Κάντε καμιά μεταγραφή...

Ο Κώστας Κεφαλογιάννης γράφει για την επιτυχία των μεταγραφών που έχει κάνει ο ΠΑΟΚ μέχρι στιγμής, αλλά συντάσσεται με τον κόσμο που ζήτησε επιτακτικά κι άλλες από τον Ιβάν Σαββίδη.

Κάντε καμιά μεταγραφή...
INTIME SPORTS

Ο ΠΑΟΚ είχε πράξει το καθήκον του απέναντι σε μια από τις πιο αστείες ομάδες που έχει αντιμετωπίσει στην Ευρώπη την τελευταία δεκαετία, η Τούμπα επίσης είχε πράξει το καθήκον της, συμπαραστεκόμενη δίχως μιζέρια στην ομάδα, όλα είχαν κριθεί, οπότε υπήρχε περιθώριο και για μερικές απαιτήσεις εν χορώ: Το "κάντε καμιά μεταγραφή" που ακούστηκε μετά το 4-0, δεν ήταν τόσο γκρίνια, όσο διαπίστωση.

Μια διαπίστωση που έχουν κάνει άπαντες: Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται οπωσδήποτε τουλάχιστον δυο μεταγραφές. Απέναντι στην Ζίμπρου έπαιξε με στόπερ έναν αριστερό και έναν δεξιό μπακ και με αριστερό εξτρέμ τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη. Δεν υπάρχει λόγος να ειπωθεί κάτι περισσότερο επ' αυτού.

Κι όμως, οι μεταγραφές πέτυχαν

Το παράδοξο της ιστορίας, όπως αποδείχθηκε και το βράδυ της Πέμπτης είναι ότι μέχρι να κολλήσει το σύστημα, ο ΠΑΟΚ είχε κάνει μεταγραφές και μάλιστα καλές! Ο Φακούντο Περέιρα δείχνει στοιχεία πολύ έξυπνου και χρήσιμου περιφερειακού επιθετικού, ο Ράσβαν Ρατς αποτελεί σταθερή αξία και ο Ρόμπερτ Μακ είναι ένα αξιόπιστο εξτρέμ με μεγάλα περιθώρια εξέλιξης. Μένει να δούμε και τον Εγιάλ Γκολάσα σε δράση, αλλά το ποσοστό επιτυχίας των καλοκαιρινών κινήσεων του "Δικεφάλου", ειδικά αν υπολογίσουμε και το χαμηλό κόστος τους, κινείται σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Γιατί σταμάτησε, γιατί δεν κάλυψε και τα υπόλοιπα κενά του, γιατί προκάλεσε τόσο έντονη δυσφορία στο κοινό του και παρ’ όλιγον οριστική ρήξη του Ιβάν Σαββίδη με τους οπαδούς, ουδείς μας το έχει απαντήσει ακόμα. Μάλλον επειδή ουδείς το γνωρίζει ακριβώς. Ίσως να πρόκειται απλώς για βλάβη στην ενδοεπικοινωνία (μόνιμη στην εποχή Σαββίδη εδώ που τα λέμε).

Ας το χαρεί

Πάντως, αν έχουν την ίδια ευστοχία και στις αναμενόμενες μεταγραφές της τελευταίας στιγμής, ο... επάρατος Ζήσης Βρύζας και οι υπόλοιποι επιτελείς του ΠΑΟΚ, τότε ο Άγγελος Αναστασιάδης θα έχει στα χέρια του ένα αρκετά ικανοποιητικό ρόστερ.

Προς το παρόν δεν συντρέχει λόγος για υπερβολικό ενθουσιασμό. Η Ζίμπρου είναι τόσο κακή, ώστε ο ΠΑΟΚ την απέκλεισε με 4-0, παίζοντας στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα μέτρια. Την απέκλεισε εντούτοις και έσωσε τον πρώτο στόχο του στη σεζόν. Μετά από τόσες εβδομάδες εσωστρέφειας και γκρίνιας, του αξίζει, έστω και λίγο, να το χαρεί.

Υ.Γ. Με αντιπάλους τη Γιουβέντους και την Ατλέτικο Μαδρίτης, ενδεχόμενος αποκλεισμός του Ολυμπιακού δεν θα είναι αποτυχία φυσικά. Αποτυχία θα είναι όμως, μετά από συνεχόμενες καλές ευρωπαϊκές χρονιές και μια γενικότερη αίσθηση ότι το κλαμπ έχει πια μεγαλώσει, να μη διεκδικήσει την πρόκριση καν. Οι "ερυθρόλευκοι" οφείλουν να μην πέσουν κάτω από τρίτοι και να παλέψουν για μια από τις δυο πρώτες θέσεις, όσο περισσότερο μπορούν, κατά προτίμηση μέχρι τέλους. Οτιδήποτε άλλο, θα συνιστά πισωγύρισμα.

Διαβάστε ακόμη

ΠΑΟΚ - Ζίμπρου 4-0 (VIDEO)

Έχει και Καραγκούνη η λίστα του ΠΑΟΚ

Έρχεται ο Παπαδόπουλος, μένει ο Ιτάνζ

Οι πιθανοί αντίπαλοι ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκού, Αστέρα Τρίπολης

Αναστασιάδης: "Εάν έφευγα τώρα θα ήμουν χαρούμενος"

Τροχαίο ο Αναστασιάδης

Πήρε τα μέτρα της η ΠΑΕ

Κουμπάρεβ: "Κάναμε αρκετά λάθη"

News 24/7

24MEDIA NETWORK