Ο Αναστασίου, η Ξάνθη και οι ανακοινώσεις

Ο Κώστας Κεφαλογιάννης γράφει για τον Γιάννη Αναστασίου με αφορμή τις δηλώσεις του μετά το ματς Κυπέλλου με την Ξάνθη που προκάλεσαν αντιδράσεις και... γραφικότητες.

Ο Αναστασίου, η Ξάνθη και οι ανακοινώσεις
INTIME SPORTS

Ο Γιάννης Αναστασίου ξοδεύει φέτος, αλόγιστα και κατ΄εξακολούθηση, το κεφάλαιο συμπάθειας που είχε μαζέψει πέρυσι χάρη στην καλή δουλειά του και στους χαμηλούς τόνους που είχε κρατήσει. Οι δηλώσεις του, συχνά δείχνουν έναν άνθρωπο στις παρυφές της έπαρσης, που αναζητά διαρκώς δικαιολογίες και δεν παραδέχεται τα δικά του λάθη. Στην Ξάνθη είπε κάτι που δεν λέγεται από προπονητή του Παναθηναϊκού. Για την ακρίβεια υπονόησε κάτι. Κάτι, παρεμπιπτόντως που πιστεύουν πολλοί. Ενδεχομένως, περισσότεροι από όσους θα ήθελε ο Πανόπουλος να το πιστεύουν.

Κι εμένα δεν μου άρεσε που ενώ ο ΠΑΟΚ έφαγε τέσσερα στα Πηγάδια, ο Παναθηναϊκός πέντε (στο πρωτάθλημα), ο Ολυμπιακός στην ίδια έδρα, δεν δέχτηκε ούτε τελική (ή ίσως μία αν θυμάμαι καλά) μέχρι το 60ο λεπτό. Αλλά εγώ είμαι αρθρογράφος κι έχω δικαίωμα να καταθέτω τις απορίες μου ή -με μέτρο- ακόμα και τις υποψίες μου. Δεν εκπροσωπώ κανέναν άλλο πλην της υπογραφής μου και του μέσου που διαλέγει να με φιλοξενήσει.

Ο άνθρωπος που κάθεται στον πάγκο μιας εκ των μεγαλυτέρων ομάδων της Ελλάδας δεν μπορεί να καταφεύγει σε τέτοιους είδους «καφενειακά» τερτίπια. Και για ποιο λόγο; Για να μας πει τι; Ότι ο Παναθηναϊκός δεν έπαιξε καλά επειδή η Ξάνθη σκίζεται απέναντι του; Μα ακριβώς έτσι οφείλει να κάνει. Να σκίζεται. Και απέναντι του και απέναντι σε όλους. Ο κύριος Αναστασίου με τη συγκεκριμένη τοποθέτηση, έτσι όπως την κατάλαβα εγώ, πέραν του ότι εμμέσως πλην σαφώς «έκραξε» τους Θρακιώτες για τη στάση τους σε άλλα ματς, έβγαλε κι ένα παράπονο. Σα να προτιμούσε δηλαδή να παίξει κι εκείνος φιλικό.

Ο Έλληνας τεχνικός πασχίζει να μεγαλώσει τον Παναθηναϊκό αγωνιστικά, με ένα ρόστερ που κατά κοινή ομολογία δεν διαθέτει την ποιότητα που ταιριάζει στην ιστορία των πρασίνων. Και την ίδια στιγμή τον "μικραίνει" με συμπεριφορές μικροπρεπείς και αταίριαστες με τη θέση του. Ο Μίτσελ δεν θα μπορούσε ποτέ να γίνει ...Σάββας Θεοδωρίδης (κανείς με στοιχειώδη αυτοσεβασμό δεν θα μπορούσε και ούτε θα ήθελε εδώ που τα λέμε). Ο Αναστασίου ώρες – ώρες , λες προσπαθεί να γίνει ο Σάββας Θεοδωρίδης του Παναθηναϊκού. Με περισσότερο στιλ και τακτ ευτυχώς, αλλά έστω κι έτσι, δεν νομίζω ότι τον τιμάει η σύγκριση.

Αυτό είναι το ένα ζήτημα του καυγά. Το άλλο είναι η σπουδή της Ξάνθης να βγάλει, πριν καν πέσουν κάτω οι δηλώσεις Αναστασίου, τη σχετική - ανέμπνευστη και κρυόκωλη σε σχέση με άλλες - ανακοίνωση. Πράγμα το οποίο προφανώς ταιριάζει απόλυτα με όσα μας έχει συνηθίσει ο κ. Πανόπουλος, ο οποίος συναγωνίζεται σε ποσότητα ανακοινώσεων, την ποσότητα των τηλεοπτικών εμφανίσεων (εξαιρείται η προεκλογική περίοδος) του Άδωνι Γεωργιάδη. Δεν ταιριάζει πάντως με την απόλυτη σιωπή που ακολούθησε το ματς με τον Ολυμπιακό, όταν ο διαιτητής, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο έσπρωξε όσο χρειαζόταν τους ερυθρόλευκους. Και όταν ο προπονητής και οι παίκτες της ομάδας διαμαρτυρήθηκαν ανοιχτά μετά τον αγώνα. Δεν επρόκειτο για κάποια σφαγή ασφαλώς.

Αλλά από πότε ο κ. Πανόπουλος χρειάζεται σφαγές για να εκδώσει ανακοίνωση; Κι έπειτα, θυμάμαι τον Τοροσίδη πριν λίγα χρόνια, πάλι σε Ξάνθη - Ολυμπιακός να έχει συμπεριφορά απείρως χειρότερη των δηλώσεων Αναστασίου. Και πάλι άκρα του τάφου σιωπή. Το πολυάσχολο φαξ - email της Ακριτικής ΠΑΕ έμεινε σβηστό. Σε κάθε περίπτωση , το αφεντικό της Ξάνθης έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να μιλάει όταν θέλει και να σιωπά όταν το κρίνει σκόπιμο. Αρκεί να γνωρίζει ότι η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, πρέπει και να φαίνεται...

News 24/7

24MEDIA NETWORK