Οι μεταγραφικές... γκέλες θα πονέσουν περισσότερο

Ο Μανόλο Χιμένεθ έστησε την ομάδα του μια χαρά για να πάρει ένα εύκολο "τρίποντο" απέναντι στον Απόλλωνα. Τα γκολ όμως δεν ήρθαν από μία ΑΕΚ αγχωμένη (έκανε όλες τις αλλαγές πριν το 70') που χρειάζεται ενίσχυση για να μην... τρώει πάγκο ο Λάζαρος και να "καθαρίζει" τα ματς όταν δεν θα είναι στα πολύ καλά του ο Λιβάγια. Γράφει ο Μάνος Ναβροζίδης.

Οι μεταγραφικές... γκέλες θα πονέσουν περισσότερο

Ο τίτλος του "πρωταθλητή χειμώνα" είναι ένα... κλισέ για όλους όσους θέλουν να πασπαλίζουν με... χρυσόσκονη την πορεία μίας ομάδας στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος. Κάποιοι τα κοροϊδεύουν κιόλας αυτά και έχουν κατά την ταπεινή μας άποψη απόλυτο δίκιο. Πρωταθλητής είναι αυτός που θα τερματίσει πρώτος τον Μάιο.

Για να τερματίσει όμως η ΑΕΚ πρώτη χρειάζεται ενίσχυση τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Ξεκάθαρα πια και χωρίς την υπόνοια για "γκρίνιες" επειδή δεν ήρθε η νίκη κόντρα στον Απόλλωνα. Η ομάδα του Χιμένεθ δεν έκανε κακό παιχνίδι. Θα μπορούσε να κερδίζει στο πρώτο ημίχρονο 3-0 άνετα, αλλά τα γκολ δεν έμπαιναν. Έλειπε η φρεσκάδα, έλειπε η σιγουριά δύο... μπουκαδόρουν εξτρέμ που θα έδιναν ουσία στα "δώρα" του Λιβάγια.

Ο Κροάτης, όπως είναι λογικό δεν θα είναι πάντα σε θέση να... καθαρίζει τα ματς, ωστόσο είναι απαγορευτικό και στη θεωρητικά κακή μέρα του Λιβάγια, ο αριστερός εξτρέμ (;;;) Λόπες να μην σκοράρει φάτσα κάρτα με την εστία του Απόλλωνα. Εύλογα θα πει κανείς πως αυτή δεν είναι η δουλειά του, τότε όμως γιατί ο Χιμένεθ να τον τοποθετήσει εκεί; Θεωρούμε πως υπάρχει εξήγηση.

Ο ΜΑΝΟΛΟ ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ...

Ο πάγκος στον Λάζαρο και η τοποθέτηση του Έλντερ Λόπες αριστερά και του Μπακασέτα δεξιά ήταν "μήνυμα" του Χιμένεθ. Ο Ισπανός το έχει πει και το δείχνει κιόλας ότι όσοι στοχεύουν πραγματικά στο πρωτάθλημα πρέπει να... τρέξουν για την ενίσχυση του ρόστερ. Για να το λέει ο προπονητής κάτι παραπάνω ξέρει και του οφείλεται σεβασμός.

Και ο Χριστοδουλόπουλος κάπου κάπου έχει δίκιο να "γκρινιάζει" που δεν αρχίζει. Δεν μπορείς να "απαιτήσεις" από έναν ποδοσφαιριστή, τον πρώτο σου σκόρερ, να μπει από τον πάγκο σ' έναν "βαρύ" αγωνιστικό χώρο και να σου κάνει παπάδες.

Επιμένουμε ωστόσο πως αν ο Χιμένεθ το έκανε για να δείξει ότι η ομάδα χρειάζεται... πόδια για να τσουλήσει και στη συνέχεια, καλά έκανε. Γιατί η ΑΕΚ, έτσι όπως την έστησε δεν έπαιξε άσχημα και ήτα εξαιρετικά άτυχη απέναντι σε μία ομάδα που έπαιζε σποραδικά άμυνα.

Πάντως, είναι γεγονός ότι πρέπει να γίνει δουλειά στα στημένα της ΑΕΚ, για να αναφέρουμε και κάτι αγωνιστικό. Δεν γίνεται σε κανένα από τα 13 σου κόρνερ να μην έχεις κάνει υποψία ευκαιρίας.

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ

Ονόματα διαρρέονται συνεχώς από τα γραφεία της ΠΑΕ, σχεδόν καθημερινά... Καιρός είναι πια να βγούμε βεβαίως βεβαίως από το μπλα μπλα και να προχωρήσει το κλαμπ επί της ουσίας. Ειδικά δε όταν τα ονόματα που ακούγονται δεν είναι και τίποτα το ιδιαίτερο από γενικής άποψης. Ελάχιστες συμμετοχές, ελάχιστα γκολ. Θα μου πεις χειμώνας είναι και πόσο τυχερός θα είσαι αν δεν κάνεις "πραγματάκια" να βρεις από τον... ουρανό Βράνιες, Αραούχο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK