Ο Άρης δεν είναι ΑΕΚ

Ο Κώστας Κεφαλογιάννης γράφει για την πορεία του Άρη στα χνάρια της ΑΕΚ και εντοπίζει τις διαφορές των δύο περιπτώσεων.

Ο Άρης δεν είναι ΑΕΚ

Ο κόσμος το ‘χε τούμπανο κι αυτοί κρυφό καμάρι. Όχι καμάρι τέλος πάντων αλλά πάντως κρυφό. Δεν υπήρχε ουδέτερος ποδοσφαιρόφιλος που να μην πίστευε με σχετική βεβαιότητα από τη στιγμή που υποβιβάστηκε ο Άρης, ότι τελικά θα έπαιζε στη Γ΄Εθνική.

Άρνηση της πραγματικότητας

Αλλά επειδή ένα από τα βασικά προβλήματα των "κιτρίνων" τα τελευταία χρόνια ήταν η άρνηση της πραγματικότητας, χρειάστηκε ένα ολόκληρο καλοκαίρι με παραμύθια (επενδυτές, χορηγίες, σωτήρες κ.λ.π.) για να αποφασιστεί το αναπόφευκτο.

Ο Άρης λοιπόν ακολουθεί το δρόμο της ΑΕΚ (πράγμα που έχει μια κάποια ειρωνεία, αν θυμηθείτε με τι χαρά αντιμετώπισαν αρκετοί Αρειανοί τις περιπέτειες του "δικεφάλου"). ‘Η για να είμαστε ακριβείς θα ήθελε να ακολουθήσει το δρόμο της ΑΕΚ. Εφόσον δεν βρήκε διοικητική λύση και ρευστότητα που θα του επέτρεπε να σταθεί στη Β' Εθνική και να επιστρέψει γρήγορα στη Σούπερ Λίγκα, θα προσπαθήσει να το κάνει με τον δύσκολο τρόπο. Πέφτει στη Γ', ξεμπερδεύει σε κάποιο βαθμό με τα χρέη και σε δυο χρόνια "έρχεται" κι αυτός, καθαρός κι ωραίος. Σωστά; Λάθος! Το γνωστό λάθος που οδήγησε και την ΑΕΚ και τον Άρη σε μπελάδες. Πόνταραν στη δυναμική της μεγάλης ομάδας, θεωρώντας ότι φτάνει και περισσεύει για να ξεπεραστούν τα προβλήματα τους. Μέχρι που η πραγματικότητα τους κατάπιε.

Δεν τέλειωσαν τα βάσανα

Ο υποβιβασμός του Άρη δε σημαίνει ότι όλα τα βάσανα του τελείωσαν. Η ΑΕΚ βρήκε άμεσα το δρόμο της επειδή βρήκε τον Δημήτρη Μελισσανίδη. Ειδάλλως η ταλαιπωρία της ενδεχομένως να ήταν πολύ χειρότερη. Ο Άρης δεν έχει Μελισσανίδη. Δεν έχει σοβαρό παραγοντικό δυναμικό. Για την ακρίβεια, δεν μοιάζει να διαθέτει οποιονδήποτε σοβαρό παράγοντα που να είναι σε θέση να εκπονήσει ένα ρεαλιστικό πλάνο επανόδου. Διαθέτει κόσμο. Σημαντικό, οπωσδήποτε, αλλά όπως θα όφειλαν να έχουν αντιληφθεί οι ίδιοι οι οπαδοί του, δεν αρκεί. Χρειάζονται πολλά ακόμα. Χρειάζεται ομόνοια, ομοψυχία, συστράτευση, ψυχραιμία, σοβαρότητα, διορατικότητα και -φυσικά- χρήμα.

Η ΑΕΚ συστρατεύτηκε

Η ΑΕΚ, με την έλευση του "Τίγρη" πέτυχε αμέσως στο κομμάτι της συστράτευσης, βρήκε χρήματα και βελτιώνεται σε όλα τα υπόλοιπα. Και για αυτό ο δικός της υποβιβασμός ίσως πράγματι να αποδειχθεί η αφετηρία μιας καινούργιας, καλύτερης εποχής. Αντιθέτως και με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, ο υποβιβασμός του Άρη δεν αποκλείεται να αποδειχθεί αφετηρία ακόμα χειρότερων δεινών...

News 24/7

24MEDIA NETWORK