Φύσσας-Βόκολος: Job well done

Ο Νίκος Γιαννόπουλος αποδίδει τα εύσημα στο δίδυμο των Λεωνίδια Βόκολου και Τάκη Φύσσα για τα μέχρι στιγμής μεταγραφικά τους πεπραγμένα στον Παναθηναϊκός. Η πρώτη μάχη κερδήθηκε, μένει να δούμε και την έκβαση των υπολοίπων.

Φύσσας-Βόκολος: Job well done

Mετά από την άκομψη απομάκρυνση του Νίκου Νταμπίζα από τον Παναθηναϊκό, η αλήθεια είναι ότι υπήρχε ένα μούδιασμα στον κόσμο της ομάδας. Ο Μακεδόνας τεχνικός διευθυντής είχε κάνει έξοχη δουλειά στις μεταγραφικές υποθέσεις του συλλόγου έχοντας μάλιστα να διαχειριστεί ένα πολύ σφιχτό μπάτζετ.

Ο Τάκης Φύσσας, και εν συνεχεία ο Λεωνίδας Βόκολος, που κλήθηκαν να τον αντικαταστήσουν διέθεταν μόνο την εμπειρία της Εθνικής ομάδας. Της ανακάλυψης ταλέντων για τις "μικρές" Εθνικές, της λειτουργίας της πρώτης ομάδας, τα ταξίδια, τα ξενοδοχεία, κυρίως διαδικαστικά πράγματα δηλαδή.

Ο γράφων διατηρούσε ζωηρές επιφυλάξεις. Αυτό που χρειαζόταν ο Παναθηναϊκός ήταν εμπειρία, απόλυτη γνώση των συνθηκών και μεγάλη ευστοχία στις επιλογές καθ' ότι η ΠΑΕ, στο πλαίσιο της οικονομικής εξυγίανσης, δεν έχει την πολυτέλεια να ξοδεύει χρήματα στο βρόντο.

Οι "Κασσάνδρες" όμως (συμπεριλαμβανομένης και της αφεντιάς που έγραψε αυτό το σημείωμα) διαψεύστηκαν. Και μάλιστα με τρόπο εμφατικό αλλά και... ευρωπαϊκό. Ο Παναθηναϊκός λειτούργησε σχεδόν αψεγάδιαστα, κυρίως από τον Ιανουάριο και μετά, για να παράξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Νίκησαν και τα capital controls

Δεν τους το είχαμε, για να το διατυπώσουμε με τη γλώσσα της πιάτσας. Και όμως οι Βόκολος και Φύσσας έκαναν 6 μεταγραφές μέχρι τις αρχές του Ιούλη, σε θέσεις που ο Παναθηναϊκός "πονούσε", χωρίς πολλές φανφάρες, αν εξαιρέσει βέβαια κανείς αυτή του Εσιέν που από τη φύση της θα δημιουργούσε επικοινωνιακό πάταγο.

Φύσσας-Βόκολος: Job well done

Ο Καλτσάς κλείστηκε πάρα πολύ νωρίς. Η ανακοίνωση για τον Λουντ ήρθε επίσης πολύ νωρίς χωρίς πιο πριν να πάρει χαμπάρι ο Τύπος. Η συμφωνία με τον Βέμερ εξέπληξε ευχάριστα. Με τον Σάντσεθ, δε, έγινε μία υπέρβαση διότι λόγω και των capital controls, ο Ισπανός είχε ενδοιασμούς για να μπει στο αεροπλάνο, να έρθει στην Ελλάδα και να εργαστεί στη χώρα μας.

Όλα αυτά έγιναν χωρίς να σηκωθεί πολλή σκόνη. Ακόμα και όταν παρουσιάστηκε η εμπλοκή στο θέμα του Σάντσεθ, στον Παναθηναϊκό αντέδρασαν ψύχραιμα αλλά και άμεσα. Ταξίδεψαν στην Ισπανία, ανέλυσαν την κατάσταση στον παίκτη, τον έπεισαν και η δουλειά τελείωσε. Καθαρές και γρήγορες λύσεις.

Μονοπάτι προς την επιτυχία

Πλέον, από τις αρχές της προετοιμασίας, ο Αναστασίου έχει στα χέρια του όλα εκείνα τα απαραίτητα για να δημιουργήσει μία ομάδα ανταγωνιστική που σαφώς είναι σε θέση να κάνει καλύτερα πράγματα σε σχέση με πέρυσι.

Το αν οι παίκτες που ήρθαν, αποδώσουν και δικαιώσουν τις προσδοκίες, προφανώς και είναι μία διαφορετική συζήτηση που έτσι και αλλιώς εξαρτάται από πολλούς -και εξωγενείς μεταξύ αυτών-παράγοντες. Η προσπάθεια, όμως, η σωστή προσπάθεια για την ενίσχυση και τη θωράκιση του ποδοσφαιρικού τμήματος έγινε και αυτό ουδείς λογικός και καλόπιστος μπορεί να το αρνηθεί.

Οι προηγούμενες αποδόσεις βέβαια δεν διασφαλίζουν τις μελλοντικές, ακόμα και στις μεταγραφές αλλά και στον τρόπο που ενεργούν οι υπεύθυνοι γι' αυτές. Ωστόσο στον Παναθηναϊκό βαδίζουν σε μονοπάτι που μπορεί να καταλήξει σε επιτυχία.

News 24/7

24MEDIA NETWORK