Ο Ολυμπιακός υποτιμάει τον κόσμο του

Ο Κώστας Κεφαλογιάννης θεωρεί ότι οι διαμαρτυρίες για τη (σωστή) διαιτησία των ανθρώπων του Ολυμπιακού ρίχνουν στάχτη στα μάτια των φιλάθλων της ομάδας και θα προκαλέσουν ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα.

Ο Ολυμπιακός υποτιμάει τον κόσμο του
INTIME SPORTS

Εφόσον στον Ολυμπιακό θεωρούν ότι αδικήθηκαν κατάφωρα από τον διαιτητή στην Ουκρανία ("σφαγιαστική", χαρακτήρισε τη διαιτησία ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ομάδας, Κώστας Καραπαπάς), τότε η λύση είναι μία: Να φτιάξουν ομάδα να κερδίζουν και τους διαιτητές. Τι, όχι; Μόνο στην Ελλάδα;

Για να τελειώνουμε με τις δικαιολογίες, κατά την άποψη μου ο ρέφερι με το όνομα γλωσσοδέτη (Σόργκενχόφερ) και οι βοηθοί του δεν έκαναν κανένα σοβαρό λάθος. Το πέναλτι προφανώς δεν είναι πέναλτι, εφόσον η μπάλα κοντράρει πρώτα στο πόδι και μετά πηγαίνει στο απλωμένο χέρι του αμυντικού. Και όσο για το γκολ του Μήτρογλου, πρόκειται για καθαρό επιθετικό φάουλ.

Αν δεν το βλέπουν οι φίλοι του Ολυμπιακού, ίσως φταίει το γεγονός ότι σε αντίστοιχη φάση στο ελληνικό πρωτάθλημα, με τον Έλληνα σέντερ φορ να πετάει κάτω έναν αμυντικό του Πανιωνίου, το γκολ είχε μετρήσει. Ο Θέμης Καίσαρης έγραψε στο live chat στο Contra.gr μετά το τέλος του αγώνα ότι αν οι πρωταθλητές Ελλάδος αποκλειστούν με τέτοιο τέρμα στη ρεβάνς, θα διαμαρτύρονταν και τα τσιμέντα στο "Καραϊσκάκης" (εντάξει, δεν το διατύπωσε ακριβώς έτσι, πάντως αυτό ήταν το νόημα).

Και, παρεμπιπτόντως, μήπως κάποιος να μου εξηγήσει πώς εμπλέκεται ο Αλαφούζος που δεν μπορεί να πάρει σφύριγμα ούτε στο "Γεντί Κουλέ" με τα ευρωπαϊκά ματς των Πειραιωτών; Ή ο Χιου Ντάλας, του οποίου τη σχέση με το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει ξεχάσει και ο ίδιος; Μπερδεύτηκα.

Στο επίκεντρο οι μεταγραφές

Αντιλαμβάνομαι την προσπάθεια της διοίκησης του Ολυμπιακού να μετριάσει την γκρίνια και την κριτική του οπαδών, ενόψει και του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, κάνοντας ντόρο για τον διαιτητή. Έχω την εντύπωση ότι δεν πιάνει.

Στα περισσότερα σχόλια Ολυμπιακών που διάβασα μετά από το ματς, ότι κι αν πίστευε κάποιος για τις επίμαχες φάσεις, στο επίκεντρο βρισκόταν οι παραλείψεις και οι αστοχίες στις μεταγραφές. Του καλοκαιριού (Αφελάι, Ντοσεβί, αμφότεροι ανύπαρκτοι) και του χειμώνα (ο Σαντάνα με ευθύνη και στα δυο γκολ).

Αν από το χθεσινό κρατούν τον διαιτητή...

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός, πρώτον από όλους υποτιμά τον δικό της κόσμο, επιλέγοντας σε μια κακή βραδιά να απευθυνθεί στον... Τάκη Τσουκαλά και όχι στους χιλιάδες που περίμεναν να ακούσουν κάτι ουσιαστικό. Και θα το βρει μπροστά της. Βασικά το βρίσκει ήδη, υπό τη μορφή άδειων εξεδρών.

Και επίσης, στο καθαρά αγωνιστικό αντίκτυπο του πράγματος, αν αυτό κρατάει η ομάδα, ο Περέιρα δηλαδή (που επίσης έκανε δηλώσεις για τον διαιτητή) και οι ποδοσφαιριστές του, ότι ηττήθηκαν εξαιτίας "σφαγιαστικών" σφυριγμάτων, τότε η ρεβάνς γίνεται ακόμα πιο δύσκολη.

Αντιθέτως, με σοβαρότητα, ουσιαστική αυτοκριτική, λιγότερες παραπλανητικές δηλώσεις και ασφαλώς με την τύχη που του έλειψε στο Κίεβο. ο Ολυμπιακός έχει όλα τα φόντα να προκριθεί απέναντι σε ένα μέτριο αντίπαλο, ξεκάθαρα χειρότερο του.

News 24/7

24MEDIA NETWORK