Ο ΠΑΟΚ αντέχει την ήττα, ο Ολυμπιακός;

Ο Κώστας Κεφαλογιάννης σχολιάζει το ντέρμπι κορυφής και εξηγεί γιατί η ήττα για τον Ολυμπιακό θα είναι δυσκολότερα διαχειρίσιμη συγκριτικά με μια ήττα για τον ΠΑΟΚ.

Ο ΠΑΟΚ αντέχει την ήττα, ο Ολυμπιακός;
INTIME SPORTS

O Ολυμπιακός προφανώς είναι το φαβορί σήμερα στο «Καραϊσκάκης». Για μια σειρά από λόγους. Παίζει στην έδρα του, έχει ποιοτικότερο ρόστερ, έχει λύσεις για να αλλάξει τα πράγματα αν του στραβώσουν, κυρίως έχει το know how τέτοιων παιχνιδιών. Ασχέτως αν οι αρκετοί από τους νυν παίκτες του δεν έχει παίξει ξανά σε ντέρμπι κορυφής για το ελληνικό πρωτάθλημα, ο οργανισμός των Ερυθρολεύκων γνωρίζει άριστα πώς να φέρνει σε πέρας τέτοιες μάχες. Ο ορισμός του Αρετόπουλου το επιβεβαιώνει. Την καλύτερη διαιτησία όλων των εποχών να κάνει, η καχυποψία και η αμφιβολία ήδη "τρύπησε" τον "Δικέφαλο". Μένει να αποδειχθεί πόσο βαθιά.

Συνήθως καταρρέει ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ αντιθέτως, όταν βρίσκεται απέναντι σε τόσο μεγάλη πίεση μακριά από τη Θεσσαλονίκη, συνήθως καταρρέει. Πέρυσι κατέβηκε στο Φάληρο με τις προσδοκίες στη στρατόσφαιρα, με τυμπανοκρουσίες και κάνοντας όσο περισσότερο θόρυβο μπορούσε. Έφυγε με τεσσάρα στην πλάτη και ευχαριστημένος που δεν ήταν πεντάρα ή και παραπάνω. Για να μην αναφέρω τον πολυπόθητο τελικό κυπέλλου που εξελίχθηκε σε ιστορικό στραπάτσο.

Ταυτόχρονα και πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, ο Ολυμπιακός έχει τον επικοινωνιακό μηχανισμό να ξεπερνάει γρήγορα και με σχετικά μικρή γκρίνια ακόμα και τις πιο επώδυνες γκέλες (το περυσινό 0-3 από τον Παναθηναϊκό π.χ. ). Ενώ στον ΠΑΟΚ οι ασφαλιστικές έχουν σταματήσει να ασφαλίζουν τα αμάξια των ποδοσφαιριστών για ευνόητους λόγους.

Κι ωστόσο στην προκειμένη περίπτωση, έχω την εντύπωση ότι εκτός κι αν προκύψει κάποια ιστορική συντριβή, ο «Δικέφαλος» θα αντέξει ενδεχόμενη ήττα. Οι ποδοσφαιριστές του δεν θα παίξουν, υποθέτω, έχοντας στο μυαλό τους να μην φάνε πολλά. Ο Άγγελος Αναστασιάδης φημίζεται για τον τρόπο που μπορεί να «φτιάξει» την ομάδα του πριν από μεγάλα παιχνίδια. Αλλά ακόμα κι αν ο ΠΑΟΚ χάσει , θα είναι δεύτερος με ένα μόλις βαθμό διαφορά από τον Ολυμπιακό . Μια θέση που έτσι και του τη προσέφεραν στην αρχή της σεζόν ως αφετηρία του Δεκεμβρίου, θα τη δεχόταν ασυζητητί. Αρκεί λοιπόν να φανεί ανταγωνιστικός και έχω την αίσθηση οι οπαδοί του, όσο και να στεναχωρηθούν, θα του συγχωρήσουν γρήγορα μια απλή ήττα.

Η ήττα και η ενδεχόμενη οπαδική αντίδραση

Ο Ολυμπιακός όμως αν χάσει θα πέσει ξανά πέντε πόντους πίσω από τον ΠΑΟΚ. Και καθώς υπάρχει ήδη μουρμούρα για αρκετές από τις μεταγραφικές επιλογές του καλοκαιριού, ενδέχεται να βρεθεί μπροστά σε ένα κύμα οπαδικής αντίδρασης που έχει να αντιμετωπίσει χρόνια.

Όλα αυτά, μάλλον δεν θα παίξουν και μεγάλο ρόλο στο χορτάρι. Αλλά όπως και να το κάνουμε, ως σημείο εκκίνησης διαφοροποιούν ελαφρώς τα δεδομένα στο συγκεκριμένο ζευγάρι σε σχέση με όσα έχουμε συνηθίσει. Και του δίνουν ένα έξτρα ενδιαφέρον.

Φάκελος ντέρμπι:

Συνέντευξη: Κοντρέρας στο Contra.gr: "Ξεχωριστή η επιστροφή μου στην Τούμπα"

Retro: Τα καλύτερα Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ στην Αθήνα (VIDEOS)

Σταύρος Καραΐνδρος: Το μεγαλύτερο κέρδος του ΠΑΟΚ θα είναι ο Αναστασιάδης

Κώστας Κεφαλογιάννης: Ο ΠΑΟΚ αντέχει την ήττα, ο Ολυμπιακός;

Σταύρος Γεωργακόπουλος: Η απόφαση του Μίτσελ και η πονηριά του Άγγελου...

Θέμης Καίσαρης: Η τεσσάρα που καθόρισε τη χρονιά

Σαλάτα του Καίσαρη: Η απόλυτη σύγκριση Ολυμπιακού, ΠΑΟ και ΠΑΟΚ

Αφιέρωμα: Από τα ασπρόμαυρα στα ερυθρόλευκα: Οι παίκτες που έπαιξαν σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ (PHOTOS)

Συνέντευξη: Oκκάς στο Contra.gr: Ο Καρεμπέ, ο Αγγελος και η Τούμπα

Συνέντευξη: Αλεξανδρής στο Contra.gr: "Το "one man show" και οι επιστροφές-καταστροφές του Μήτρογλου"

Διαιτησία: Στο μικροσκόπιο του Contra.gr: Αυτός είναι ο Αρετόπουλος

Το ντέρμπι κορυφής ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ έρχεται στην εκπομπή Superball. Συντονιστείτε στο pregame (18:00) με πλούσιο ρεπορτάζ και ενδεκάδες, αλλά και στο post game (21:45) με όλα όσα συμβούν στο "Γ. Καραϊσκάκης.

News 24/7

24MEDIA NETWORK