Ένας... Θεός για τα εκτός έδρας!

Ο Νίκος Γιαννόπουλος σχολιάζει το παρολίγον πατατράκ του Παναθηναϊκού στην Κωνσταντινούπολη από τη Γαλατασαράι.

Ένας... Θεός για τα εκτός έδρας!

Τα καλά νέα για τον Παναθηναϊκό στο παιχνίδι με τη Γαλατασαράι εξαντλούνται στο τελικό αποτέλεσμα. Οι "πράσινοι" νίκησαν και εξακολουθούν να κρατούν την τύχη στα χέρια τους σε ότι αφορά την υπόθεση πρόκριση στα πλέι οφ.

Από εκεί και πέρα όμως, τόσο ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς όσο και οι παίκτες του χρωστούν εξηγήσεις για μία σειρά από λόγους.

Πως είναι δυνατόν από μία αδιάφορη ομάδα με επτά ενεργούς παίκτες να δέχθηκαν 84 πόντους;

Βάσει ποιας λογικής δεν επιδίωκαν τις επαφές και εκτέλεσαν μόλις 7 βολές σε όλο το ματς;

Πως επέτρεψαν στη Γαλατασαράι να μοιράσει 20 ολόκληρες ασίστ;

Και πάνω από όλα, πως κατάφεραν να μετατρέψουν σε ντέρμπι ένα παιχνίδι που στο 37' ήταν στους 11 πόντους (70-81);

Η απάντησε σε όλες αυτές τις ερωτήσεις κρύβεται, κατά την ταπεινή μας άποψη, στο γεγονός ότι ο Ιβάνοβιτς δεν κατόρθωσε να πείσει τους παίκτες του ότι το παιχνίδι είναι σοβαρό και ότι για να κερδηθεί χρειάζεται κόπος.

Οι δε παίκτες από τη δική τους πλευρά, οι περισσότεροι έμπειροι και μπαρουτοκαπνισμένοι δεν έπρεπε καν να περιμένουν τις νουθεσίες του προπονητή τους για να μην υποτιμήσουν τον αντίπαλο.

Ζητείται σοβαρότητα

Οπως και να έχει πάντως, αποδείχθηκε για μία ακόμη φορά ότι ο Παναθηναϊκός μακριά από το ΟΑΚΑ δεν έχει την ίδια φλόγα, την ίδια αγωνιστικότητα, το ίδιο πάθος. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι ψηλοί. Αφησαν τον Γιανγκ να πετύχει 24 πόντους και να μαζέψει 9 ριμπάουντ σε μία εμφάνιση που περισσότερο θύμισε ψηλό του ΝΒΑ παρά της Ευρωλίγκας.

Προφανώς τα κακώς κείμενα θα πρέπει να εκλείψουν διότι η Αλμπα έρχεται την άλλη εβδομάδα για να διεκδικήσει την πρόκριση στο ΟΑΚΑ έχοντας ένα κοινό χαρακτηριστικό με τη Γαλατά. Το άγχος δεν θα την διακρίνει. Αντίθετα, ο Παναθηναϊκός θα καίγεται γιατί, κακά τα ψέμματα, ένας αποκλεισμός από τα πλέι οφ θα συνιστά αποτυχία εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα.

Ο...Θεός του ΟΑΚΑ πάντως αναμένεται να εμφανιστεί και την επόμενη εβδομάδα για να ωθήσει τους πρωταθλητές στη νίκη. Ζητείται...θεότητα όμως και για τους εκτός Ελλάδας αγώνες.

Διαβάστε ακόμη

Γαλατασαράι-Παναθηναϊκός 84-86

Τ. Μαγουλάς: Επιστροφή με το λεωφορείο

News 24/7

24MEDIA NETWORK