουβέντους είναι ό,τι χρειάζεται
INTIME SPORTS

H νίκη του Ολυμπιακού επί της Ατλέτικο Μαδρίτης, μια από τις μεγαλύτερες αν όχι η μεγαλύτερη στην ευρωπαϊκή ιστορία του συλλόγου, οδήγησε τη μετοχή του Μίτσελ σε limit up. Ο Ισπανός πιστώθηκε ένα σπάνιο ποδοσφαιρικό κατόρθωμα: Το μοντάρισμα, μέσα σε πολύ λίγες μέρες μιας ομάδας με πολλά νέα πρόσωπα που όχι κατάφερε να κοιτάξει στα μάτια την πρωταθλήτρια Ισπανίας και φιναλίστ του Τσάμπιονς Λιγκ αλλά τη νίκησε κιόλας, βάζοντας της τρία γκολ. Επρόκειτο πραγματικά για ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα και εν πολλοίς για μια εντυπωσιακή εμφάνιση, με επί μέρους προβλήματα πάντως, τα οποία λίγοι μπήκαν στον κόπο να επισημάνουν (ο Θέμης Καίσαρης και το Contra.gr ήταν ένας από τους λίγους).

Ενάμιση μήνα μετά η λάμψη του Μίτσελ δεν έχει θολώσει ακριβώς, πάντως δεν είναι και εξίσου εκτυφλωτική. Οι μέτριες εμφανίσεις του Ολυμπιακού στην Ελλάδα και η ήττα από την Μάλμε έχουν βάλει στο τραπέζι τη σκέψη ότι η φετινή βερσιόν των Ερυθρόλευκων ίσως αποδειχθεί χειρότερη από την περυσινή. Κάτι που δεν θα χρεωθεί αποκλειστικά ο Μίτσελ ασφαλώς.

Το κεφάλαιο Μποτία

Ο Μίτσελ προς το παρόν χρεώνεται ένα πράγμα, ένα όνομα για την ακρίβεια: Μποτία! Κάθε συζήτηση με οπαδούς του Ολυμπιακού αρχίζει και τελειώνει με τον Ισπανό στόπερ. Υπάρχει μια υπερβολή σε όλο αυτό το κράξιμο, ο Μποτία δεν αποτελεί την ενσάρκωση των εφτά πληγών του Φαραώ σε στόπερ αλλά σίγουρα έχει αδυναμίες. Ο Μίτσελ τον διάλεξε, απ’ ότι φαίνεται δεν προτίθεται να τον αφήσει στον πάγκο και να βάλει τον Αυλωνίτη εν αναμονή του Σιόβα, οπότε σε περίπτωση που η άμυνα του παρουσιάσει και κόντρα στη Γιουβέντους την εικόνα που παρουσίασε στη Σουηδία, το απυρόβλητο του 50χρονου τεχνικού πάει περίπατο. Θα βρεθεί εκείνος κι όχι ο Μποτία στο στόχαστρο.

Από την άλλη όμως, για μια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός το καλύτερο φάρμακο απέναντι στη δυσπιστία είναι οι μεγάλοι αγώνες. Με νίκη οι Ερυθρόλευκοι, όχι απλώς βάζουν τις βάσεις για μια μεγάλη πρόκριση αλλά βάζουν ταυτόχρονα και φρένο σε μια υφέρπουσα γκρίνια που δεν θέλει και πολύ για να μετατραπεί σε κρίση. Και μπορεί η Γιουβέντους να διαθέτει τεράστια ποιότητα στο ρόστερ της, μέσα στο Καραϊσκάκη δεν υπάρχει αντίπαλος που οι Πρωταθλητές Ελλάδος δεν μπορούν να νικήσουν, ειδικά τα τελευταία χρόνια.

Πέρυσι, μέσα σε μια εβδομάδα οι Ερυθρόλευκοι νίκησαν τον Παναθηναϊκό εκτός, την Μπενφίκα εντός και τον ΠΑΟΚ (τον σκόρπισαν για την ακρίβεια) εντός. Φέτος έχουν μπροστά τους τη Γιουβέντους και τον Παναθηναϊκό. Η ευκαιρία τους για να δείξουν ότι δεν υπολείπονται σε τίποτα του περυσινού, πολύ καλού εαυτού τους είναι αυτή...

Διαβάστε ακόμη:

Πάνοπλος ενόψει Γιουβέντους ο Ολυμπιακός

Μίτσελ: "Δεν θα σχολιάσω αρνητικά τους παίκτες μου"

News 24/7

24MEDIA NETWORK