Μαρινάκης vs Μελισσανίδης

Ο Κώστας Κεφαλογιάννης γράφει για την πρώτη μάχη ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ στο Κύπελλο και σχολιάζει το πρώτο Μαρινάκης VS Μελισσανίδης με αγωνιστικό αντίκρυσμα αλλά και το "προσεχώς" του πράγματος.

Μαρινάκης vs Μελισσανίδης

Στο σινεμά μου αρέσουν πολύ τα "προσεχώς". Έτσι και μπω καθυστερημένος στην αίθουσα και χάσω τα τρέιλερ, ξενερώνω τη ζωή μου! Κι ας ζούμε πια σε μια εποχή που όλα τα "προσεχώς" του κόσμου βρίσκονται κυριολεκτικά στην τσέπη μου, μαζί με το κινητό μου. Τέλος πάντων, θέλω να πω απλώς ότι το να βλέπω σκηνές από το άμεσο κινηματογραφικό μέλλον, αποτελεί μια απόλαυση συνήθως εξίσου σημαντική με την ίδια την ταινία, η οποία εδώ που τα λέμε μπορεί και να μην είναι καθόλου απολαυστική. Αλλά αυτό εντάσσεται σε μια γενικότερη διαδικασία ψυχαγωγίας, διασκέδασης, απόδρασης.

Το ποδόσφαιρο, το ελληνικό ποδόσφαιρο για την ακρίβεια, δεν έχει -για εμένα εν πάση περιπτώσει- κανένα τέτοιο χαρακτηριστικό. Βρίσκω το παρόν του, σε γενικές γραμμές, τόσο αφόρητο, που δυσκολεύομαι να αντιμετωπίσω το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία. Κι έτσι, τα ποδοσφαιρικά "προσεχώς" δεν με ιντριγκάρουν καθόλου.

Το Ολυμπιακός - ΑΕΚ είναι από τα ελάχιστα παιχνίδια που έχουν απομείνει στη φετινή σεζόν το οποίο διαθέτει ένα κάποιο ενδιαφέρον. Με το πρωτάθλημα να έχει κατά πάσα βεβαιότητα κριθεί, η παραδοσιακή μάχη "ερυθρολεύκων" και "κιτρινόμαυρων", μετά από διάλειμμα ενός έτους, προφανώς ιντριγκάρει όσους ψάχνουν αφορμές για να συνεχίσουν να βλέπουν τις εγχώριες διοργανώσεις. Στην πραγματικότητα, επειδή δεν έχω άποψη για την ακριβή δυναμικότητα της φετινής ΑΕΚ, δεν έχω ιδέα αν μπορούμε να ελπίζουμε (και το "ελπίζουμε" περιλαμβάνει και τους οπαδούς του Ολυμπιακού σε μεγάλο βαθμό) σε δυο ντέρμπι ανάλογα του ονόματος των αντιπάλων ή αν η κατηγορία που τους χωρίζει φανεί στο χορτάρι.

Προβληματίζει το "προσεχώς"

Περισσότερο από όλα τούτα εντούτοις, με προβληματίζει το "προσεχώς" του πράγματος. Άλλωστε, το ξέρετε κι εσείς, εδώ δεν πρόκειται για Ολυμπιακός vs ΑΕΚ. Όχι μόνο. Πρόκειται για Μαρινάκης vs Μελισσανίδης. Το πρώτο Μαρινάκης vs Μελισσανίδης με αγωνιστικό αντίκρυσμα. Μέχρι τώρα οι μάχες τους είχαν δοθεί σε αίθουσες τύπου. Αυτή θα δοθεί στο γήπεδο. Και εκτός απροόπτου είναι η πρώτη από τις πολλές που θα ακολουθήσουν. Θα την αφήσουν να εξελιχθεί δίχως παρεμβάσεις ή θα θελήσουν να γίνουν οι ίδιοι πρωταγωνιστές, έτσι για να μας δώσουν ένα δείγμα του τι μας περιμένει; Να φτιάξουν το δικό τους τρέιλερ δηλαδή, παιχνίδια επιβολής και εκατέρωθεν προσβολές;

Εύχομαι όχι. Ειδάλλως, επειδή υποψιάζομαι ότι έτσι κι αλλιώς το συγκεκριμένο έργο θα το βλέπω αναγκαστικά και σε λούπα από την προσεχή σεζόν, δεν βρίσκω κανένα λόγο να παρακολουθήσω και το preview.

Pregame show

Αρθρογραφία

Κώστας Κεφαλογιάννης: Μαρινάκης vs Μελισσανίδης

Σταύρος Γεωργακόπουλος: Αυτή η πρόκριση είναι για τον κόσμο

Άκης Γεωργίου: Και τώρα "Καραϊσκάκης"!

Συνεντεύξεις

Τζιωρτζόπουλος στο Contra.gr: "Η ΑΕΚ θα έχει περισσότερα κέρδη από τον Ολυμπιακό"

Πατσατζόγλου στο Contra.gr: "Τα γκολ της ζωής μου!" (PHOTOS+VIDEOS)

VIDEOS + PHOTOS

VIDEO by Contra.gr: Τα ντέρμπι Ολυμπιακού - ΑΕΚ στο Κύπελλο

PHOTOSTORY: Τα χαρτονομίσματα, οι πυροβολισμοί, οι εξάρες

Δέχεται γκολ μόνο με στημένα η ΑΕΚ (VIDEO)

Retro

PhotoStop: Ο επεισοδιακός προημιτελικός Ολυμπιακός-ΑΕΚ του 1996

Τα -κυπελλικά- ντέρμπι της ζωής σου (VIDEOS)

Οι παίκτες που άλλαξαν στρατόπεδο

Η προηγούμενη φορά (VIDEOS + PHOTOS)

Extra

Κουίζ: Πόσο καλά ξέρεις τα ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακός για το Κύπελλο;

Τετραπλάσια η αξία του Ολυμπιακού από την ΑΕΚ (πίνακας)

Ρεπορτάζ

Χωρίς 4 βασικούς ο Ολυμπιακός με ΑΕΚ

To πλάνο του Δέλλα για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

News 24/7

24MEDIA NETWORK