Περιμένοντας ένα γκολ από τον Ιβάν

Μετά το πολύ δύσκολο διπλό του ΠΑΟΚ επί του Λεβαδειακού έγινε περισσότερο από ποτέ φανερή η ανάγκη να....παίξει μπάλα για λογαριασμό του Δικέφαλου του Βορρά ο Ιβάν Σαββίδης. Ο Νίκος Γιαννόπουλος υπογραμμίζει τη σημασία του ρόλου του ομογενή επιχειρηματία στη μάχη πρωταθλητισμού του ΠΑΟΚ.

Περιμένοντας ένα γκολ από τον Ιβάν

Η σιωπή με την οποία αντιμετωπίζουν στον ΠΑΟΚ κάθε τι που συμβαίνει στην ομάδα κατά τη φετινή σεζόν έχει φτάσει πλέον στα όρια του εκνευριστικού ακόμα και γι' αυτούς που δεν υποστηρίζουν το Δικέφαλο του Βορρά.

Θα έλεγε κανείς ότι το ποδοσφαιρικό τμήμα επιχειρεί να ανέβει το Γολγοθά με το σταυρό του πρωταθλητισμού στην πλάτη ξέροντας ότι στο τέλος δεν θα έρθει η λύτρωση αλλά μονάχα η σταύρωση χωρίς κάποια άλλη παρέμβαση.

Και κάπου εδώ μπαίνει το ερώτημα, τι ακριβώς περιμένει ο Ιβάν Σαββίδης, ως ιδιοκτήτης της ομάδας, για να βάλει τη σφραγίδα του στο εφετινό έργο του ΠΑΟΚ; Για να μην παρεξηγηθούμε, ο ομογενής επιχειρηματίας είναι προσώρας κύριος στις υποχρεώσεις του, φροντίζει για την απρόσκοπτη λειτουργία της ομάδας σ΄όλα τα επίπεδα αλλά, μέχρι στιγμής, δείχνει να αποφεύγει να ρίξει τον εαυτό του στη φωτιά της μάχης του τίτλου.

Πρόκειται φυσικά για τακτική και για συγκεκριμένη στρατηγική επιλογή η οποία όμως ότι είχε να δώσει στην ομάδα και το ποδοσφαιρικό τμήμα γενικότερα μάλλον το έδωσε. Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται πλέον από το διοικητικό ηγέτη του να βγει μπροστά και να πάρει πάνω το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί για την εφετινή πορεία προς το όνειρο της κατάκτησης του πρωταθλήματος μετά από 30 ολόκληρα χρόνια.

Χρήμα και ψυχολογική ώθηση

Ο Σαββίδης καλείται να προσφέρει αφενός χρήμα έτσι ώστε να έρθουν παίκτες ποιότητας τον Ιανουάριο και αφετέρου ψυχολογική ώθηση με τη φυσική ή όχι παρουσία του για να νιώσουν οι ποδοσφαιριστές προστατευμένοι και ο προπονητής σίγουρος ότι η ΠΑΕ είναι μια γροθιά.

Διαφορετικά ότι χτίζει με κόπο και πολλή ιδρώτα όλους αυτούς τους τελευταίους μήνες ο ποδοσφαιρικός οργανισμό του ΠΑΟΚ θα καταρρεύσει σαν χάρτινος πύργος είτε από καθαρά αγωνιστική αδυναμία είτε από κάποιον εξωαγωνιστικό καμικάζι που θα θελήσει- άγνωστο για ποιο λόγο- να παίξει το ρόλο του μπουρλοτιέρη και να βάλει φωτιά στα θεμέλια της προσπάθειας.

Η σεζόν δεν μπορεί να βγει με άλλον τρόπο και είναι κάτι που το έχουμε επισημάνει πολλές φορές από εδώ. Το θετικό για τον ΠΑΟΚ είναι ότι το έχουν συνειδητοποιήσει άπαντες στη Θεσσαλονίκη, ακόμα και οι φανατικοί της ομάδας που προφανώς ζουν και αναπνέουν να πανηγυρίσουν κάτω από το Λευκό Πύργο την κατάκτηση του τίτλου.

Θα μας επιτρέψετε και μία πρόβλεψη για το τέλος: Ο ΠΑΟΚ, πιθανότατα, δεν θα τα καταφέρει, χωρίς να έχουν την ευθύνη γι' αυτό αποκλειστικά ο προπονητής και οι ποδοσφαιριστές. Κοντολογίς, Ιβάν, η μπάλα είναι στα δικά σου πόδια. Θα σκοράρεις;

Διαβάστε ακόμη:

Λεβαδειακός-ΠΑΟΚ 1-2

Πιάστηκαν στα χέρια Μάντζιος-Τζαβέλλας

Φραστικό επεισόδιο Αναστασιάδη-Παπαδόπουλου

Το "εγώ τους γ@@@" του Τζαβέλλα

News 24/7

24MEDIA NETWORK