Πάει ο ΠΑΟΚ για πρωτάθλημα και δεν πάει ο Αστέρας;

Ο Κώστας Κεφαλογιάννης γράφει για τον διασυρμό του ΠΑΟΚ, την ομάδα που εμφανίζεται από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και μετά, αλλά και τον αξιόμαχο Αστέρα Τρίπολης.

Πάει ο ΠΑΟΚ για πρωτάθλημα και δεν πάει ο Αστέρας;

Δεν είναι ντροπή να χάνεις στην έδρα μιας εκ των κορυφαίων ομάδων του πρωταθλήματος. Ο φετινός Αστέρας, με πιο βαριά φανέλα και περισσότερο κόσμο θα διεκδικούσε στα ίσια στον τίτλο. Δεν έχει χειρότερο ρόστερ ούτε από τον ΠΑΟΚ, ούτε από τον Παναθηναϊκό. Ντροπή όμως είναι να διασύρεσαι συνεχώς και κατ΄εξακολούθηση στην επαρχία με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Ντροπή είναι να φεύγεις με ήττα 3-0 στην πλάτη, το σκορ να σε κολακεύει (έχω την εντύπωση ότι οι βοηθοί έσωσαν τον ΠΑΟΚ από ιστορικό χαμηλό...) και ο αντίπαλος να μην ιδρώνει καν. Ντροπή είναι να λες ότι πας για πρωτάθλημα και να είσαι επί ένα μήνα και κάτι χειρότερος από οποιαδήποτε ομάδα βρεις στο δρόμο σου.

Ούτε στην πεντάδα!

Ο ΠΑΟΚ μέχρι και το "Καραϊσκάκης" είχε παίξει το καλύτερο ποδόσφαιρο στη Σούπερ Λίγκα. Ο ΠΑΟΚ μετά το "Καραϊισκάκης" έχει χάσει σε Ξάνθη, Γιάννενα και Τρίπολη με συνολικό σκορ 10-2! Και έχει κερδίσει, κυρίως χάρη στην τύχη Πανιώνιο, Κέρκυρα και Λιβαδειά σε ματς όπου οι αντίπαλοι έχασαν ένα κάρο ευκαιρίες! Με πιο απλά λόγια, ο ΠΑΟΚ μέχρι το "Καραϊσκάκης" ήταν η κορυφαία ομάδα της διοργάνωσης. Ο ΠΑΟΚ μετά το "Καραϊσκάκης" δεν βρίσκεται καν στην πρώτη πεντάδα.

Στην Τρίπολη είδαμε το απόλυτο ξεγύμνωμα για τους –μέχρι και την Κυριακή το απόγευμα τουλάχιστον – πρωτοπόρους. Εικόνα διάλυσης, βγαλμένη από τις χειρότερες σελίδες του ΠΑΟΚτσήδικου παρελθόντος: Νεύρα, γκρίνια, κλωτσιές, αγκωνιές, μανούρα με την κερκίδα και από μπάλα απολύτως τίποτα.

Η δικαιολογία του Καλογερόπουλου

Φταίει ο Καλογερόπουλος που στο πρώτο δεκάλεπτο κιόλας φρόντισε να δώσει ξεκάθαρο δείγμα γραφής -με το πέναλτι και το χέρι του Γιαννιώτα στο 1-0, το οποίο δεν είδε(;)- Θα αποτελούσε ίσως μια κάποια δικαιολογία αν ο ΠΑΟΚ εμφανιζόταν στο γήπεδο στα υπόλοιπα 80 λεπτά. Στο διάστημα δηλαδή που οι βοηθοί σταματούσαν τους γηπεδούχους με ανύπαρκτα οφσάιντ και ο διαιτητής δεν έβλεπε τις συνήθεις ανοησίες του Τζαβέλλα (εύκολα θα μπορούσε να αποβληθεί και πάλι). Αλλά δεν εμφανίστηκαν ποτέ. Η αίσθηση ανωτερότητας που έβγαζε ο Αστέρας υπήρξε τόσο απόλυτη και ισοπεδωτική σε βαθμό που αναρωτιόσουν πώς διάολο ο συγκεκριμένος ΠΑΟΚ θέλει και πρωτάθλημα! Και πώς διάολο ο συγκεκριμένος Αστέρας δεν βρίσκεται πάνω από και από τον Δικέφαλο και από τον Ολυμπιακό!

