Καρδιά λοιπόν, γι' αυτό είναι Σπανούλης!

Ο Νίκος Γιαννόπουλος ενστερνίζεται την άποψη του Βαγγέλη Αλεξανδρή και πλέκει το εγκώμιο του Βασίλη Σπανούλη γιατί πολύ απλά, όπως εξήγησε και ο Ιωάννης Παπαπέτρου, είναι ο Σπανούλης.

Καρδιά λοιπόν, γι' αυτό είναι Σπανούλης!
INTIME SPORTS

Σερφάροντας στα social media μετά τη νίκη-μύθο του Ολυμπιακού επί της ΤΣΣΚΑ, το μάτι σταμάτησε σ' ένα ποστάρισμα του Βαγγέλη Αλεξανδρή στο facebook. O "Tίγρης" έγραψε το εξής απλό: "Αποδείχθηκε για μία ακόμη φορά ότι αυτό που έχει περισσότερη αξία στον αθλητισμό είναι να έχεις καρδιά".

Με μία φράση λοιπόν αποτυπώθηκε όλη η ιστορία του μεγάλου ματς στο "Παλάθιο ντε λος Ντεπόρτες". Καρδιά λοιπόν. Αυτό διέθετε ο Βασίλης Σπανούλης για να γράψει μία ακόμα ραψωδία στο μεγάλο έπος των κατορθωμάτων της καριέρας του.

Ο συνήθης κανόνας λέει ότι ένας σκόρερ εφόσον δεν μπορεί να βρει σκορ από νωρίς για να αποκτήσει ρυθμό, τότε είναι καταδικασμένος. Πάει και αυτός ο μύθος, κουρελόχαρτο τον έκανε ο Kill Bill. Πέτυχε το πρώτο εντός πεδιάς καλάθι στο 37' και στη συνέχεια απλά δεν σταμάτησε να χτυπά αλύπητα την ΤΣΣΚΑ κάθε φορά που έπαιρνε την μπάλα. Μα πως είναι δυνατόν να μην τον άγγιξε η προηγούμενη αστοχία, να μην φώλιασε στην καρδιά του ο φόβος και η ανασφάλεια; Γιατί πολύ απλά, όπως εξήγησε και ο Ιωάννης Παπαπέτρου, είναι ο Σπανούλης, τελεία! Δεν χωράει εδώ άλλη ανάλυση.

Καρδιά λοιπόν, γι' αυτό είναι Σπανούλης!
INTIME SPORTS

Και ο Σφαιρόπουλος στο κομμάτι των τελευταίων τριών λεπτών δεν θα σταθεί, μην νομίζετε. Εμπιστεύτηκε τον αρχηγό του και εκείνος, για μία ακόμη φορά, δεν τον διέψευσε. Ομως, ο τρόπος με τον οποίο αγωνίστηκε ο Ολυμπιακός στο προηγούμενο διάστημα του ματς, στο “κακό”, συνιστά μεγάλη τιμή και το τεχνικό τιμ και για τους παίκτες.

Εγιναν μία σειρά από... αδιανόητα πράγματα: Ο Ολυμπιακός των κοντών σέντερ, Χάντερ και Ντάνστον και των μάλλον σοφτ τεσσαριών (Πρίντεζης, Παπαπέτρου) πήρε ΧΑΛΑΡΑ τη μάχη των ριμπάουντ από κάτι τύπους όπως ο Κιριλένκο, ο Κριάπα, ο Καούν, ο Χάινς, ο Νίκολς.

Καρδιά λοιπόν, γι' αυτό είναι Σπανούλης!

Οι "ερυθρόλευκοι" παρέμειναν ολοζώντανοι και ακμαίοι μέσα στο ματς παρά το γεγονός ότι 1ον ο Σπανούλης είχε δύο πόντους μέχρι το 37', οι Ρώσοι σούταραν 16 περισσότερες βολές στο ημίχρονο και τα μπλοκ ήταν 6-1 στο ίδιο διάστημα απαγορεύοντας ουσιαστικά στους παίκτες του Ολυμπιακού τα ντράιβ.

Η μπασκετική μεταφυσική συνεχίζεται. Η ΤΣΣΚΑ, που ξεπέρασε τους 85 πόντους μέσο όρο στη σεζόν, περιορίστηκε στους... 68 σουτάροντας 44% δίποντο και 29% τρίποντο! Τα ύστερα του κόσμου δηλαδή!

Καρδιά λοιπόν, γι' αυτό είναι Σπανούλης!
INTIME SPORTS

Ο άκαπνος στα final four Aγραβάνης "έγραψε" 2 πόντους και 4 ριμπάουντ σε μόλις επτά συμμετοχής! Στους 14 πόντους του Πρίντεζη δεν χρειάζεται βέβαια να αναφερθούμε γιατί ο υπαρχηγός του Ολυμπιακού παίζει έτσι και αλλιώς στα "κόκκινα" τον τελευταίο μήνα.

Ολα τα παραπάνω ήρθαν να επιβεβαιώσουν με σχεδόν απόλυτο τρόπο ότι η χημεία που έχει επιτευχθεί στον Ολυμπιακό, ειδικά τον τελευταίο καιρό που η ομάδα απαλλάχθηκε από το βραχνά των τραυματισμών και παίζει πλήρης, αγγίζει, αν δεν την έχει κατακτήσει ήδη, τη στρατόσφαιρα του τέλειου.

Οσο για την ΤΣΣΚΑ; Ο Βατούνιν αυτή τη φορά μάλλον πρέπει να το έλαβε το μήνυμα. Μόνο με τα λεφτά δεν αποκτά κανείς το δικαίωμα να μπει στον μπασκετικό παράδεισο. Χρειάζονται και άλλα πράγματα, κυρίως καρδιά όπως έγραψε και ο κόουτς Αλεξανδρής. Αλλά που καρδιά στο στρατόπεδο των νεόπλουτων της Μόσχας;

News 24/7

24MEDIA NETWORK