Γολγοθάς για Παναθηναϊκό και Ιβάνοβιτς

Ο Νίκος Γιαννόπουλος γράφει για τον αγωνιστικό... Γολγοθά του Παναθηναϊκού που θα πρέπει να παλέψει σκληρά για την πρόκρισή στην επόμενη φάση.

Γολγοθάς για Παναθηναϊκό και Ιβάνοβιτς
INTIME SPORTS

H πρώτη ανάγνωση του ομίλου του Παναθηναϊκού φέρνει ένα σφίξιμο στην καρδιά, ίσως και ένα ελαφρύ ανασήκωμα του φρυδιού. Η δεύτερη, πιο λεπτομερής, ανάλυση προκαλεί ακόμα και πολύ δυσάρεστες σκέψεις, για παράδειγμα τη σκέψη ότι ο πρωταθλητής Ελλάδας θα πρέπει να παλέψει σκληρά για την πρόκρισή του στην επόμενη φάση.

Η διαπίστωση δεν έχει να κάνει τόσο με την ισχύ των αντιπάλων (που είναι, έτσι και αλλιώς, μεγάλη) όσο με τον ίδιο τον Παναθηναϊκό που βρίσκεται σε φάση ανασύνθεσης, επανασχεδιασμού και αλλαγής φιλοσοφίας.

Το πράγμα είναι απλό. Οι πράσινοι συγκροτούν το μοναδικό σύνολο του ομίλου που θα πορευτεί τη νέα σεζόν με νέο προπονητή και εντελώς νέο ρόστερ. Η Μπαρτσελόνα δεν είχε κανένα λόγο να αλλάξει τον Τσάβι Πασκουάλ, η Φενέρμπαχτσε έχει επενδύσει πολλά από πέρυσι στον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, το Μιλάνο έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στο Λούκα Μπάνκι και η Μπάγερν έχει παραδώσει καιρό τώρα τα κλειδιά στον Σβέτισλαβ Πέσιτς.

Απ' αυτό και μόνο το στοιχείο συμπεραίνει κανείς ότι ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς και η ομάδα του έχουν να ανέβουν ένα πραγματικό αγωνιστικό Γολγοθά και οφείλουν από την αρχή της σεζόν να κολυμπήσουν σε πολύ βαθιά νερά έχοντας από πάνω τους τη δαμόκλειο σπάθη του πιθανού αποκλεισμού. Δεν πρόκειται για υπερβολές αλλά για την ωμή πραγματικότητα έτσι όπως τη διαμόρφωσε η κληρωτίδα της Βαρκελώνης.

Τρεχάτε ποδαράκια μου!

Πως τώρα θα προσεγγίσει ο Ιβάνοβιτς αυτήν την πρόκληση; Με τον τρόπο που γνωρίζει καλά. Σηκωμένα μανίκια από την πρώτη ημέρα της προετοιμασίας, προπονήσεις στο κόκκινο μέχρι τελικής πτώσεως, άμυνα που θα σκοτώνει και επίθεση που θα τρέχει. Μόνο που εφέτος όλα αυτά ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να τα έχει με το καλημέρα αν όχι στον απόλυτο βαθμό, σ' ένα πολύ σημαντικό μέρος τους.

Δεν υπάρχει, κοινώς, περιθώριο για προσαρμογή, διάστημα για να δοκιμαστούν πράγματα σε επίσημο ματς με στόχο να περάσει ο Παναθηναϊκός στη φιλοσοφία που επιθυμεί ο προπονητής του ομαλά. Ολα θα πρέπει να γίνουν γρήγορα και κάτω από καθεστώς πίεσης έτσι ώστε η ομάδα να μην βρεθεί προ οδυνηρών εκπλήξεων στο πρώτο, κιόλας, μέρος της σεζόν. Κοντολογίς: Τρεχάτε ποδαράκια μου!

News 24/7

24MEDIA NETWORK