Αφήστε τον Γιάννη μακριά από την Εθνική αυτό το καλοκαίρι

Η Εθνική εφόσον κοντρολάρει έξυπνα τα θέλω και τα πρέπει του Γιάννη θα έχει μόνο όφελος μακροπρόθεσμα. Προσώρας, ας αφήσουμε όλοι αυτό το χαρισματικό παιδί να βελτιώσει το ταλέντο του και να ωριμάσει μακριά από τις εθνικές μας σκοτούρες. Γράφει ο Νίκος Γιαννόπουλος.

Αφήστε τον Γιάννη μακριά από την Εθνική αυτό το καλοκαίρι

Στο ρεπορτάζ του Τάσου Μαγουλά που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη το πρωί πληροφορηθήκαμε ότι οι Μιλγουόκι Μπακς δεν πετούν και τη σκούφια τους στην ιδέα να αφήσουν τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να αγωνιστεί με την Εθνική ομάδα στο προσεχές Ευρωμπάσκετ. Πρόκειται για υπέροχα νέα τόσο για τον Έλληνα άσο όσο και για την επίσημη αγαπημένη.

Όχι, δεν τρελαθήκαμε, κάθε άλλο. Αντιλαμβανόμενοι όμως ότι αυτό το ευλογημένο παιδί έχει πολλά πράγματα να δώσει στο μέλλον στην Εθνική ομάδα, σκεφτήκαμε ότι μόνο καλό του θα του κάνει να δουλέψει ένα ολόκληρο καλοκαίρι με το σύλλογό του στο ανταγωνιστικό αμερικανικό περιβάλλον από το κυνηγάει χίμαιρες στο Ευρωμπάσκετ μέσα στο άγχος και στην πίεση.

Η αναγνώριση στο ΝΒΑ

Δόξα το μπασκετικό θεό, ο Γιάννης έφτασε να παίζει κατά μέσο όρο 27 λεπτά στο ΝΒΑ εφέτος. Η ομάδα του, από σάκος του μποξ που ήταν πέρυσι, μετατράπηκε σε ένα σύνολο που αν μην τι άλλο παλεύει τα παιχνίδια και ενίοτε νικά. Ο Αντετοκούνμπο σφυρηλατεί τον μπασκετικό του χαρακτήρα, πλάθει το κορμί του, βελτιώνει τις κινήσεις του και δείχνει έτοιμος, με συνέπεια και σωστή δουλειά, να περάσει στο επόμενο επίπεδο.

Αφήστε τον Γιάννη μακριά από την Εθνική αυτό το καλοκαίρι

Μέχρι να το κάνει, καλό θα είναι η Εθνική να μην μπερδευτεί μέσα στα πόδια του. Το παλικάρι θέλει και το θεωρεί καμάρι του να παίζει στο εθνόσημο αλλά σ΄αυτήν την υπόθεση δεν χωρούν βιασύνες. Υπάρχει εδώ μία χρυσή ευκαιρία να κερδίσουμε έναν σταρ για την επόμενη δεκαετία και δεν υπάρχει κανένας λόγος να μπερδεύουμε τον Γιάννη πριν γίνει αυτό που πραγματικά μπορεί: ένας ηγέτης, τόσο για την ομάδα του όσο και για την Εθνική.

Μπορεί και χωρίς Αντετοκούνμπο για την ώρα

Hεπίσημη αγαπημένη διαθέτει την τεχνογνωσία και το υλικό να τα καταφέρει χωρίς τον Αντεντοκούνμπο στο εφετινό Ευρώμπάσκετ. Γυρίζει στο καθήκον ο Βασίλης Σπανούλης, παιδιά όπως ο Γιάνκοβιτς, ο Παππάς, ο Σλούκας και ο Μάντζαρης ωριμάζουν ακόμα περισσότερο, ο Μαυροκεφαλίδης δείχνει υγιής και μάχιμος ακόμα και ο Φώτσης θα μπορούσε να βοηθήσει μετά από ένα καλοκαίρι ξεκούρασης.

Αφήστε τον Γιάννη μακριά από την Εθνική αυτό το καλοκαίρι
INTIME SPORTS

Με το καλό, αν πάρουμε το εισιτήριο για το προολυμπιακό τουρνουά, ο Αντετοκούνμπο θα μπορούσε να συνδράμει σ΄αυτήν ακριβώς την προσπάθεια έχοντας όμως πλέον στην πλάτη του τρία χρόνια εμπειρίας στο ΝΒΑ και ένα καλοκαίρι γεμάτο δουλειά στην ατομική βελτίωση. Ο Κατσικάρης είναι έξυπνος προπονητής και επειδή γουστάρει να πετύχει μ' αυτήν την ομάδα σίγουρα θα έχει και αυτήν την πιθανότητα στο μυαλό του, να πορευτεί δηλαδή χωρίς τον Γιάννη αλλά και χωρίς κανέναν άλλο ΝΒΑerεφέτος, εξαιρουμένου ίσως του Καλάθη.

Όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή

Πολλές φορές στη ζωή, αναγκάζεσαι να κάνεις ένα βήμα πίσω και να δεις πιο καθαρά και στη συνέχεια να κάνεις, πιο σίγουρα δύο-τρία βήματα σωστά. Η Εθνική, εφόσον κοντρολάρει έξυπνα τα θέλω και τα πρέπει του Γιάννη, θα έχει μόνο όφελος μακροπρόθεσμα. Προσώρας, ας αφήσουμε όλοι αυτό το χαρισματικό παιδί να βελτιώσει το ταλέντο του και να ωριμάσει μακριά από τις...εθνικές μας σκοτούρες. Όταν θα έρθει η ώρα, η αγκαλιά του ταλέντου του θα χωρέσει όλες τις εθνικές μπασκετικές προσδοκίες μας.

News 24/7

24MEDIA NETWORK