Μια συγγνώμη κύριε Δημήτρη;

Ο Κώστας Κεφαλογιάννης εξηγεί τους λόγους για τους οποίους ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος θα έπρεπε να ζητήσει μία συγγνώμη από τους παίκτες του Παναθηναϊκού, το τεχνικό επιτελείο της ομάδας και τον κόσμο.

Μια συγγνώμη κύριε Δημήτρη;

Το μπάχαλο με την διεξαγωγή του μπασκετικού ημιτελικού κυπέλλου ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό ή Ολυμπιακό αποτελεί μια φαρσοκωμωδία που ξεγυμνώνει τη ανεπάρκεια των αθλητικών (εν προκειμένω των μπασκετικών) θεσμών στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα δείχνει ότι ο πόλεμος των «αιωνίων», των Αγγελόπουλων με τον Γιαννακόπουλο δηλαδή, έχει γίνει μια υπόθεση εντελώς προσωπική την οποία αμφότεροι σκοπεύουν να τραβήξουν μέχρι τέλους, ακόμα κι αν κάνουν ζημιά στις ομάδες του.

Τους απασχολεί ο Γιαννακόπουλος

Δεν ξέρω αν οι Αγγελόπουλοι ρώτησαν τον Σφαιρόπουλο πως θα του φανεί αν από το πουθενά θα πρέπει ξαφνικά να προετοιμάσει τους παίκτες για ένα ημιτελικό στην Πυλαία, τον Σπανούλη πώς νιώθει που θα κληθεί να διεκδικήσει ένα τρόπαιο τον οποίο είχε ήδη χάσει εντός γηπέδου, τον κόσμο τι πιστεύει για τη συγκεκριμένη ιστορία. Ξέρω όμως ή έστω έτσι πιστεύω πώς το μένος τους για τον Γιαννακόπουλο μοιάζει το μόνο πράγμα που τους απασχολεί εδώ και καιρό. Όσο δεν τους απασχολούσε, όσο τραβούσαν το δρόμο τους δίχως να μπαίνουν στο παιχνίδι της καφρίλας, έπαιρναν ευρωλίγκες. Από τη στιγμή που θέλησαν όμως να ανταγωνιστούν το αφεντικό της ΚΑΕ Παναθηναϊκός στο ίδιο επίπεδο, έχασαν τρόπαια, έχασαν βαθμούς και λεφτά από την τιμωρία της έδρας τους, έχασαν τον έλεγχο, έχασαν τα αυγά και τα πασχάλια.

Για την πλευρά Γιαννακόπουλου τα είχα γράψει από τη μέρα που κατατέθηκε η ένσταση των «ερυθρολεύκων» («Το πρόβλημα είναι και του Παναθηναϊκού» λεγόταν το άρθρο). Η δήλωση του μετά την απόφαση του ΑΣΕΑΔ και η ανακοίνωση της ΚΑΕ σχετικά με το θέμα, επιβεβαιώνουν απλώς ότι η αντίληψη και οι πρακτικές του κυρίου Δημήτρη δεν πρόκειται να αλλάξουν όσες ποινές κι αν του επιβληθούν.

Απαιτείται η συγγνώμη

Μόνο που η κατάσταση, όπως έχει διαμορφωθεί, δεν απαιτεί μαγκιές και ειρωνείες. Απαιτεί (ειδικά αν ο Παναθηναϊκός αποκλειστεί στα χαρτιά) τη συγγνώμη του Γιαννακόπουλου στον Ιβάνοβιτς, τους παίκτες και τους οπαδούς. Μια τοποθέτηση του στιλ: «Έκανα λάθος που βρέθηκα στο ΟΑΚΑ εφόσον ήμουν τιμωρημένος, παρότι εκκρεμούσε η έφεση μου. Κακώς οι κύριοι Αγγελόπουλοι θέλουν να το εκμεταλλευτούν και να πάρουν τη νίκη στα γραφεία του ΑΣΕΑΔ αλλά κακώς κι εγώ τους έδωσα το δικαίωμα». Φυσικά τίποτα τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί. Και η ευθύνη δεν βαραίνει μόνο τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

Βαραίνει, όπως έχω γράψει πολλές φορές, πρώτα και κύρια τον κόσμο που επικροτεί τους προέδρους «κάνω ό,τι γουστάρω», αρκεί να ηγούνται της ομάδας του. Όλους εκείνους που λένε και γράφουν ότι ο «Γιαννακόπουλος γλεντάει τους Αγγελόπουλους» επειδή έχει πάρει δυο πρωταθλήματα Ελλάδος στα ισάριθμα χρόνια που βρίσκεται στην ηγεσία της ΚΑΕ αλλά περνάνε στο ντούκου το γεγονός ότι δεν έχει προκριθεί ακόμα σε φάιναλ – φορ! Ενώ οι Αγγελόπουλοι, αντικείμενο του ...εγχώριου γλεντιού, πήραν μια Ευρωλίγκα (μιλάω μόνο το διάστημα της κόντρας τους με τον Γιαννακόπουλο τον νεότερο) με εκπληκτικές εμφανίσεις. Και εντούτοις πολλοί τους χλευάζουν, τους λοιδορούν και απαιτούν από εκείνους να αρχίζουν να εφαρμόζουν το «νόμο του ΣΕΦ», όπως ο αντίπαλος τους καμαρώνει για τον «νόμο του ΟΑΚΑ».

ΟΚ. Να λοιπόν που τους άκουσαν. Και προσπαθούν φιλότιμα, εδώ και πολύ καιρό είναι η αλήθεια, να ικανοποιήσουν τις επιθυμίες των δικών τους κάφρων. Και κάπως έτσι για όσοι αγαπούν αληθινά το μπάσκετ. είτε την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια, είτε δανείζονται αντιασφυξιογόνες μάσκες από τους ποδοσφαιρικούς, για να αντέξουν την αφόρητη ατμόσφαιρα που δημιουργούν συνειδητά οι "αιώνιοι", εντός και εκτός παρκέ...

Διαβάστε ακόμη:

Το ΑΣΕΑΔ ανατρέπει τα δεδομένα της προσφυγής του Ολυμπιακού

Γιαννακόπουλος: "Ο Σπανούλης και ο Μπαρτζώκας δεν μπορούσαν να κερδίσουν εντός παρκέ"

Ανακοίνωση ΚΑΕ Παναθηναϊκός: "Νίκη στα χαρτιά, μάγκικα, Πειραιώτικα"

News 24/7

24MEDIA NETWORK