Ο ΠΑΟΚ θέτει νέα όρια

Ο Κώστας Κεφαλογιάννης σχολιάζει την "επαγγελματική" νίκη του ΠΑΟΚ ακόμα κι αν δεν έπιασε υψηλά στάνταρ και πώς τέτοια αποτελέσματα ανεβάζουν τον πήχη τόσο των στόχων όσο και των απαιτήσεων.

Ο ΠΑΟΚ θέτει νέα όρια

Η νίκη επί του Παναιτωλικού αποτέλεσε την λιγότερο πειστική από πλευράς εμφάνισης του φετινού ΠΑΟΚ. Κι ωστόσο ήταν ταυτόχρονα και η περισσότερο πειστική.

Και επειδή ο αντίπαλος, ασχέτως αν δεν έχει ακόμα "τρίποντο" στο πρωτάθλημα, είναι ο ισχυρότερος που έχει αντιμετωπίσει μέχρι στιγμής και επειδή επετεύχθη σε μια δύσκολη έδρα όπου άφησε βαθμούς ο Ολυμπιακός και κυρίως επειδή ήρθε "επαγγελματικά".

Καλές οι τεσσάρες και οι εξάρες, αλλά οι επιτυχίες στη διάρκεια της σεζόν έρχονται μονάχα όταν καταφέρνεις να παίρνεις αποτελέσματα και στις μέτριες βραδιές σου. Ο ΠΑΟΚ διαχρονικά δεν γνωρίζει να κάνει κάτι τέτοιο. Στο Αγρίνιο το έκανε.

Όταν λέμε μέτρια βέβαια, εννοούμε εν προκειμένω μια βραδιά όπου οι Θεσσαλονικείς είχαν τον έλεγχο του αγώνα στα 90 λεπτά, είχαν άλλες δυο μεγάλες ευκαιρίες εκτός του γκολ και μερικές ακόμα σπαταλημένες επικίνδυνες καταστάσεις και κυρίως κινδύνεψαν μιάμιση φορά. Μονάχα στις καθυστερήσεις είδε καθαρά το γκολ ο Παναιτωλικός κι αυτό από καραμπόλα. Κοινώς, μέτριος ξεμέτριος, ο ΠΑΟΚ κυριάρχησε και νίκησε δίκαια. Ωστόσο είχε και αρκετά προβλήματα, κυρίως επιπολαιότητα στο επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού του, που δεν είχε εμφανίσει πρόσφατα. Τα ξεπέρασε δίχως απώλειες.

Δεν πιάνει τον Ολυμπιακό

Τι σημαίνει αυτό; Διήνυσε άραγε το σύνολο του Αναστασιάδη μέσα σε λίγες εβδομάδες ολόκληρη την απόσταση από τη μιζέρια και την απογοήτευση του σοκ με τη Ζίμπρου μέχρι το "πρωτάθλημα θα πάρουμε, όλους θα τους τρελάνουμε"; Αρκεί ένας καλός Σεπτέμβριος για να θεωρηθεί ο ΠΑΟΚ σοβαρός διεκδικητής του τίτλου;

Νομίζω πώς όχι. Πέραν όλων των άλλων και από πλευράς ρόστερ ο "Δικέφαλος" δεν διαθέτει το βάθος και την ποιότητα να κοντράρει μέχρι τέλους τον Ολυμπιακό. Αφήστε που ο Αναστασιάδης το τελευταίο που θέλει είναι να μπουν τέτοιες σκέψεις στο μυαλό των ποδοσφαιριστών του.

Απ' την άλλη, όμως, για μια ομάδα όπως ο φετινός ΠΑΟΚ, κάθε αγωνιστική που τελειώνει και τον βρίσκει ψηλά στην βαθμολογία αποτελεί κέρδος. Όσο συνεχίσει να κερδίζει βαθμούς, κερδίζει και σε αυτοπεποίθηση. Και όσο κερδίζει σε αυτοπεποίθηση, τόσο επανατοποθετεί τα όρια του, "ψηλώνει" το ταβάνι του. Αρχίζει να πιστεύει. Και η πίστη, ως γνωστόν, μετακινεί βουνά. Ρωτήστε και τον Άγγελο...

Διαβάστε ακόμη

Θέμης Καίσαρης: Ο ΠΑΟΚ που ζει με τρέξιμο και πίεση

Σταύρος Καραΐνδρος: Κι έχει η Παναγιά...

Παναιτωλικός-ΠΑΟΚ 0-1 (VIDEO)

Αναστασιάδης: "Ο Κατσικάς και Τζανδάρης είναι οι μεταγραφές μας"

"Εγώ είμαι ο Μακ, όχι ο Στοχ"

Καθυστερεί η επιστροφή του Μαντούρο

News 24/7

24MEDIA NETWORK