Οι ευθύνες του Άγγελου και της διοίκησης

Ο Άγγελος Αναστασιάδης φέρει τεράστια ευθύνη και για αυτό το στραπάτσο. Περισσότερο όμως φέρει ευθύνη διότι παρακολουθεί τον αγωνιστικό κατήφορο του τελευταίου μήνα σχεδόν απαθής, δίχως να αλλάζει τίποτα στην αγωνιστική του προσέγγιση, την οποία πια έχουν διαβάσει κι οι πέτρες! Ο Βεργέτης έκανε ό,τι ακριβώς ο Λουτσέσκου και ο Πετράκης. Και επειδή διαθέτει καλύτερους παίκτες εξέθεσε ακόμη περισσότερο τα τεράστια κενά και τη λάθος λογική των "ασπρόμαυρων". Θα μου πείτε, με γκολ τόσο νωρίς εις βάρος του, ο ΠΑΟΚ όφειλε να ανοιχτεί. Όχι. Όφειλε απλώς να επιτεθεί με πλάνο και τακτική. Το "όσα έρθουν κι όσα πάνε" δεν του βγαίνει. Πόσα γκολ πρέπει να φάει ακόμα για να γίνει αντιληπτό;

Αλλά αυτά τα έχουμε γράψει και ξαναγράψει. Ο Αναστασιάδης επιμένει. Δικαίωμα του. Μόνο που πλέον έχει χάσει τη βαθμολογική διαφορά, έχει χάσει την ψυχολογία, έχει χάσει την καλή άποψη των ουδέτερων για τον ΠΑΟΚ, έχει χάσει ό,τι έχτισε στα πρώτα οκτώ – εννιά παιχνίδια. Και έχει χάσει επίσης την πρόκριση στους "32" του Europa League και στους "16" του κυπέλλου Ελλάδος. Κοινώς, κινδυνεύει να χάσει τα αυγά και τα πασχάλια. Αν δεν μπει φρένο σύντομα, αυτή η ελεύθερη πτώση θα συμπαρασύρει τα πάντα στο κενό.

Restart

Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται restart άμεσα. Χρειάζεται την ενσωμάτωση των μεταγραφών, χρειάζεται τον Μακ, τον Ρατς και τον Σκόνδρα του ξεκινήματος της σεζόν και όχι τα τωρινά φαντάσματα τους, χρειάζεται τον Τζιόλη , χρειάζεται επιστροφή στα στοιχεία με οποία μπήκε στο πρωτάθλημα. Έχει την τύχη παρά τα χάλια του να παραμένει στη διεκδίκησης του τίτλου επειδή και ο Ολυμπιακός πάνω – κάτω, στα ίδια χάλια κινείται. Όμως από ένα σημείο κι έπειτα την τύχη την φτιάχνουμε και μόνοι μας. Όσο ο ΠΑΟΚ, ο Αναστασιάδης και η διοίκηση με την καθυστέρηση στην απόκτηση ποδοσφαιριστών, συνεχίζουν να κλωτσάνε τη δική τους, κάποια στιγμή θα τους ρίξει κι εκείνη μια δυνατή κλωτσιά στον πισινό και το παραμύθι του πρωταθλητή Δικεφάλου θα τελειώσει οριστικά...

Διαβάστε ακόμη:

Στέλιος Γρηγοριάδης: Εχασε την μπάλα και ο Αγγελος

Σταύρος Καραΐνδρος: Αν ο Αστέρας είχε τη φανέλα του ΠΑΟΚ

Θέμης Καίσαρης: ΠΑΟΚ: Και στραβός είναι ο γιαλός και στραβά αρμενίζει

Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ 3-0

Ιδού οι φάσεις που φωνάζει ο ΠΑΟΚ (VIDEO)

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Την Κυριακή στην εκπομπή SuperBALL ρεπορτάζ και σχόλιο για το ματς του Αστέρα με τον ΠΑΟΚ στην Τρίπολη και συνέντευξη του MVP Γιάννη Γιαννιώτα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK