Το αλάθητο του Άγγελου κάνει κακό

Ο Κώστας Κεφαλογιάννης εκτιμά ότι το αλάθητο του Άγγελου Αναστασιάδη δεν κάνει καλό στον ΠΑΟΚ και υποστηρίζει ότι μόνον εκείνος μπορεί να πείσει ότι όλα τα μέλη της ομάδας βρίσκονται στην ίδια σελίδα.

Το αλάθητο του Άγγελου κάνει κακό
INTIME SPORTS

Ο ΠΑΟΚ νίκησε με την ψυχή στο στόμα την Κέρκυρα και έμεινε στο +4 από τον Ολυμπιακό με κορυφαίους τους Κάτσε, Γλύκο και ασφαλώς την Παναγία που έστειλε το φάουλ του Καϊκούτ στο δοκάρι. Κατά τα άλλα, το παιχνίδι δεν μας δίδαξε τίποτα που δεν είχαμε μάθει μέχρι τώρα.

Ο "δικέφαλος" έχει "σκάσει" και το ανελέητο πρέσινγκ που "έπνιγε" αντιπάλους επιπέδου ΑΟΚ στο ξεκίνημα της σεζόν, στα τελευταία ματς αγνοείται. Προφανώς χάθηκε κάπου ανάμεσα στην κούραση και τους τραυματισμούς. Δίχως αυτό, τα τεράστια αμυντικά κενά των "ασπρόμαυρων" δεν καλύπτονται ούτε με αλχημείες, ούτε με το, κουραστικό και κατά τη γνώμη πολλές φορές επιζήμιο, overcoaching του Άγγελου. Κόντρα στους "Φαίακες" έχασα το μέτρημα πόσες φορές άλλαξε σχηματισμό. 3-5-2, 4-3-3-, 4-4-2, 4-2-3-1, αυτό δεν ήταν ομάδα, συνδυασμός χρηματοκιβώτιου ήταν!

Δύο στρατόπεδα

Το αλάθητο του Άγγελου κάνει κακό

Ο Αναστασιάδης το συνηθίζει να παρεμβαίνει πολύ από τον πάγκο, να κοουτσάρει τρόπον τινά μπασκετικά. Οι φανατικοί οπαδοί του θεωρούν ότι πρόκειται για προσόν και πράγματι κάμποσες φορές ο έμπειρος τεχνικός έχει βγάλει λαγούς απ' το καπέλο του με τη συγκεκριμένη τακτική. Ωστόσο το ποδόσφαιρο δεν είναι μπάσκετ και οι παίκτες συχνά μπερδεύονται όταν κάθε τρεις και λίγο τους ζητάς κάτι διαφορετικό. Φάνηκε πάρα πολύ στην Ξάνθη, αλλά και μετά το εικοσάλεπτο στο παιχνίδι με την Κέρκυρα όπου η αλλαγή σχήματος (από 3-5-2- σε 4-3-3) έβγαλε εντελώς τον ΠΑΟΚ από το ρυθμό του και επέτρεψε στους φιλοξενούμενους να γίνουν ιδιαίτερα απειλητικοί.

Αυτά δεν τα γράφω για να κράξω τον Αναστασιάδη, ο οποίος όπως έχουμε άπαντες παραδεχτεί, προσπαθεί να καλύψει δομικές "τρύπες" με αναγκαστικούς πειραματισμούς. Τα γράφω για να φτάσω στο κυρίως ζήτημα του κειμένου. Με τον εφετινό ΠΑΟΚ συνέβη από την αρχή το εξής: Όλοι (ή σχεδόν όλοι) το περασμένο καλοκαίρι έβριζαν τη διοίκηση για τις παραλείψεις και τις λανθασμένες αποφάσεις της. Και όλοι (ή σχεδόν όλοι) στήριζαν τις ελπίδες τους στον Αναστασιάδη. Καθώς βρισκόμαστε πια στα μέσα Δεκεμβρίου, με την ομάδα στην κορυφή και αέρα τεσσάρων πόντων από το δεύτερο Ολυμπιακό, η συγκεκριμένη κατάσταση όχι απλώς δεν έχει αλλάξει αλλά χειροτερεύει διαρκώς.

Στο μυαλό της πλειονότητας των ΠΑΟΚτσήδων υπάρχουν δυο στρατόπεδα στο σύλλογο: Οι ανίκανοι διοικούντες που φταίνε για τα πάντα και ο μεγάλος Άγγελος που δεν φταίει σε τίποτα. Το αποτέλεσμα αυτής της αντίληψης φαίνεται στις κερκίδες. Αυτή που βλέπουμε φέτος δεν είναι η Τούμα ενός ΠΑΟΚ πρωτοπόρου μετά από χρόνια. Δεν είναι μια Τούμπα που έχει αγκαλιάσει την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών όσο είχε αγκαλιάσει (ή μάλλον είχε αγαπήσει με πάθος) την προσπάθεια του Γκαρσία, του Βιεϊρίνια, του Κοντρέρας και των υπόλοιπων, στην τελευταία χρονιά που ο ΠΑΟΚ έκανε πρωταθλητισμό.

"Ο Άγγελος παλεύει μόνος του"

Το αλάθητο του Άγγελου κάνει κακό
INTIME SPORTS

Αυτή είναι μια Τούμπα μπερδεμένη, ξενερωμένη, ελαφρώς βαριεστημένη, γκρινιάρικη και έτοιμη να κράξει το "παρεάκι" ή τη "συμμορία" ή τους "ανίκανους που τρώνε τα λεφτά του Σαββίδη" στην παραμικρή αφορμή. Αφήνοντας τον Αναστασιάδη στο απυρόβλητο. Προφανώς και δεν λέω ότι το κράξιμο πρέπει να φτάσει μέχρι τον Άγγλο. Λέω όμως ότι ο προπονητής του "δικεφάλου", ακούσια, βοηθάει να ανοίξει κι άλλο αυτό το χάσμα. Όσο οι "πιστοί" του αρνούνται να του προσάψουν το παραμικρό, τόσο θα μεγαλώνει ο θυμός της εξέδρας για τους διοικούντες. Αν μάλιστα στην επερχόμενη μεταγραφική περίοδο δεν επέλθει ουσιαστική μεταγραφική ενίσχυση, η έκρηξη δεν θα αργήσει.

Έτσι, με την πεποίθηση ότι ο "Άγγελος παλεύει μόνος του", ο ΠΑΟΚ δεν θα πάει μακριά. Μονάχα αν βρεθεί τρόπος ουσιαστικής συσπείρωσης (αντίστοιχος της καλής εποχής Ζαγοράκη), αν δηλαδή καταφέρει ο Αναστασιάδης (μόνος εκείνος μπορεί) να πείσει ότι η όλη η ομάδα, Σαββίδης, Αγγελίδης, Βρύζας, τεχνικό τιμ και ποδοσφαιριστές, βρίσκεται στην ίδια σελίδα, ίσως αντέξει ο πρωτοπόρος την πίεση της κορυφής...

Υ.Γ. Στο πρώτο ημίχρονο και στο 0-0 ο βοηθός σταμάτησε τον Ζορμπά που έβγαινε τετ-α-τετ με τον Γλύκο με παντελώς ανύπαρκτο οφσάιντ. Ο παίκτης καλυπτόταν κάνα -δυο μέτρα. Επρόκειτο λοιπόν για μια αστεία απόφαση. Ακόμη πιο αστεία εντούτοις είναι η προσπάθεια ορισμένων να εξισώσουν το συγκεκριμένο λάθος με διαιτησίες τύπου Σπάθα...

Διαβάστε ακόμη:

ΠΑΟΚ - Κέρκυρα 2-1 (VIDEOS)

Αναστασιάδης: "Είναι δύσκολα τα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ!"

News 24/7

24MEDIA NETWORK