Μπροστά θα "ομορφύνει". Πίσω;

Ο Νίκος Γιαννόπουλος καταγράφει τον προβληματισμό του για την αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού που προς τον παρόν δεν έρχεται στο προσκήνιο.

Μπροστά θα "ομορφύνει". Πίσω;
INTIME SPORTS

Στη δύση του καλοκαιριού αυτό που ανέτειλε από το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Λεβαδειακό στο ΟΑΚΑ είναι, όσο και αν ακούγεται παράδοξο, το αμυντικό πρόβλημα.

Για τη δημιουργική χροιά των πρωταθλητών μάλλον δεν θα πρέπει να υπάρχει ανησυχία από την άποψη ότι από τη στιγμή που ο Τσόρι θα αποκαταστήσει τις σχέσεις του με την αγωνιστική κανονικότητα, η ομάδα θα ανέβει στο επίπεδο που πρέπει.

Ούτε για το γκολ δικαιολογείται η ανησυχία αφού εκτός από τον Φινμπόγκασον, που κάποια στιγμή θα ανεβάσει ρυθμούς, περιοχή πατά και ο εξαιρετικά φορμαρισμένος Φορτούνης και φυσικά ο Τσόρι αλλά και οι άλλοι μέσοι των πρωταθλητών.

Στα μετόπισθεν όμως, κατά την ταπεινή μας άποψη, μπαίνει ένα μεγάλο ερωτηματικό. Ο Μάντζιος, που μόνο για την ταχύτητά του δεν διακρίνεται, κατάφερε στο ΟΑΚΑ να αφήσει τουλάχιστον τρεις φορές πίσω του τον Ντα Κόστα ο οποίος έδειξε μάλλον βραδύς. Ο Σιόβας δείχνει επίσης να κολυμπά σε ρηχά νερά ενώ οι άλλοι τέσσερις στόπερ της ομάδας (Αυλωνίτης, Μποτία, Βούρος, Γούτας) μάλλον δεν εμπνέουν, προς το παρόν τουλάχιστον, την εμπιστοσύνη του προπονητικού τιμ.

Υπάρχει ανάγκη για τον Ολυμπιακό για να αποκτήσει και άλλον κεντρικό αμυντικό; Στο παραπέντε της λήξης της μεταγραφικής περιόδου προφανώς δεν μπορούν να τεθούν τέτοιου είδους ζητήματα, το νέο ερώτημα όμως που προκύπτει είναι πως θα αμυνθεί ο πρωταθλητής σε παιχνίδια που ο αντίπαλος θα διαθέτει ταχύτητα και κλάση. Ο αγώνας με την Μπάγερν του Γκουαρδιόλα άλλωστε είναι κοντά και θα "αποκαλύψει" πολλά.

Οπως και αν έχει πάντως, ο Ολυμπιακός τη δουλειά την έκανε το Σάββατο έστω και δια της πλαγίας οδού και με αρκετή δόση τύχης. Αγοράστηκε, άρα, ο απαραίτητος χρόνος που σίγουρα θα ζητούσε ο Σίλβα, για να χτίσει όσο το δυνατόν πιο απερίσπαστος την ομάδα που θέλει μακριά από την γκρίνια πιθανών βαθμολογικών απωλειών με το καλημέρα.

Μία αλλαγή στον τρόπο που προσεγγίζει τα παιχνίδια ο Ολυμπιακός υπάρχει ήδη, όπως και μια αλλαγή στην τακτική με την οποία επιλέγει να πορεύεται (κατοχής της μπάλας, πρόθεση για ταχύτητα στις μεταβιβάσεις, πλάτος στο παιχνίδι). Λείπουν βέβαια ακόμα οι αυτοματισμοί και η συνοχή αλλά ας μην ξεχνάμε ότι ακόμα διανύουμε τον Αύγουστο.

Αυτό που προφανώς οφείλει να προβληματίσει άπαντες στον Πειραιά είναι ότι για τρίτη συνεχή σεζόν το ρόστερ δεν είναι απολύτως σχηματοποιημένο στα τέλη του καλοκαιριού και δύο ημέρες πριν από τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου υπάρχουν πολλά αναπάντητα ερωτήματα: Θα αποκτηθεί άλλος επιθετικός; Θα φύγει ή όχι ο Ντουρμάζ; Αν έρθει μία πιο γενναία πρόταση για τον Μιλιβόγεβιτς τι ακριβώς θα γίνει;

Δεν είναι δα και ο ορισμός του καλού και αποδοτικού προγραμματισμού αυτός. Αλλά ο Ολυμπιακός έτσι επέλεξε να πορευτεί και σ' αυτές τις συνθήκες κλήθηκε να δημιουργήσει ομάδα ο νέος του προπονητής.

Διαβάστε ακόμη

Σταύρος Γεωργακόπουλος: Κέρδισε στο τρί(σ)ποντο, "χάνει"στο ποδόσφαιρο

Λεβαδειακός-Ολυμπιακός 0-2

News 24/7

24MEDIA NETWORK