Την επόμενη μέρα τα προγνωστικά είναι πιο εύκολα

Ο Στέφανος Κούμπης γράφει για την επόμενη ημέρα της επιτυχίας του Ολυμπιακού κόντρα στην Ατλέτικο, τον Μίτσελ που αξίζει την αποθέωση από τους φίλους των "ερυθρολεύκων" και τον Μήτρογλου που έχει βρει το... λιμάνι του στον Πειραιά.

Την επόμενη μέρα τα προγνωστικά είναι πιο εύκολα
INTIME SPORTS

Η επόμενη μέρα μιας μεγάλης επιτυχίας, ακόμα και όταν αυτή είναι κόντρα στα λογικά προγνωστικά της προηγούμενης, προσφέρεται για πολλά συμπεράσματα και ακόμα περισσότερες προβλέψεις, λογικές ή και παρακινδυνευμένες.

Ο Ολυμπιακός πέτυχε μια σπουδαία νίκη επί της Ατλέτικο, με εμφάνιση τέτοια που έριξε "μελάνι" στα σενάρια που τον ήθελαν να έχει πρόβλημα ομαδικότητας και ομοιογένειας, απέναντι στην πρωταθλήτρια Ισπανίας, που, κατά γενική ομολογία, είναι ομάδα συνόλου.

Είναι σημαντικό ότι δημιούργησε προοπτική για τη συνέχεια της πορείας του στο Champions League. Με βάση αυτή την παραδοχή είναι εφικτό να προκύψουν κάποιες λογικές σκέψεις και προβλέψεις τόσο για την ομάδα, όσο και για στελέχη της.

Με την επιτυχία απέναντι στον συγκεκριμένο αντίπαλο, ο Ολυμπιακός απέκτησε πλεονέκτημα στην "αριθμητική του ομίλου" κι ας έχει τους ίδιους πόντους και η Γιουβέντους. Αν δεν χάσει στη Σουηδία θα εξασφαλίσει από τη 2η αγωνιστική τη συνέχεια της παρουσίας του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις (την 3η θέση), ενώ αν κερδίσει θα πάει καρφί για πρόκριση, καθώς έχει δικαίωμα να περιμένει να "φαγωθούν" μεταξύ τους οι Ιταλοί με τους Ισπανούς.

Επιπλέον δημιούργησε θετική ψυχολογία για την ίδια του την ομάδα αν σκεφθεί κανείς πως πέρσι κατάφερε να προκριθεί έχοντας χάσει το εντός έδρας ματς, από το φαβορί του ομίλου (την Παρί Σεν Ζερμέν) στην πρεμιέρα της διοργάνωσης.

Φυσικά καμία σεζόν δεν είναι ίδια με την προηγούμενη, όπως δεν είναι ίδιοι και οι αντίπαλοι. Ωστόσο ο Ολυμπιακός απέκτησε το προνόμιο να ορίζει τη μοίρα του εξασφαλίζοντας τις καλύτερες των προϋποθέσεων μετά από ένα παιχνίδι στο οποίο δεν ήταν φαβορί, πλην όμως κατάφερε να διαχειριστεί πολύ καλά τον ρόλο του αουτσάιντερ.

Δεν ακούστηκε μόνον στο "Γ. Καραϊσκάκης"

Ο Μίτσελ αποθεώθηκε, δικαίως, από τους φίλους του Ολυμπιακού. Κατάφερε να παρουσιάσει μια δεμένη, δουλεμένη και διαβασμένη ομάδα με πολλούς νέους παίκτες στη σύνθεσή της. Κι’ επειδή το ίδιο ακριβώς έγινε και πέρσι, σημαίνει πως δεν έτυχε, αλλά πέτυχε. Διότι ακόμα και οι συμπτώσεις όταν επαναλαμβάνονται, παύουν να είναι συμπτώσεις.

Ο Ισπανός δεν διστάζει να λέει πως μαθαίνει, βελτιώνεται και προσθέτει νέα στοιχεία στη δουλειά του. Δεν έχει κανένα πρόβλημα να κάνει τέτοιου είδους δηλώσεις στον Τύπο της πατρίδας του και ειδικά της Μαδρίτης.

