Από τη μαύρη τρύπα στην αποθέωση

Ο Νίκος Γιαννόπουλος γράφει για τον Βασίλη Σπανούλη που από τη σκληρή κριτική των 38 λεπτών έφτασε στην αποθέωση των τελευταίων λεπτών και δη μετά το απίστευτο τρίποντο.

Από τη μαύρη τρύπα στην αποθέωση

Στο υποθετικό σενάριο που τούτο εδώ το σημείωμα γραφόταν με θέμα όσα έγιναν στα πρώτα 38 λεπτά του μεγάλου (όπως αποδείχθηκε) ντέρμπι μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, θα διαβάζατε για τη νέα μαύρη τρύπα του Βασίλη Σπανούλη σε παιχνίδι κόντρα στην παλιά του ομάδα.

Επειδή όμως στον αθλητισμό ουδείς δικαιούται να μιλά (αλλά και να γράφει) πριν τραγουδήσει η ...χοντρή, ο Λαρισαίος έγινε ο αδιαμφισβήτητος πρωταγωνιστής του ματς χαρίζοντας τη νίκη ψυχολογίας στον πρωταθλητή Ευρώπης. Ο Σπανούλης είναι ένας από τους ελάχιστους παίκτες στη Γηραιά Ηπειρο που δεν επηρεάζεται από τις καταστάσεις που διαμορφώνονται κατά τη διάρκεια του ματς. Με το πείσμα που τον χαρακτηρίζει, με το αγύριστο κεφάλι του, επιμένει να κυνηγά την τύχη του μέχρι το τέλος και συνήθως δικαιώνεται.

Από τους αγνοούμενους, έγινε MVP

Στο ΣΕΦ την Πέμπτη ήταν ένας από τους...αγνοούμενους του Ολυμπιακού στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Αστοχία, πολλά λάθη, βιαστικές επιλογές χαρακτήρισαν το παιχνίδι του. Κάθε άλλος στη θέση του θα είχε υποστεί ψυχολογικό μπλακ άουτ, όχι αυτός όμως. Πήρε την μπάλα στα χέρια του στις δύο τελευταίες επιθέσεις και με πέντε σερί πόντους άφησε τα προηγούμενα 38 αγωνιστικά λεπτά στο παρελθόν.

Από τη μαύρη τρύπα στην αποθέωση
INTIME SPORTS

Παρά τη νίκη πάντως, ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να κρατήσει πολλά από τον καθαρά αγωνιστικό τομέα. Με τον Περπέρογλου φανερά έτοιμος και με τον Πρίντεζη καθηλωμένο στον πάγκο ο πρωταθλητής Ευρώπης αντιμετώπισε πολλά προβλήματα στις δύο άκρες του παρκέ.

Δεν είχε υπομονή αλλά ούτε και σταθερά σημεία αναφοράς στην επίθεση, αντιμετώπισε μπελάδες στην άμυνα από τον Μαυροκεφαλίδη και τους άλλους ψηλούς του Παναθηναϊκού και έδειξε ευάλωτος σε ότι αν δοκίμαζε ο αντίπαλος. Το γεγονός όμως ότι νίκησε, μετά από τρεις σερί ήττες από τον αιώνιο αντίπαλο, αναμφίβολα πιστώνεται στα θετικά ενόψει της έναρξης των πλέι οφ. Και να φανταστεί κανείς ότι η νίκη ήρθε με ποσοστό 36% (7/19) στις βολές!!!

Εχασε αλλά και κάπου νίκησε ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός έχει καταλάβει ότι για να αποκτήσει τύχη στα πλέι οφ θα πρέπει να φέρει στον αφρό νέους πρωταγωνιστές, να δείξει κάτι διαφορετικό για να μπερδέψει τον όποιο αντίπαλο. Ο Μαυροκεφαλίδης έβαλε το ένδυμα του νέου σ' αυτό το παιχνίδι και χάρισε στον προπονητή του λύσεις που λογικά ούτε ο ίδιος ο Αλβέρτης περίμενε πριν από το τζάμπολ.

Από τη μαύρη τρύπα στην αποθέωση
killbill.jpg INTIME SPORTS

Είναι επιτακτική ανάγκη για τον Κυπελλούχο Ελλάδας να διευρύνει το ροτέισον και τις επιλογές του αν θέλει να κοντράρει στα ίσια ομάδα με μειονέκτημα έδρας, ειδικά αν αυτή είναι η γεμάτη λύσεις σε όλες τις θέσεις Ρεάλ. Την ίδια ώρα όμως ο Αλβέρτης ξέρει καλά ότι για να αντέξει στον ανταγωνισμό η ομάδα του θα πρέπει να πάρει πράγματα από τον Διαμαντίδη. Σ' αυτό το παιχνίδι ο αρχηγός φάνηκε αργός και βαρύς, προβλέψιμος ίσως, γι' αυτό και τελείωσε τον αγώνα με 5 λάθη, μόλις 2 πόντους (από βολές) και 4 ασίστ. Με τέτοιο 3d, πολύ απλά ο Παναθηναϊκός δεν έχει τύχη με όποιον και αν παίξει.

Διαβάστε ακόμη

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 68-65

News 24/7

24MEDIA NETWORK