Προς τι τόσος εκνευρισμός signore Γκατούζο;

Ο Κώστας Κεφαλογιάννης σχολιάζει τα αίτια της έκρηξης του Τζενάρο Γκατούζο στη συνέντευξη Τύπου, καταλήγοντας στο συμπέρασμα πως τελικά ίσως και να είχε δίκιο ο Ιταλός.

Προς τι τόσος εκνευρισμός signore Γκατούζο;

Η μεγαλύτερη προσωπικότητα που κυκλοφορεί στη φετινή Super League δεν βρίσκεται ούτε στον Ολυμπιακό ούτε στον ΠΑΟΚ ούτε στον Παναθηναϊκό. Βρίσκεται στο Ηράκλειο και στον ΟΦΗ. Ο Τζενάρο Γκατουζο, στην τεράστια σταδιοδρομία του, έχει κατακτήσει Champions League, Μουντιάλ, πρωταθλήματα, κύπελλα, τα πάντα.

Και τα κατέκτησε όχι ως κομπάρσος, αλλά ως πρωταγωνιστής. Το γεγονός δε ότι έφτασε στο υψηλότερο ποδοσφαιρικό επίπεδο που θα μπορούσε, με καύσιμο όχι κάποιο εξωπραγματικό ταλέντο, αλλά το ατελείωτο πάθος του για τη μπάλα, καθιστά τα επιτεύγματα του ακόμη πιο σπουδαία.Όλα τα παραπάνω δεν τα αναφέρω για να τον αποθεώσω.

Έτσι κι αλλιώς, δεν νομίζω ότι ο "Ρίνο" χρειάζεται τη δική μου αποθέωση, έχει γνωρίσει την αποθέωση χιλιάδων οπαδών επί σειρά ετών. Τα αναφέρω για να επισημάνω την παραδοξότητα του ξεσπάσματος του. Ένας άνθρωπος χορτασμένος, δίχως ανασφάλειες και απωθημένα, κανονικά θα έπρεπε να θεωρεί την πίεση στον ΟΦΗ παιχνιδάκι σε σχέση με την πίεση που αντιμετώπιζε στη Μίλαν. Κι όμως.

Τα αίτια της έκρηξης

Ο Γκατούζο, στη συνέντευξη Τύπου μετά από το ματς με τον Ατρόμητο, έμοιαζε σαν να έχει φτάσει ήδη στα όρια του!Η αφορμή του δημοσιεύματος δεν με καλύπτει προσωπικά. Δηλαδή, ακόμα κι αν δεχτούμε ότι ήταν απολύτως ψευδές, "μαλακίες" που είπε και ο ίδιος, πρώτη φορά στην καριέρα του διάβασε ψέματα για τον εαυτό του; Κομματάκι δύσκολο. Στις υπερβολές, οι Ιταλοί δημοσιογράφοι κάνουν τους Έλληνες να μοιάζουν με την επιτομή της αξιοπιστίας. Αποκλείεται να μην έχουν γραφτεί αντίστοιχα ή και πολύ χειρότερα "φίδια" για τον signore Τζενάρο.

Άρα, οι αιτίες της έκρηξης του προπονητή των Κρητικών ήταν άλλες. Ναι, εντάξει, ο τύπος έτσι κι αλλιώς διαθέτει πάθος και τρέλα σε περίσσευμα. Οπότε δεν χρειάζονται και πολλά πολλά για να σαλτάρει.Πλην όμως, κάπου ανάμεσα μέσα στα μπινελίκια και τη ζοχάδα,είπε κάτι που πέρασε σχεδόν απαρατήρητο: "Ένας χρόνος εδώείναι σαν 10 οπουδήποτε αλλού".

Εκεί κρύβεται και η αλήθεια για την εικόνα του το απόγευμα του Σαββάτου.Ακόμα κι αν ο Μάνθος Πουλινάκης του παρουσίασε με ακρίβεια τα οικονομικά δεδομένα του Ομίλου πριν τον πείσει να αναλάβει, η καθημερινότητα που καλείται να διαχειριστεί ο Γκατούζο τον έχει καταβάλλει. Λογικό εν μέρει. Από το "Μιλανέλο" και μια κατάσταση όπου οι παίκτες είχαν όλα τα προβλήματα τους λυμένα μέχριστο ΒΑΚκαι τα παιδιά που παίρνουν μερικές εκατοντάδες ευρώ το μήνα, όταν τα παίρνουν κι αυτά, μεσολαβεί χάος.

Το πολιτισμικό σοκ δεν αποφεύγεται, όσο κι αν προετοιμαστείς, όσο αποφασισμένος κι αν είσαι. Ζορίζεται ο Γκατούζο. Τον πιστεύω όταν λέει ότι δεν θα φύγει, εκτός κι αν τον διώξουν. Θα μείνει να το παλέψει και ίσως να πετύχει κιόλας. Μακάρι να πετύχει (Ηρακλειώτης είμαι...). Προς το παρόν, πάντως, ζορίζεται. Περισσότερο απ' όσο περίμενε. Διότι τελικά, κι εδώ θέλω να καταλήξω, οι οικονομικέςκαι εργασιακές συνθήκες στην συντριπτική πλειονότητα των ομάδων της Super League (και όχι μόνο στον ΟΦΗ) είναι κατάλληλες μονάχα για απελπισμένους, τρελούς ή κομάντο αυτοκτονίας. Όχι για ανθρώπους, με εμπειρίες στο άλλο ποδόσφαιρο, το κανονικό.

Προς τι τόσος εκνευρισμός signore Γκατούζο;
INTIME SPORTS

Αυτούς, ειδικά αν τύχει να διαθέτουν και έντονο ταμπεραμέντο, το τιμημένο πρωτάθλημα μας, με τον σχιζοφρενικό συνδυασμό ανύπαρκτων δομών, ουσιαστικής άγνοιας και αφόρητου "ξερολισμού", ερασιτεχνισμού, συγκλονιστικής αφραγκίαςαλλά και υψηλών απαιτήσεων από τους οπαδούς, συχνά και από τα ΜΜΕ, μπορεί να τους οδηγήσει στα "vaffanculo" μέσα σε λίγες εβδομάδες...

Υ.Γ. Από τις δηλώσεις Γκατούζο προέκυψε και άλλο ένα συμπέρασμα. Δεν έχει σημασία αν το δημοσίευμα του "Goal" είχε ρεπορτάζ από πίσω του ή αν ήταν εντελώς ξεκρέμαστο. Εκείνο που έχει σημασία είναι ότι ο κόσμος, σε ποσοστό 90%, έσπευσε να υιοθετήσει και να επιτιμήσει την τοποθέτηση του Ιταλού: "Οι δημοσιογράφοι γράφουν μαλακίες". Σαν αξίωμα ένα πράγμα. Δεν χρειάζεται απόδειξη. Αυτή την εντύπωση έχει η πλειονότητα του κοινού για εμάς. Φοβάμαι, όχι άδικα...

Διαβάστε ακόμη

Το υβριστικό ξέσπασμα του Γκατούζο σε VIDEO

News 24/7

24MEDIA NETWORK