Η πρόβλεψη είναι πως ο Μίτσελ βαδίζει για τα καλά στο δρόμο του ονείρου του, που οδηγεί στο Μπερναμπέου.

Έχει προσωπικότητα, είναι έξυπνος, επικοινωνιακός, εύστοχος σε όσα λέει, χειρίζεται άψογα την εικόνα του και πλέον προσθέτει με ταχύ ρυθμό πόντους και στην προπονητική του ταυτότητα.

Αν η νίκη του Ολυμπιακού επί της Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ έκανε τους Ισπανούς να ξανασχοληθούν με τον Μίτσελ ως προπονητή και όχι μόνον ως μια λαμπρή προσωπικότητα του ποδοσφαίρου τους, η νίκη επί της Ατλέτικο έκανε μεγάλο γκελ στη Μαδρίτη. Η ομάδα του Μίτσελ κέρδισε εκείνη του Σιμεόνε, που μόλις πριν λίγες μέρες είχε νικήσει τη Ρεάλ στην έδρα της. Για τους φίλους της "Βασίλισσας" κέρδισε την… άλλη ομάδα της Μαδρίτης, ένα δικό τους "παιδί".

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού γεμίζει όλο και περισσότερο την εικόνα που ταιριάζει στο "αφεντικό" της Ρεάλ, της οποίας άλλωστε γνωρίζει άριστα τη νοοτροπία.

Υπάρχει βέβαια ο Αντσελότι, Δεν θα είναι όμως εκεί για πάντα.

Το "κουτάκι" του Μήτρογλου

Ο Κώστας Μήτρογλου είχε το δικό του μεγάλο μερίδιο στη νίκη του Ολυμπιακού. Μόνο που έβαλε το… ενάμιση από τα τρία γκολ, φτάνει. Στο δεύτερο έκανε την προσποίηση με την οποία έβγαλε νοκ άουτ τους σέντερ μπακ της Ατλέτικο και άφησε για τον Αφελάι, μόνο το τελείωμα.

Στο τρίτο, έκανε ό,τι ακριβώς έπρεπε για να βάλει γκολ. Κοντρόλ, περιστροφή και σουτ.

Ακούστηκαν και γράφτηκαν πολλά για τον Μήτρογλου, τόσο για τη χρησιμοποίησή του στο Μουντιάλ από τον Σάντος, όσο και για τη συμμετοχή του στην ενδεκάδα της Εθνικής κόντρα στη Ρουμανία, στην πρεμιέρα του Ρανιέρι.

Όταν ένας προπονητής έχει τον Μήτρογλου στη διάθεσή του, είναι πολύ δύσκολο να τον αγνοήσει. Όπως δεν τον αγνόησε και ο Μίτσελ.

Το γεγονός πως ο παίκτης δεν έκανε καλό β' γύρο πέρσι σαν παίκτης της Φούλαμ, δεν λέει τίποτα από αγωνιστικής άποψης.

Αντίθετα λέει πολλά, από ψυχολογικής πλευράς, η εμφάνισή του κόντρα στην Ατλέτικο.

Το "κουτάκι" του Μήτρογλου, στο παζλ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, γράφει ακόμα "Ολυμπιακός". Κάνει μπαμ πως σ’ αυτή την ομάδα "κολλάει" απόλυτα, αισθάνεται άνετα και έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό του.

Αυτό δεν αποκλείει να τα πάει καλά σε ένα άλλο κλαμπ, σε ένα άλλο πρωτάθλημα, αν ξαναφύγει. Στην παρούσα φάση πάντως βρίσκεται εκεί που του ταιριάζει.

Διαβάστε ακόμη:

H κριτική των θριαμβευτών της Τρίτης σε 11 vines

Ο στρατιώτης Μανιάτης και δύο μεταγραφές

Με τον Μίτσελ, πουλάς και τα τσιμέντα!

Τριάδα για φίλημα, άμυνα με ερωτηματικά

Ο Μίτσελ θα γίνει ο επόμενος... Μήτρογλου

Το βάρος της (ευρωπαϊκής) φανέλας του Ολυμπιακού

"Αγνοούνται" από την UEFA τα 16,8 χιλιόμετρα του Μιλιβόγεβιτς

News 24/7

24MEDIA NETWORK