Αυτοί θα σπάσουν το απόστημα;

Μετά την... οπερέτα με τις θλιβερά αστείες ανακοινώσεις την Τετάρτη μεταξύ Ξάνθης και Παναθηναϊκού ο Νίκος Γιαννόπουλος αναρωτιέται για το αν πραγματικά θα σπάσει και από ποιους το απόστημα στο σώμα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Αυτοί θα σπάσουν το απόστημα;

Πιστέψτε μας, δεν επιθυμούμε σε καμία περίπτωση να διακόψουμε το μακάριο ύπνο των περισσότερων ομάδων της Superleague. Να υπενθυμίσουμε μόνο ότι ακόμα ένα μέλος του συνεταιρισμού, μετά τη Νίκη Βόλου, ετοιμάζεται να μας ...αφήσει. Λεπτομέρειες, θα αναρωτηθούν οι φίλοι μας στην οδό Αστροναυτών, εμείς να είμαστε καλά και για τους άλλους...

Τη βιώσαμε άλλωστε χρόνια τώρα αυτή τη λογική. Τη βιώσαμε και την Τετάρτη στο περιθώριο του αγώνα της Ξάνθης με τον Παναθηναϊκό. Δύο ομάδων που -υποτίθεται- βρίσκονται στο μπλοκ αυτών που θέλουν πάση θυσία να σπάσουν το απόστημα του κατατρώει τις σάρκες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αρκούσε μία-να το διατυπώσουμε κομψά- μη ψύχραιμη τοποθέτηση του Γιάννη Αναστασίου ο οποίος μετά το θετικό αποτέλεσμα που απέσπασε η ομάδα τιου ξέσπασε κατά του αντιπάλου αλλά και του διαιτητή.

Το υβρεολόγιο που ακολούθησε ήρθε να πιστοποιήσει την άποψη των απαισιόδοξων που πιστεύουν ότι για το ελληνικό ποδόσφαιρο η ελπίδα έχει ήδη γκρεμοτσακιστεί σε κάποιο φουρτουνιασμένο πέλαγος. Ο,τι είναι ανώφελο να περιμένεις από ένα μολυσμένο, κατά γενική ομολογία χώρο, να προχωρήσει σε αυτοκάθαρση.

Οσοι τον τελευταίο καιρό κουμπώνονται όταν ακούν για τις περιβόητες συμμαχίες των τριών (Παναθηναϊκού, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ) χθες μάλλον θα πρέπει να χαμογέλασαν κρυφά και μάλλον ειρωνικά. Φιλίες μεταξύ λύκων ευδοκιμούν; Και πολύ περισσότερο υπάρχουν γερά θεμέλια για να στηριχθεί μία φιλία, ή έστω μία συμμαχία στο ελληνικό ποδόσφαιρο στο οποίο βασιλεύει πάντα η αποθέωση του προσωπικού συμφέροντος; Οχι βέβαια.

Τα θέλει ο οργανισμός σας...

Παναθηναϊκός και Ξάνθη ήταν δύο από τις τρεις ομάδες που ψήφισαν τις προάλλες... δαγκωτό για να αποβληθεί άμεσα και με συνοπτικές διαδικασίες από τη Superleague ο ΟΦΗ. Δεν ήθελαν καν να δοθεί μία ελάχιστη διορία στους Κρητικούς για να σώσουν ότι μπορούσε να σωθεί. Θάνατος ακαριαίος ήταν η θέλησή τους. Και τώρα μερικές ημέρες μετά οι πρώην σύμμαχοι έβγαλαν τα σπαθιά τους (ή μάλλον τα πληκτρολόγιά τους) και άρχισαν τον πόλεμο ανακοινώσεων.

Εκτός από το καθ' αυτό γεγονός του χαρτοπολέμου, ενοχλεί και το ύφος. Μα τόσο χαμηλό το επίπεδο πια; Ούτε εκθέσεις μέτριων μαθητών του δημοτικού δεν θυμίζουν οι ανακοινώσεις (που συνήθως μεταβιβάζονται από τον πρόεδρο/μεγαλομέτοχο στον εκάστοτε διευθυντή επικοινωνίας). Ειρωνείες, εξυπνακισμοί, κουτσαβακισμοί του λόγου, ανθραγαθήματα του πληκτρολογίου, δηλαδή της πλάκας πράγματα (όλα αυτά βέβαια βαραίνουν κυρίως την Ξάνθη σε ότι αφορά τα χθεσινά). Στα οποία κανονικά και τα μέσα δεν θα έπρεπε να αφιερώνουν τίποτα περισσότερο από μία απλή αναφορά.

Ελα όμως που η ίντριγκα αυτού του χαμηλού επιπέδου που θα έκανε κακόφημα στέκια της δεκαετίας του 50 και του 60 να κοκκίνιζαν από ντροπή πουλάνε. Ναι, αγαπητοί αναγνώστες, εσείς τα επιβραβεύετε. Με τα κλικ σας, την ακρόαση, την τηλεθέασή σας. Γι' αυτό και οι περισσότεροι από εσάς είστε μάλλον συνένοχοι (για μας, τους δημοσιογράφους δεν γεννάται καν ζήτημα, σαφώς και είμαστε, όχι όλοι βέβαια), κατά το κοινώς λεγόμενο τα ζητάει ο οργανισμός σας. Ο εθισμός στο χαβαλέ βέβαια αυτά τα παρεπόμενα έχει. Προσέχετε μόνο μην προσέλθετε με την ίδια... χαλαρή διάθεση και στα εκλογικά κέντρα την Κυριακή.

Διαβάστε ακόμη

"Γραφικέ Αναστασίου!"

Αναστασίου: "Δεν παίζει μαζί μας φιλικά η Ξάνθη"

"Γραφική ομάδα η Ξάνθη"

News 24/7

24MEDIA NETWORK