Ιστορίες αποπνικτικής αντικανονικότητας...

Tο εκρηκτικό ντέρμπι του Γεώργιος Καραϊσκάκης κράτησε... τρία ημίχρονα και έδωσε πολύτιμη τροφή για σκέψη. Η απούσα από τα ελληνικά ποδοσφαιρικά πράγματα κανονικότητα, ο γίγας δημοσιογράφος που έκανε επίδειξη μαγκιάς και ο Ολυμπιακός που δεν απειλείται ουσιαστικά από κανέναν. Γράφει ο Νίκος Γιαννόπουλος.

Ιστορίες αποπνικτικής αντικανονικότητας...

Λυπηρό. Να διαπιστώνεις ξανά και ξανά ότι από τη χώρα στην οποία ζεις απουσιάζει κάθε είδους κανονικότητα. Για την ακρίβεια η κανονικότητα, όταν υφίσταται, ξενίζει και αντιμετωπίζεται ως... αντικανονικότητα.

Κυριακή βράδυ στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης”. Το ντέρμπι μεταξύ του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ διακόπτεται τρεις φορές λόγω ανάμματος καπνογόνων, που δημιουργούν αποπνικτική ατμόσφαιρα και όμως, το γεγονός δεν κάνει εντύπωση σχεδόν σε κανέναν. Ενα κραυγαλέο φαινόμενο αθλητικής αντικανονικότητας περνάει απαρατήρητο ακόμα και από τον ίδιο το διαιτητή ο οποίος, υποτίθεται, ότι βρίσκεται στο γήπεδο για να εφαρμόζει τον κανονισμό. Μία, δύο, τρεις διακοπές, περίπου 50 λεπτά συνολική καθυστέρηση αλλά εδώ είναι η Ελλάδα και όλα γίνονται.

Σάββατο μεσημέρι στο “Μεστάγια” της Βαλένθια. Ο Μέσι κάνει το σκορ 3-2 υπέρ της Μπαρτσελόνα με πέναλτι στο 90' και στους πανηγυρισμούς κάποιος σημαδεύει με μπουκάλι τον Νεϊμάρ ο οποίος πέφτει στο έδαφος. Φαινόμενο αντικανονικότητας, που έχει την αντιμετωπίσει που του αξίζει. Ο Τύπος φωτίζει άμεσα όλες τις πλευρές του γεγονότος αλλά πριν από αυτό η Βαλένθια έχει φροντίσει να ξεκαθαρίσει μέσω twitter ότι θα κάνει ότι περνάει από το χέρι της για να βρεθεί ο ένοχος. Και το εννοεί.

ΑΙΩΝΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ

Στη βαλκανική Ελλάδα που δεν λέει να ξεφύγει από τη... βαλκανική μοίρα της, τα πάντα πλέον μπορούν να γίνουν αποδεκτά σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό. Ειδικά στο ποδόσφαιρο τα έχουμε δει όλα στην κυριολεξία του πράγματος. Εθισμένοι τόσο βαθιά και τόσο πολύ στη βία, το σκηνικό των καπνογόνων είναι μία ακόμη ημέρα στη δουλειά για όλους. Τους φιλάθλους, τους φανατικούς οργανωμένους, τους παίκτες, τους προπονητές και φυσικά τους δημοσιογράφους. Ω κόσμε, υπάρχουν και οι δημοσιογράφοι. Οπως αυτός που είπε στον Βλάνταν Ιβιτς ότι θα έπρεπε να ντρέπεται επειδή έχει φάει ψωμί στην Ελλάδα. Τι μας λες συνάδελφε; Ωστε έτσι ε; Ο ξένος που δουλεύει στη χώρα δεν έχει δικαίωμα στην άποψη επειδή “τρώει ψωμί”. Προφανώς οι κρίνοντες (τρομάρα τους) δεν ανέχονται να είναι και κρινόμενοι.

Υπήρχε και ο Αρετόπουλος στο παιχνίδι. Ο ρέφερι που κακά τα ψέμματα δεν είδε με τα ίδια μέτρα και τα ίδια σταθμά τις δύο ομάδες. Κάνοντας γαργάρα τουλάχιστον μία κόκκινη κάρτα όσο το σκορ ήταν στο 1-1 όπως και να το κάνουμε μία μεροληψία την έδειξε. Ισως αυτή να μην έπαιξε κυρίαρχο ρόλο στη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος, από την άλλη όμως το γυμνασμένο στην καχυποψία μυαλό σκέφτεται ότι ο Λούκα Μιλιβόγεβιτς θα μπορούσε να μην βρίσκεται στο γήπεδο για να σκοράρει το 2-1 αν ο Αρετόπουλος....κτλ, κτλ, κτλ.

