Θα είναι καλά ο ΠΑΟΚ τον Μάιο;

Ο Κώστας Κεφαλογιάννης δεν βγάζει πρόωρα συμπεράσματα από την εικόνα του ΠΑΟΚ στο φιλικό παιχνίδι με την Ίντερ, εάν πρώτα δεν ακούσει τους καθ' ύλην αρμοδίους του "δικεφάλου" να προσδιορίζουν το πλάνο της ομάδας.

Θα είναι καλά ο ΠΑΟΚ τον Μάιο;
INTIME SPORTS

Πάμε πάλι, μπας και το εμπεδώσουμε πρώτα εμείς οι δημοσιογράφοι και μετά εσείς: Τα φιλικά δεν προσφέρονται για βιαστικά συμπεράσματα. Ισχύει και όταν οι ομάδες μας σέρνονται, αλλά και όταν παίζουν καλά.

Ο ΠΑΟΚ ήταν καλός απέναντι στην ΚΠΡ και αμυντικά ικανοποιητικός απέναντι στην Ίντερ. Κυρίως, ήταν σταθερός στα πλεονεκτήματα του. Έδειξε, δηλαδή, ότι προσπαθεί να αποκτήσει μια αγωνιστική ταυτότητα που θα υποστηρίξει όλη τη σεζόν: πιεστική, επιθετική άμυνα σχετικά ψηλά, παίξιμο της μπάλας με τη μία και ανάπτυξη με γρήγορες πάσες και όχι με κουβάλημα της μπάλας. Στα χαρτιά αυτό μοιάζει ότι θέλει να πετύχει ο Αναστασιάδης. Στην πράξη, το κομμάτι της πίεσης οι παίκτες του το έχουν αφομοιώσει γρήγορα. Το κομμάτι της ανάπτυξης όχι και τόσο. Εκεί άλλωστε μετράει η ποιότητα περισσότερο από τα αθλητικά προσόντα. Και ο ΠΑΟΚ χρειάζεται να προσθέσει ποιότητα, επ' αυτού δεν υπάρχει αμφιβολία.

Καλύτερα χαμηλοί τόνοι

Γενικά όμως, όσο η έναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων πλησιάζει, τόσο το αγωνιστικό τμήμα του "Δικεφάλου" κερδίζει πόντους συμπάθειας στο μουδιασμένο κοινό του. Ίσως επειδή όλα τα βέλη έχουν πέσει στη διοίκηση για τις κωλυσιεργίες της στα μεταγραφικά θέματα, ίσως επειδή οι οπαδοί του ΠΑΟΚ δεν έχουν μεγάλες απαιτήσεις από το τρέχον ρόστερ, πάντως το αποτέλεσμα είναι ότι κυκλοφορεί μια αίσθηση πάνω από την Τούμπα που θα μπορούσε να περιγραφεί απλά: "Καλύτερα του αναμενομένου".

Στον ΠΑΟΚ έτσι κι αλλιώς οι χαμηλοί τόνοι ταιριάζουν περισσότερο. Τους υψηλούς δεν τους διαχειρίζεται σωστά. Κάποια στιγμή θα πρέπει να μάθει να το κάνει αν θέλει να αλλάξει επίπεδο βέβαια, αλλά προς το παρόν το "κάτω η μπάλα" μοιάζει να λειτουργεί. Και πράγματι, όπως δήλωσε ο Άγγελος Αναστασιάδης με βεβαιότητα, τον Μάιο ο "Δικέφαλος" μπορεί να είναι καλά.

Καθαρές εξηγήσεις

Αρκεί κάποιος, κάποτε να μας εξηγήσει τι σημαίνει το "καλά" για τη φετινή σεζόν του ΠΑΟΚ. Ποιο είναι το ζητούμενο; Το λέμε εμείς, το λένε οι φίλαθλοι, το λέει οι πάντες. Χρειάζεται ειλικρίνεια και μια ντόμπρα, ξεκάθαρη εξήγηση από τους διοικούντες. Αν πρόκειται για μια χρονιά με στόχο τη δημιουργία ενός καλού αγωνιστικού κορμού που θα πρωταγωνιστήσει στο μέλλον, ας το πει επιτέλους κάποιος υπεύθυνος. Ο Ιάκωβος Αγγελίδης. Ή ακόμα καλύτερα ο Ιβάν Σαββίδης. Έπρεπε να έχει γίνει στην αρχή του καλοκαιριού. Δεν έγινε, πιθανόν επειδή κανείς πλην του ίδιου του Ιβάν Σαββίδη δεν είχε ξεκάθαρη εικόνα των πλάνων του μεγαλομετόχου. Ας γίνει στο τέλος του, μπας και καταλάβουμε κάποιες από τις κινήσεις ή τις παραλείψεις των περασμένων μηνών.

Μπας και καταλάβουμε, κυρίως, αν ο Σαββίδης, με την πρόσληψη Αγγελίδη και την προσπάθεια αξιοποίησης ακαδημιών, αποφάσισε να στηρίξει επιτέλους ένα σωστό, ποδοσφαιρικό, μακροπρόθεσμο και ελαφρώς τεχνοκρατικό πλάνο ή απλώς βαρέθηκε να τα σκάει, αλλά θα συνεχίσει να φέρεται σαν ένας απαιτητικός, παρορμητικός, παλαιού τύπου παράγοντας.

Στην πρώτη περίπτωση, τον Μάιο ο ΠΑΟΚ έχει όντως σοβαρές πιθανότητες να είναι καλά. Στη δεύτερη, όχι και τόσο.

Διαβάστε ακόμη

ΠΑΟΚ-Ιντερ 0-0 (videos)

Σαλπιγγίδης: "Πιστεύω πως παίξαμε καλά"

Αθανασιάδης: "Είμαστε σε καλό δρόμο"

Καμία ανησυχία για Αθανασιάδη, Γκολάσα

To "ζεστό" χειροκρότημα στον Σανέτι (VIDEO)

News 24/7

24MEDIA NETWORK