Καλά σας έκανε!

Ο υπουργικός βούρδουλας στο θεμα των μετακινήσεων ήταν, εδώ που είχαν φτάσει τα πράγματα, απαραίτητος. Οι αυτοαποκαλούμενοι μεγάλοι του ελληνικού ποδοσφαίρου ούτε μυαλό βάζουν ούτε να αλλάξουν θέλουν. Η Πολιτεία, δε, ας πράξει τα δέοντα και για τον τελικό του Κυπέλλου.

Κοινή συνεδρίαση των επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Μορφωτικών Υποθέσεων με θέμα "Ευρωπαϊκές Πολιτικές για την άθληση και την ηθική/δεοντολογία στον αθλητισμό. Η συμβολή της Ελλάδας και το πλαίσιο ανάληψης δράσεων" ,ενημέρωση από τον υφυπουργό αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη,Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017 (EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)
vasiliadis EUROKINISSI

Για μία ακόμη φορά οι ομάδες που θέλουν να αυτοαποκαλούνται μεγάλες στη χώρα έδωσαν στον κόσμο να καταλάβει ότι μόνο με τον υπουργικό βούρδουλα συνετίζονται.

Η απαγόρευση των μετακινήσεων για τους big-4 μέχρι το τέλος του εφετινού πρωταθλήματος είναι ακριβώς αυτό: βούρδουλας. Που όμως εδώ που έφτασαν τα πράγματα ήταν κάτι παραπάνω από αναγκαίος.

Είναι αλήθεια ότι ο Γιώργος Βασιλειάδης είχε κάνει αρκετή υπομονή μέχρι τώρα. Έδωσε ευκαιρίες να λειτουργήσει το υπάρχουν νομικό και θεσμικό πλαίσιο, έδωσε επίσης και κάποια συγχωροχάρτια για να μην ωθήσει την κατάσταση στα άκρα με το καλημέρα.

Το αποτέλεσμα; Κάποιοι τον πήραν πολύ ψηλά τον αμανέ (κυρίως ο ΠΑΟΚ, λιγότερο η ΑΕΚ), αγνόησαν την κοινή λογική και επιχείρησαν να επιβάλλουν το δικό τους νόμο με την μαγκιά του πλήθους. Η απάντηση που πήραν από την πολιτεία, ως προς αυτό το κομμάτι, ήταν η δέουσα.

Θα έλεγε κανείς επίσης ότι ο Βασιλειάδης άργησε κιόλας. Μέτα τα όσα θλιβερά συνέβησαν πέρυσι στο Βόλο και με τα επικοινωνιακά επιτελεία των ΠΑΕ να δίνουν από νωρίς εφέτος μάχες χαρακωμάτων σε κάθε επίπεδο και με κάθε ευκαιρία (γκώσαμε, πια, με τις τοποθετήσεις των υπευθύνων επικοινωνίας στο facebook κάθε τρεις και λίγο) ο υπουργός έκανε αυτό που έκανε παλιά ο δάσκαλος με τα απείθαρχα παιδιά. Τα έπιασε από τ' αυτί.

Δεν λέμε, απαρχαιωμένη πλέον αυτή η εκπαιδευτική μέθοδος αλλά τι να κάνουμε όταν τα... παιδιά δεν βάζουν μυαλό; Όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος έλεγαν οι πιο παλιοί και αυτό ακριβώς έγινε.

Θα ήταν βέβαια σοκαριστικά γελοίο αν χύσουμε τώρα κροκοδείλια δάκρυα για το γεγονός του αποκλεισμού των φιλοξενούμενων οπαδών ο οποίος δεν ταιριάζει με την υφή του σπορ αλλά ούτε προάγει την αθλητική κουλτούρα στη χώρα μας μπλα μπλα μπλα. Κουραφέξαλα αυτά για την ψωροκώσταινα. Οι ορδές των οργανωμένων, που σε πρώτη ευκαιρία, καίνε και ρημάζουν ότι βρουν, δεν είναι φίλαθλοι και το άθλημα που παίζεται στην Ελλάδα δεν είναι ακριβώς ποδόσφαιρο αλλά μέσω για την επιβολή στο πολιτικό και επιχειρηματικό γίγνεσθαι.

Μέχρι, λοιπόν, οι ιδιοκτήτες των big-4 να κατανοήσουν τι ακριβώς πρέπει να κάνουν με τους πελάτες-οπαδούς τους, τα αγαθά αυτά παιδιά θα βλέπουν τους εκτός έδρας αγώνες των ομάδων τους από την τηλεόραση. Έτσι όπως έστρωσαν, έτσι και κοιμούνται.

Και σε ότι αφορά τον τελικό του Κυπέλλου (ιδιαίτερα αν σ' αυτόν βρεθούν αντιμέτωποι η ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ) η Πολιτεία ας τολμήσει. Ας γεμίσει το Ολυμπιακό Στάδιο με 60.000 μαθητές, ή, τουλάχιστον ας διασφαλίσει ότι οι οργανωμένοι ταλιμπάν, στους οποίους αποδεδειγμένα δρουν εγκληματικά στοιχεία, θα μείνουν μακριά από την Καλογρέζα. Με κάθε πολιτικό κόστος.

Θα έχουν, λέει, οικονομικό κόστος ΕΠΟ και ΠΑΕ από αυτό το μέτρο; Σκορδοκαϊλα μας! Έτσι θα τους πονέσει περισσότερο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK