Ο πειραματισμός με τον Ντάλας και η παρωδία

Οι ιθύνοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου, αποδεχόμενοι (ορθώς) την ανικανότητα τους να πείσουν ακόμα και πεντάχρονο παιδί για τις αγαθές προθέσεις τους, αποφάσισαν να προβούν σε έναν πειραματισμό.Ο Κώστας Κεφαλογιάννης γράφει για την πρόσληψη του Χιου Ντάλας.

Ο πειραματισμός με τον Ντάλας και η παρωδία

Οι ιθύνοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου, αποδεχόμενοι (ορθώς) την ανικανότητα τους να πείσουν ακόμα και πεντάχρονο παιδί για τις αγαθές προθέσεις τους, αποφάσισαν να προβούν σε έναν πειραματισμό. Η ανάθεση της θέσης του αρχιδιαιτητή στον Χιου Ντάλας συνιστά ακριβώς αυτό: Πειραματισμό.

Το ζήτημα από εδώ και εμπρός δεν είναι πόσο καλός ή κακός θα αποδειχθεί στα καινούργια του καθήκοντα ο Σκοτσέζος. Το ζήτημα είναι πόσο θα ωφεληθεί η Super League από την παρουσία του. Η έλευση ενός ξένου αρχιδιαιτητή δεν σημαίνει ότι όλα μας τα προβλήματα λύθηκαν ξαφνικά. Μιλάμε για έναν άνθρωπο μόνο.

Έναν άνθρωπο μέσα σε ένα τεράστιο, στρεβλά δομημένο, διεφθαρμένο και ισοπεδωτικό σύστημα. Πόση ελευθερία θα του δοθεί; Πόσες αντοχές έχει; Θα συνεργαστεί απρόσκοπτα με την ΕΠΟ ή θα του βάζουν διαρκώς εμπόδια αν δεν τους κάνει τα χατίρια;

Μήπως όλο ετούτο δεν είναι τίποτα περισσότερο από στάχτη στα μάτια; Και όταν αρχίσουν πάλι τα "φιλικά" ανάμεσα σε ομάδες του ίδιου μπλοκ, είτε έχει το κουμάντο στη διαιτησία ο Χιου Ντάλας, είτε ο ...Τζιοβάνι Ντάλας, η παρωδία δεν θα παραμείνει παρωδία; Αρκεί τέλος πάντων ο Ντάλας για να πάψει η αξιοπιστία του πρωταθλήματος μας να σέρνεται στο πάτωμα σαν σφουγγαρόπανο;

Να προσφέρει ελευθερία

Αυτό βεβαίως θα αποδειχθεί μονάχα στην πράξη. Κοιτάξτε να δείτε τι γίνεται. Ο Ντάλας δεν θα μπει στο γήπεδο να σφυρίξει πέναλτι εις βάρος του Ολυμπιακού. Οι Έλληνες διαιτητές που τρέμουν να το κάνουν εδώ και πολλά χρόνια, θα κληθούν εκ νέου να το πράξουν. Ο φόβος δεν εξαλείφεται εύκολα.

Εκεί λοιπόν θα φανεί η χρησιμότητα (ή μη) του Βρετανού. Αν καταφέρει να πείσει τους –τρόπον τινά – υφισταμένους του ότι μπορεί να τους προστατέψει, ότι δηλαδή ένα σφύριγμα κόντρα στον ισχυρό, ένα σφύριγμα υπέρ των αντιπάλων του ισχυρού, δεν συνεπάγεται αμέσως εξαφάνιση από τους πίνακες διαιτησίας, τότε θα έχει καταφέρει το βασικό ζητούμενο της πρόσληψης του.

Ο Ντάλας δεν έρχεται για να κάνει τη διαιτησία μας καλύτερη. Έρχεται για να την κάνει κατ΄αρχήν πιο "ελεύθερη". Να σφυρίζουν οι διαιτητές αυτό που βλέπουν. Δίχως δεύτερες σκέψεις, ανησυχίες, φόβους και προβληματισμούς. Ακούγεται απλό. Κι όμως, έχει αποδειχθεί το πιο περίπλοκο πράγμα στο ελληνικό ποδόσφαιρο εδώ και χρόνια...

Διαβάστε ακόμη

Αρχιδιαιτητής ο Χιου Ντάλας

News 24/7

24MEDIA NETWORK