Ο θρίαμβος της κανονικότητας

Η νίκη του Ολυμπιακού στο ντέρμπι του ΣΕΦ ήταν απολύτως φυσιολογική και εκνευριστικά προβλεπόμενη. Ο Νίκος Γιαννόπουλος γράφει γιατί οι "ερυθρόλευκοι" επικράτησαν χωρίς να εκπλήξουν κανέναν.

Ο θρίαμβος της κανονικότητας
INTIME SPORTS

Η πρώτη και η τελευταία εντύπωση που αποκόμισε από το ντέρμπι ο ουδέτερος παρατηρητής είναι ότι ο Ολυμπιακός νίκησε κάνοντας τα απολύτως προβλεπόμενα.

Τίποτα, μα τίποτα απ' όσα παρουσίασε στο παρκέ η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου δεν προξένησε έκπληξη. Επιδιώχθηκε ο γρήγορος ρυθμός, τουλάχιστον στο πρώτο μέρος του αγώνα, οι ψηλοί και ημίψηλοι της ομάδας ταϊστηκαν αρκούντως ικανοποιητικά και πήραν το μερίδιο που τους αναλογούσε στη νίκη, ο Σπανούλης έβγαλε το κάρο από τη λάσπη όταν αυτό κόλλησε λίγο πριν φτάσει πρώτο στο τερματισμό.

Ακόμα και ο ρόλος του Πρίντεζη, στην πρώτη εμφάνισή του μετά τον τραυματισμό του, απολύτως αναμενόμενος. Επαιξε λίγο,όσο χρειαζόταν για πάρει λίγες προσπάθειες με πλάτη στο καλάθι και να πληγώσει την soft αντίπαλη άμυνα. Αλλοίμονο αν δεν το περίμενε αυτό ο Ιβάνοβιτς και το επιτελείο του.

Κανένα λοιπόν από τα στοιχεία που χάρισαν στον Ολυμπιακό την πολύτιμη αυτή νίκη δεν προήλθε από καθαρά ατομική πρωτοβουλία ή από τον παράγοντα τύχη (αν εξαιρέσει κανείς το τρίποντο του Σπανούλη από τα δέκα μέτρα), κάτι που αυτός βάζει ένα μεγάλο γαλόνι στην προπονητική στολή του Σφαιρόπουλου.

Δουλειά για το σπίτι ο Ιβάνοβιτς

Τα μεγάλα θέματα από το ντέρμπι τα έχει ο Παναθηναϊκός όχι γιατί ηττήθηκε αλλά διότι έπεσε στο καναβάτσο χωρίς ο αντίπαλος να τον αιφνιδιάσει στο παραμικρό. Μην έχετε καμία αμφιβολία, όλα όσα δοκίμασε ο Ολυμπιακός θα αναλύθηκαν εκτενώς από τον Ιβάνοβιτς στις προπονήσεις της εβδομάδας.

Ομως, ο βαθμός αντίδρασης του Παναθηναϊκού ήταν πολύ μικρός, έστω και αν στο τέλος πήγαν να έρθουν και πάλι, τα πάνω-κάτω. Και πως να γίνει διαφορετικά αφού η τακτική των "πράσινων" περιορίστηκε στην περιφερειακή γραμμή και δεν μπορούσε να "αναπνεύσει" με τίποτα αφού οι ψηλοί δεν έκαναν την εμφάνισή τους στο ΣΕΦ.

Το παιχνίδι του Μπατίστα διαβάστηκε εύκολα από την άμυνα του Ολυμπιακού και ο Ουρουγουανός περιορίστηκε στα 10 λεπτά συμμετοχής. Ο Ράιτ έπαιξε μόλις 21 δευτερόλεπτα και στο υπόλοιπο διάστημα ο Παναθηναϊκός βάλθηκε να προκαλεί την τύχη υιοθετώντας σχήματα με ημίψηλους και αγωνιζόμενος χωρίς κλασικό σέντερ. Oλα αυτά με τον Διαμαντίδη περίπου απόντα από το ματς. Ε, το σχέδιο δεν έπιασε. Και προφανώς δεν είναι η πρώτη φορά.

Εκτός αυτού οι πράσινοι αποδείχθηκαν και πάλι "λίγοι" σ΄ ένα ακόμη εκτός έδρας παιχνίδι τους, σημάδι αν μην τι άλλο ανησυχητικό ενόψει της έναρξης των υποχρεώσεών τους στο top-16 της Ευρωλίγκα στο οποίο τα τεστ σε δύσκολες έδρες θα είναι ουκ ολίγα. Ως εκ τούτου, ο Ιβάνοβιτς πήρε τόνους δουλειάς για το σπίτι και το βίντεο και οι παίκτες του αναμένεται να περάσουν δύσκολες στιγμές τις επόμενες ημέρες.

Μήπως όμως θα έπρεπε και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος να το ξανασκεφτεί; Ποτέ δεν είναι αργά για μια μεταγραφή ενός ικανού ψηλού που θα προσδώσει οντότητα και όγκο στη ρακέτα του Παναθηναϊκού.

Διαβάστε ακόμη:

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 81-75

Το τρομερό τρίποντο του Σπανούλη από τα 9 μέτρα! (VIDEO)

Σχόλιο Τάσου Μαγουλά: Δύο νικητές, δύο χαμένοι

News 24/7

24MEDIA NETWORK