Το δίκαιο και το άδικο

Ο Κώστας Κεφαλογιάννης σχολιάζει την τιμωρία του Παναθηναϊκού για τα έκτροπα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και υπενθυμίζεται τα κενά φύλλα αγώνα του "Γ. Καραϊσκάκης".

Το δίκαιο και το άδικο

Ο Παναθηναϊκός στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό άφησε το γήπεδο να γίνει κόλαση μέσα στην οποία κινδύνευσαν ζωές. Το επιχείρημα της προβοκάτσιας από Μαρινάκη και Περέιρα πείθει προφανώς τους οπαδούς της ομάδας, αλλά δεν μπορεί να πείσει κανένα δικαστήριο στον κόσμο. "Πήγαμε να τους κάψουμε επειδή ο Μαρινάκης έκανε τρεις φορές βόλτα στο χορτάρι και ο Περέιρα ήρθε να ελέγξει τα δίχτυα μας και μας προκάλεσε". Σαν να βλέπω εκείνο το παλιό βιντεάκι των ΑΜΑΝ με τον ΠΑΟΚτσή Καλυβάτση να σπάει αυτοκίνητα και να απαντάει στην ερώτηση του ρεπόρτερ Κανάκη για ποιο λόγο, σαν να ήταν απολύτως αυτονόητο: "Αφού έχουν αθηναϊκές πινακίδες"!

Η τιμωρία του Παναθηναϊκού είναι δίκαιη με βάση όσα συνέβησαν στην Λεωφόρο. Είναι άδικη με βάση με το πρόσφατο παρελθόν. Μόλις φέτος, στο ματς με τον ΠΑΟΚ ο Παναγιώτης Γλύκος δέχτηκε δυο ή τρεις φορές (δεν θυμάμαι) κροτίδες και αντικείμενα από τη θύρα 7, τραυματίστηκε, έπεσε κάτω, ο αγώνας συνεχίστηκε σαν να μη συνέβη τίποτα. Στο φινάλε είχαμε και εισβολή οπαδών, ο φωτογραφικός φακός συνέλαβε τον Φακούντο Περέιρα να πλακώνεται με μερικούς "επιστήμονες", εντούτοις ο Αρετόπουλος δεν έγραψε τίποτα στο φύλλο αγώνα. Οι "ερυθρόλευκοι" τιμωρήθηκαν με 7 χιλιάδες ευρώ πρόστιμο. Ο ίδιος εισαγγελέας που τους επέβαλλε την ποινή, δεν ικανοποιήθηκε από την πρόσφατη τιμωρία του ΠΑΟΚ με πρόστιμο επίσης για τη ρίψη αντικειμένων στον Αλεχάντρο Ντομίνγκες στο πρόσφατο ντέρμπι της Τούμπας και ζήτησε την τιμωρία της έδρας του "δικεφάλου".

Υπάρχουν οι νόμοι και υπάρχουν οι προβλεπόμενες ποινές όταν τους παραβιάσεις. Στη θεωρία. Στην πράξη υπάρχουν οι νόμοι και υπάρχουν οι προβλεπόμενες ποινές όταν τους παραβιάζουν ο ΠΑΟΚ (πέρυσι) και ο Παναθηναϊκός (εφέτος). Στην άλλη άκρη της ιστορίας, υπάρχουν απλώς κενά φύλα αγώνα όταν στο "Γ. Καραϊσκάκης" κάποιοι διδάσκουν ήθος. Συνήθως έτσι γίνεται η δουλειά. Με τα φύλλα αγώνα και τα "δεν είδα, δεν ξέρω, ο πρόεδρος πέρασε από τα αποδυτήρια να μου ευχηθεί καλή τύχη". Ούτως ώστε, όταν το πράγμα στις δικαστικές αρχές, τα πράγματα να είναι περίπου προδιαγεγραμμένα. Ακόμη μια -τεράστια- πτυχή του προβλήματος που προφανώς δεν πρόκειται να λυθεί ούτε μέσα σε μια εβδομάδα, ούτε με το ηλεκτρονικό εισιτήριο. Θα λυθεί μονάχα αν ο κ. Κοντονής βρει τον τρόπο να αντικαταστήσει σχεδόν σε όλα τα κρίσιμα ποδοσφαιρικά πόστα. Kάμποσα μικρά, φοβισμένα ανθρωπάκια με κανονικούς, τίμιους και απαραιτήτως γενναίους ανθρώπους.

Τι είναι δίκαιο και τι είναι άδικο λοιπόν; Θα σας απαντήσω με κάτι φαινομενικά άσχετο, Δίκαιο είναι ότι χάνουμε από τη σεζόν 2016-2017 τη σίγουρη θέση στους ομίλους του Champions League. Και άδικο ότι την διατηρούσαμε τόσα χρόνια. Ένα πρωτάθλημα που έχει μπράβους στις συνεδριάσεις της διοργανώτριας αρχής του, δεν αξίζει τέτοια τιμή.

Διαβάστε ακόμη:

Αφαίρεση τριών βαθμών από τον Παναθηναϊκό για τα επεισόδια της Λεωφόρου

News 24/7

24MEDIA NETWORK