Ο φόβος των σπασμένων αυτοκινήτων

Ο Κώστας Κεφαλογιάννης γράφει για το ντέρμπι της Τούμπας και όσα αυτό άφησε. Ο φοβισμένος ΠΑΟΚ, ο ορθολογικός Ολυμπιακός και το... πιτόγυρο του Αναστασιάδη τη Μεγάλη Παρασκευή.

Ο φόβος των σπασμένων αυτοκινήτων
INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός δεν είχε κανένα λόγο να κυνηγήσει περισσότερο τη νίκη στη Τούμπα. Έτσι κι αλλιώς από τις ελάχιστες ευκαιρίες του παιχνιδιού, η πιο καθαρή του ανήκει (το σουτ του Μήτρογλου που έβγαλε ο Ιτάνζ).

Ο ΠΑΟΚ είχε όλους τους λόγους να κυνηγήσει περισσότερο τη νίκη στην Τούμπα. Για να μειώσει στους πέντε βαθμούς τη διαφορά, να διατηρήσει τις - θεωρητικές έστω – πιθανότητες του για τον τίτλο και κυρίως να ξαναβρεί το κέφι του και την καλή ψυχολογία ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Δεν το έκανε. Αρκέστηκε σε ένα προσεκτικό παιχνίδι, δέχτηκε τις λιγότερες φάσεις που έχει δεχτεί εδώ και μήνες, δεν έφαγε γκολ (κάτι εξαιρετικά σπάνιο) αλλά επίσης δεν δημιούργησε ούτε μια καθαρή ευκαιρία. Δεν πάτησε καν απειλητικά στην περιοχή. Μονάχα το σουτ του Μακ εκτός περιοχής στο δεύτερο ημίχρονο προσέφερε ένα κάποιο "αχ" στην κερκίδα. Και έμεινε η απορία: Γιατί;

Έκρινε ότι δεν άξιζε το ρίσκο

Εγώ λέω επειδή φοβήθηκε ο Αναστασιάδης. Ή μάλλον επειδή ζύγισε τα οφέλη μιας ενδεχομένης νίκης αλλά και τα παρεπόμενα μιας ήττας και έκρινε ότι δεν άξιζε το επιπλέον ρίσκο. Ο ΠΑΟΚ και να κέρδιζε, πρωτάθλημα δεν έπαιρνε. Αν έχανε όμως, και ο κόσμος του έβλεπε τον Ολυμπιακό να κάνει ένα μίνι γύρο του θριάμβου μέσα στην Τούμπα, η εθιμοτυπική ρίψη αντικειμένων στο κόρνερ μπροστά στη θύρα 4, θα ήταν πιθανόν το μικρότερο από όσα θα συνέβαιναν. Και η κρίση στον Δικέφαλο, με τα γνωστά πεσίματα, τα σπασμένα αυτοκίνητα και τα όλα τα παρεπόμενα δεν θα ήταν διαχειρίσιμη από κανέναν. Ο Άγγελος προτίμησε να κερδίσει χρόνο και ηρεμία, για να ανασυγκροτηθεί και ο ίδιος και ο ΠΑΟΚ με στόχο πια, τη δεύτερη θέση. Ίσως να έπραξε σοφά. Θα δείξει ο χρόνος.

Διαφορετικά δεν θα το είχε χάσει

Μόνο που θεωρώ πώς το έκανε σε λάθος ματς. Διότι αν κατέβαζε την ομάδα του με την ίδια, προσεκτική τακτική, σε όλα τα εκτός έδρας παιχνίδια του προηγούμενου καταστροφικού διμήνου, το πρωτάθλημα δεν θα είχε πετάξει και πάλι προς Πειραιά. Τουλάχιστον όχι τόσο εύκολα.

Σε κάθε περίπτωση, δεν ξέρω πώς θα καταλήξει η σεζόν για τους "ασπρόμαυρους", οι οποίοι βρέθηκαν από διεκδικητές του τίτλου στην 3η θέση. Ξέρω πάντως ότι παίζοντας ποδόσφαιρο υπό τον φόβο των σπασμένων αυτοκινήτων, έχεις πιθανότητες επιτυχίας μικρότερες κι από όσες συγκεντρώνει το ενδεχόμενο να φάει ο Αναστασιάδης πιτόγυρο τη Μεγάλη Παρασκευή...

Διαβάστε ακόμη:

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 0-0 (VIDEO)

Αναστασιάδης: "Αν ο ΠΑΟΚ θέλει, μένω"

Μαρινάκης: "Θέλουμε δυνατό τον ΠΑΟΚ, δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα"

News 24/7

24MEDIA NETWORK