Με τον Μίτσελ, πουλάς και τα τσιμέντα!

Η πιο σωστή απόφαση του Βαγγέλη Μαρινάκη όσα χρόνια βρίσκεται στον Ολυμπιακό, δεν αφορά καμία πώληση και καμία μεταγραφή. Αφορά την στήριξη του στον Μίτσελ. Ο Κώστας Κεφαλογιάννης σχολιάζει.

Με τον Μίτσελ, πουλάς και τα τσιμέντα!

Η βασική διαφορά του νυν αφεντικού με τον Σωκράτη Κόκκαλη, μια διαφορά που αποτυπώνεται ξεκάθαρα πια στην ευρωπαϊκή παρουσία της ομάδας, είναι αυτή: Ο Κόκκαλης ήθελε οι επιτυχίες να πιστώνονται σε εκείνον κι έτσι άλλαζε τους προπονητές σαν τα πουκάμισα (με εξαίρεση τον Μπάγεβιτς στο ξεκίνημα της εποχής των τίτλων).

Ο Μαρινάκης, έχοντας στόχο τη διάκριση εκτός συνόρων, βρήκε έναν προπονητή, τον στήριξε στο δύσκολο ξεκίνημα του, τον στήριξε το καλοκαίρι της γκρίνιας (του 2013) κι έκτοτε απολαμβάνει τα οφέλη. Αγωνιστικά και οικονομικά.

Έργο Μίτσελ

Η τεράστια, μεγαλύτερη και από την περσινή με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, νίκη επί της Ατλέτικο Μαδρίτης οφείλεται αποκλειστικά στον Ισπανό τεχνικό. Αυτός πρόλαβε μέσα σε ελάχιστες μέρες να μοντάρει τα άπειρα καινούργια πρόσωπα (επτά στην ενδεκάδα), να τα εντάξει στην αγωνιστική νοοτροπία του και να παρουσιάσει τελικά ένα σύνολο που έμοιαζε να παίζει μαζί για χρόνια.

Αυτός καταφέρνει σταθερά, από πέρυσι ακόμα, να παίρνει από τους ποδοσφαιριστές του το καλύτερο δυνατό και να τους μετατρέπει -σε μικρό διάστημα- από ενδιαφέροντα project σε πρωταγωνιστές επιπέδου Champions League και μετέπειτα σε πωλήσεις εκατομμυρίων ευρώ.

Ο Μαζουακού ήταν ελεύθερος, ο Μιλιβόγεβιτς μετρούσε ελάχιστες συμμετοχές στην Άντερλεχτ, ο Κασάμι είχε εκλάμψεις αλλά όχι διάρκεια. Μέχρι το τέλος της ευρωπαϊκής σεζόν του Ολυμπιακού, πιθανότατα θα είναι άπαντες περιζήτητοι και πανάκριβοι.

Είχε το κεφάλι του ήσυχο ο Μαρινάκης

Δεν αλλάζω σε τίποτα την καταγεγραμμένη άποψη μου, ότι η ποσότητα των πωλήσεων και των μεταγραφών του Ολυμπιακού για δεύτερο συνεχόμενο καλοκαίρι ήταν αντιποδοσφαιρική. Εκτός ποδοσφαιρικής λογικής για το θέσω πιο σωστά. Προφανώς, όμως, ο Βαγγέλης Μαρινάκης είχε το κεφάλι του ήσυχο. Διότι ο Μίτσελ, με τον τρόπο που δουλεύει, με τον τρόπο που διαβάζει τους αντιπάλους του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, με τον τρόπο που κοουτσάρει, καταφέρνει να κάνει το παράλογο λογικό.

Καταφέρνει για δεύτερη σερί σεζόν να φτιάχνει μια εξαιρετική ομάδα από την αρχή, μέσα σε τρεις εβδομάδες. Μια ομάδα, μάλιστα, που κερδίζει δίκαια και πετυχαίνοντας τρία γκολ, την πρωταθλήτρια Ισπανίας και φιναλίστ του Champions League!

Ο Μίτσελ, για να μην τα πολυλογούμε, είναι τη δεδομένη στιγμή για τον Ολυμπιακό όλα τα λεφτά. Μεταφορικά, αλλά εντέλει και απολύτως κυριολεκτικά...

Διαβάστε ακόμη:

ΤΡΟΜΕΡΕΣ ξένες περιγραφές στο θρίαμβο του Ολυμπιακού (VIDEO)

Ξένος Τύπος: "Ελληνική Τραγωδία"

Οι φιναλίστ τρέμουν τον Ολυμπιακό (VIDEOS)

Ξεπέρασε τον Τζόρτζεβιτς ο Μήτρογλου

Άγγιξε τα 100 χλμ την ώρα το σουτ του Μαζουακού

Τα "έβαλαν" με τον Προένσα οι Ισπανοί

Μίτσελ: "Νιώθω Πειραιώτης, ο κόσμος με ανατριχιάζει"

Σιμεόνε: "Ο Ολυμπιακός απέκτησε πλεονέκτημα για την πρόκριση"

Ολυμπιακός-Ατλέτικο 3-2 (VIDEOS)

News 24/7

24MEDIA NETWORK