Ο οικονομικός Ντάνστον "σκοτώνει"

Ο Νίκος Γιαννόπουλος γράφει για τον παίκτη αποκάλυψη του Ολυμπιακού στα δύο παιχνίδια με τη Ρεάλ στο ΣΕΦ, ο οποίος έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στην ερυθρόλευκη επιτυχία. Ο λόγος για τον Μπράιαν Ντάνστον.

Ο οικονομικός Ντάνστον "σκοτώνει"
INTIME SPORTS

Ακόμα και στο μπάσκετ, ακόμα και αν μιλάμε για τις θέσεις των ψηλών, το ύψος δεν είναι τελικά ο καθοριστικός παράγοντας. Αν ήταν έτσι, ο μόλις 2.03μ Μπράιαν Ντάνστον θα είχε εξαφανιστεί στα παιχνίδια του Ολυμπιακού με τη Ρεάλ από τον Μπουρούση (2.10μ) και τον Μεϊρί (2.17μ).

Αντιθέτως, ο Αμερικανός σέντερ του Ολυμπιακού, ο οποίος πριν από μόλις πέντε χρόνια έβγαζε το ψωμί του παίζοντας μπάσκετ στη Νότιο Κορέα, πήρε το σκαλπ των αντιπάλων του και στα δύο παιχνίδια στο ΣΕΦ συμβάλλοντας ουσιαστικά και αποφασιστικά στο δυναμικό καμ μπακ των πρωταθλητών Ευρώπης στη σειρά.

Άλλος παίκτης

Η βελτίωση του πρώην παίκτη του Αρη και της Βαρέζε είναι πασιφανής και στο πλέον αδαή φίλαθλο του μπάσκετ. Συγκρίνοντας το αγωνιστικό του πρόσωπο το τελευταίο δίμηνο σε σχέση με αυτό που παρουσίαζε ακόμα και στην αρχή της φετινής σεζόν θα διαπιστώσουμε ότι η διαφορά είναι κάτι παραπάνω από μεγάλη.

Το παιδί φαίνεται ότι έχει αποκτήσει τόνους αυτοπεποίθησης, μόλις στην πρώτη σεζόν στην Ευρωλίγκα (για να μην ξεχνιόμαστε) και εκμεταλλεύεται σαφώς πιο αποτελεσματικά τα πλούσια, δώρο θεού θα έλεγε κανείς, σωματικά του προσόντα. Αλλωστε με ύψος 2.03μ ένας σέντερ δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα στο υψηλό επίπεδο χωρίς να είναι σούπερ αθλητής αλλά και μεγάλη καρδιά (βλέπε και Χάινς).

Από καρδιά δε, ο Ντάνστον έχει και περίσσευμα για να δανείζει στους συμπαίκτες του. Όταν σε παιχνίδι τέτοιας κρισιμότητας όπως της Τετάρτης κάνει φάση όπως αυτή του τετάρτου δεκαλέπτου που προσποιείται ότι θα γυρίσει από τη μία, τελικά γυρίζει από την άλλη με κινηματογραφική ταχύτητα και παίρνει το γκολ φάουλ από τον Ρέγες, σημαίνει ότι το λέει η ψυχούλα του και με το παραπάνω.

Αποτελεσματικός και οικονομικός

Ειρήσθω εν παρόδω ο Ντάνστον με τα επιθετικά του ριμπάουντ και ο Λοτσέσκι με τα τρίποντά του έγειραν οριστικά την πλάστιγγα στην πλευρά του Ολυμπιακού. Δύο επιλογές του Γιώργου Μπαρτζώκα οι οποίες έχουν αμφισβητηθεί πολλάκις, εν τέλει έκαναν τη διαφορά σε αυτό το do or die παιχνίδι για τους πρωταθλητές Ευρώπης.

Στα δύο τελευταία ματς, για να δώσουμε και μερικά νούμερα τέλος, ο Ντάνστον έχει πετύχει συνολικά 34 πόντους, έχει μαζέψει 18 ριμπάουντ, εκ των οποίων τα 10 επιθετικά και έχει βγάλει ράνκινγκ 57 (32+25). Και όλα αυτά...οικονομικά, πολύ οικονομικά. Ο μισθός του Αμερικανού ούτε καν συγκρίνεται μ' αυτόν τον Μπουρούση ή του Ρέγες. Αλλά ποιος είπε ότι τα χρήματα παίζουν μπάσκετ τελικά;

Διαβάστε ακόμη:

Ολυμπιακός-Ρεάλ 71-62

Ο Ντάνστον "γκρέμισε" τον Ρούντι (VIDEO)

News 24/7

24MEDIA NETWORK