Μια άμυνα σαν... Έλληνας μισθωτός

Η άμυνα του Ολυμπιακού έδειχνε ακόμα και στις πιο ανύποπτες φάσεις σαν τον μέσο Έλληνα μισθωτό μπροστά στη στοίβα των λογαριασμών: Πανικόβλητη. Ο Κώστας Κεφαλογιάννης σχολιάζει την ήττα των "ερυθρολεύκων" από την Μάλμε.

Μια άμυνα σαν... Έλληνας μισθωτός
INTIME SPORTS

Περισσότερο και από τον διαιτητή Καράσεφ που μετέτρεψε το καθαρό πέναλτι υπέρ του Μανιάτη σε κίτρινη εις βάρος του, στα χείλη των οπαδών του Ολυμπιακού βρισκόταν ένα άλλο όνομα το βράδυ της Τετάρτης: Ο Μποτία.

Ο Ισπανός κεντρικός αμυντικός στη φάση του πρώτου γκολ αντιμετώπισε τη μπάλα σαν να την έβλεπε πρώτη φορά στη ζωή του και δεν ήξερε τι να την κάνει. Το ερασιτεχνικό του λάθος που απέφερε και το καθοριστικό πρώτο γκολ της Μάλμε, σφράγισε την συνολικά κακή εμφάνιση του και έδωσε μια πρώτης τάξεως αφορμή για πικρόχολα σχόλια σε όσους δεν τον θεωρούν , δεν τον θεώρησαν ούτε μετά την νίκη επί της Ατλέτικο, αντάξιο αντικαταστάτη του Κώστα Μανωλά. Αλλά βέβαια η γκέλα του Μποτία δεν ήταν και η μόνη στη βραδιά για τον Ολυμπιακό.

Μια άμυνα σαν... Έλληνας μισθωτός

Γενικώς η άμυνα του Ολυμπιακού έδειχνε ακόμα και στις πιο ανύποπτες φάσεις σαν τον μέσο Έλληνα μισθωτό μπροστά στη στοίβα των λογαριασμών: Πανικόβλητη! Ούτε ο πολύπειρος Αμπιντάλ απέπνεε σιγουριά, ούτε και ο Ρομπέρτο (παρότι είχε κάμποσες σωτήριες επεμβάσεις), ούτε τα πλάγια μπακ. Η αμυντική ανισορροπία των Ερυθρολεύκων θα αποτελούσε μικρότερο πρόβλημα αν ήταν συγκυριακή.

Ωστόσο όπως παρατήρησαν δημοσιογράφοι με πιο κοφτερό ποδοσφαιρικό μάτι από το δικό μου, όπως ο Θέμης Καίσαρης, ακόμα και κόντρα στην Ατλέτικο, το δίδυμο των στόπερ του Ολυμπιακού δεν λειτούργησε καλά. Υπάρχει θέμα εκεί. Ίσως να μην οφείλεται αποκλειστικά στον Μποτία και ίσως προϊόντος του χρόνου να διορθωθεί, προς το παρόν πάντως υπάρχει θέμα.

Μια άμυνα σαν... Έλληνας μισθωτός

Και δεν είναι το μόνο. Η υπερβολική εξάρτηση δημιουργικά από τον Τσόρι έχει ως αποτέλεσμα την έλλειψη ιδεών και φαντασίας όταν ο Αργεντινός δεν παίζει ή δεν παίζει καλά. Ο Μήτρογλου παραμένει εκτός ρυθμού, παρότι εν προκειμένω δεν τροφοδοτήθηκε κιόλας. Ο Ελαμπντελαουί προβληματίζει και επιθετικά και ανασταλτικά.

Ακόμα κι έτσι εντούτοις μιλάμε για μια αναμέτρηση που για να τη χάσει ο Ολυμπιακός, όλες οι κρίσιμες παράμετροι πρώτα "μπαλάντζαραν" χαρακτηριστικά και τελικά "κάθισαν" εναντίον του. Όπως οι χαμένες ευκαιρίες στο πρώτο μισάωρο και ασφαλώς ο διαιτητής.

Και ενώ προφανώς εμφανίσθηκαν κάμποσα "κρασαρίσματα" στο Μάλμε που ο Μίτσελ θα θέλει να πετάξει, το καλό πρώτο 40λεπτο είναι ενδεικτικό του Ολυμπιακού του Champions League των τελευταίων ετών: Μπαίνει με αίσθηση ανωτερότητας εκεί που παλιότερα θα έμπαινε φοβισμένος.

Φαίνεται ακόμα και στις ήττες ότι έχει τη νοοτροπία "εμείς ανήκουμε εδώ, στους κορυφαίους, ήρθαμε για να παίξουμε, δεν ήρθαμε για τη γιορτή". Με τον Μίτσελ στον πάγκο του, πρόκειται για κάτι που το βγάζει σε κάθε -ευρωπαϊκό- αγώνα του, είτε χάνει, είτε κερδίζει...

Διαβάστε ακόμη:

Μάλμε-Ολυμπιακός 2-0 (VIDEOS)

Μίτσελ: "Δεν ασχολούμαι με τη διαιτησία, μόνο με την ομάδα μου"

Ρομπέρτο: "Ήταν μια κακή στιγμή το πρώτο γκολ, την ξεχνάμε"

News 24/7

24MEDIA NETWORK