Τελικά, μπορεί και σε τρεις διοργανώσεις...

Η ΑΕΚ για πρώτη φορά φέτος πήγε στα... ντους από το ημίχρονο, καθαρίζοντας με άνεση την Ξάνθη πριν μπει σε νέο κύκλο πρωταθληματικών "τελικών". Έπαιξε ως εν δυνάμει πρωταθλήτρια, έβγαλε φρεσκάδα και τώρα φοράει το "κουστούμι" της για να διεκδικήσει ό,τι καλύτερο μπορεί στο Κίεβο. Σχολιάζει ο Μάνος Ναβροζίδης.

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΞΑΝΘΗ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
aek omadiki panigiriki EUROKINISSI

Για πρώτη φορά φέτος η ΑΕΚ κατάφερε να μην φτάσει στα όρια της και να βγάλει το... ζουμί της για να κερδίσει. Σ' ένα σημείο κομβικής σημασίας, μάλιστα, καθώς η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ απέδειξε ότι μπορεί να ανταπεξέλθει και στους τρεις στόχους που διεκδικεί στα μέσα Φλεβάρη.

Οι "κιτρινόμαυροι" σε μία συνέχεια από το δεύτερο, σούπερ ημίχρονο με την Ντιναμό Κιέβου στο ΟΑΚΑ "πάτησαν" την Ξάνθη στο πρώτο σαρανταπεντάλεπτο και πήγαν από νωρίς στα... ντους. Kερδίζοντας περισσότερο χρόνο για να χαλαρώσουν ενόψει του ταξιδιού και της προσπάθειας για πρόκριση στους "16" του Europa League στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας.

Η ουσία της αναμέτρησης με το σύνολο του Ράσταβατς ήταν πως η ΑΕΚ δεν έδειξε καθόλου κουρασμένη. Μπορεί τα γκολ να μην ήρθαν από τα βαριά "όπλα" της επίθεσης και να έκανε χατ-τρικ ο Βράνιες (!), καθαρό μάλιστα από το ημίχρονο, ωστόσο καθ' όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού δεν χαλάρωσε και δεν έπαψε να διεκδικεί το κάτι παραπάνω.

Μπορεί οι "κιτρινόμαυροι" να μην πετύχει κανέναν από τους στόχους που έχει θέσει στο τέλος της σεζόν, ωστόσο σε αντίθεση με τις πρώτες προβλέψεις δείχνει ότι δεν έχει... ταβάνι. Χαρακτηρίστηκε ως ένα σύνολο φθηνών λύσεων, ως ένα σύνολο χωρίς βάθος στον πάγκο. Όμως, διαθέτει έναν άνθρωπο να την καθοδηγεί, τον Μανόλο Χιμένεθ που με τα καλά του και τα κακά του δημιούργησε μία ομάδα με όλη τη σημασία της λέξεως.

Τα... φθηνά συμβόλαια της φετινής ΑΕΚ, λοιπόν, παίζουν... μπάλα. Δεν υπάρχει παίκτης που να κάνει τουρισμό, από τον πρώτο ως τον τελευταίο. Ας πούμε ο Βράνιες που τα... έσπασε, δεσμεύτηκε ότι θα καλμάρει τα προσωπικά του "θέλω" και μέχρι στιγμής το κάνει. Ενδεχομένως να προσπαθεί για τα το επόμενο... αφεντικό του το ερχόμενο καλοκαίρι, η Ένωση όμως αυτό που θέλει να παίρνει απ' αυτόν το έχει και με το παραπάνω μάλιστα μετά τα "επεισόδια".

Από εδώ και πέρα, λοιπόν, αρχίζει ένας νέος κύκλος στην περιπέτεια της φετινής ΑΕΚ, μπαίνει στην τελική ευθεία για το μεγάλο φινάλε για να κάνει το ταμείο της.

Γενικά, ο οργανισμός ΑΕΚ βρίσκεται σε εξαιρετικό φεγγάρι, από το ποδόσφαιρο μέχρι το μπάσκετ, βγάζοντας έναν... μυστήριο ρομαντισμό. Ότι δηλαδή επενδύοντας περισσότερο στο χρόνο, παρά στον πακτωλό χρημάτων, αργείς αλλά δικαιώνεσαι.

News 24/7

24MEDIA NETWORK