ΕΝΑΝ ΦΟΡ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ!

Ξέρετε, όλη αυτή η σκόνη που σηκώθηκε (δικαίως) για τις συνθήκες και τη διαιτησία είναι πολύ βολική για τους ανθρώπους που αποφάσισαν και υλοποίησαν το καλοκαίρι το μεταγραφικό σχεδιασμό του ΠΑΟΚ. Ολα καλά τα έκαναν τα καρντάσια, μόνο που ξέχασαν να αγοράσουν και ένα φορ της προκοπής για να μπορεί να κάνει τις ευκαιρίες γκολ.

Ο Κλάους, σύμφωνοι, είναι εκεί, το παλεύει, σκοράρει ενίοτε αλλά δεν είναι, όπως και να το κάνουμε, ο φορ κλάσης που χρειάζεται ο ΠΑΟΚ για να κάνει πρωταθλητισμό. Μ' ένα γκολ ανά δεκαέξι τελικές προσπάθειες, ο Δικέφαλος έχει μείνει ήδη 7 βαθμούς πίσω στη διεκδίκηση του τίτλου. Και έχουν παιχθεί μόλις οι έξι από τις τριάντα αγωνιστικές του μαραθωνίου. Σε οποιαδήποτε άλλη, κανονική (ποδοσφαιρικά) χώρα μια διαφορά επτά βαθμών δεν αποτελεί πρόβλημα. Στην Ελλάδα φαντάζει πολύ δύσκολο να ανατραπεί έστω και αν απομένει να διεξαχθούν ακόμα τα 3/4 του πρωταθλήματος.

Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΚΑΤΟΧΟΣ ΤΟΥ KNOW HOW

Ο Ολυμπιακός τελείωσε μία ακόμη σημαντική δουλειά. Με πάθος και αυταπάρνηση από τους παίκτες του που δεν έπαψαν να ψάχνουν το γκολ της νίκης. Με λάθη από τον προπονητή του (η ομάδα του Πειραιά απλώς δεν αμύνεται, εκθέτοντας το κεντρικό αμυντικό δίδυμο και τον τερματοφύλακα) αλλά και μία ποιότητα ρόστερ που για τα ελληνικά δεδομένα ξεχειλίζει. Τι να λέμε τώρα, ο Καρντόσο, ο φορ των δύο εκατομμυρίων, ουσιαστικά στα χασομέρια μπήκε και αμέσως η αντίπαλη άμυνα τον ένιωσε για τα καλά.

Αν οι Πειραιώτες υποτάξουν και τον Παναθηναϊκό σε δύο εβδομάδες (χωρίς, εν τω μεταξύ, να έχουν υποστεί απώλεια στο Περιστέρι) τότε το πρωτάθλημα θα κριθεί με το καλημέρα για μία ακόμη σεζόν. Πρόωρο συμπέρασμα; Μάλλον όχι. Για τον Ολυμπιακό μιλάμε, τον απόλυτο και μοναδικό κάτοχο του know how στην κατάκτηση των τίτλων στην Ελλάδα. Οι άλλοι ούτε το...know διαθέτουν ούτε μπορούν να αναρωτηθούν how στα σοβαρά. Ο Ολυμπιακός, που έπεσε στο καναβάτσο το καλοκαίρι όταν όλοι έλεγαν ότι πλησιάζει το τέλος εποχής, αναγεννήθηκε.

Η αλήθεια είναι ότι μόνο ο Παναθηναϊκός μπορεί να τον απειλήσει. Με πολλούς αστερίσκους και πολλά αν βεβαίως. Το πρώτο από αυτά θα μπει απόψε στο γήπεδο της Βέροια. Αν περάσουν οι πράσινοι και δεν υποστούν άλλη απώλεια μέχρι να κατέβουν στο Φάληρο μπορούν να ελπίζουν βάσιμα ότι τουλάχιστον θα κολλήσουν σαν βδέλλα στο μεγάλο τους αντίπαλο. Αν...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Οι μεν μπάλα, οι δε διαιτησία
Μάλλον έχει δίκιο ο Ιβιτς, ε;
Βαριά η φανέλα του Ολυμπιακού, βαρίδια στους παίκτες του Ίβιτς!
Ο ηγέτης Λούκα διόρθωσε τα λάθη του Μπέντο

News 24/7

24MEDIA NETWORK